Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is van aki nem bízik az...

Más is van aki nem bízik az orvosokban? Ha igen mi okozza ezt nálatok? Mitől ment el a bizalma tok?

Figyelt kérdés
aug. 23. 10:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%

A 10. válaszolóhoz hasonló a véleményem. Nekem még hozzá jött az, hogy mikor igazán nagy baj volt, senki nem volt hajlandó segíteni, mindenhonnan csak az elutasítást, várni kellt, a sokszor olvasható nemtörődömséget kaptuk. Tudom, hogy a rendszernek csak egy név, egy probléma, de nekünk szeretett családtag volt, akit hagytak szenvedni, majd meghalni, meg se próbáltak segíteni. És ezt azóta is sokszor tapasztalom. Nem igazán foglalkoznak az emberrel, félvállról veszik a problémát, nem adnak normális tájékoztatást, vannak a szabvány megoldások, azt próbálják ráhúzni mindenkire, pedig két ember se egyforma. A stílust nem is említem egyeseknél. Persze tisztelet a kivételnek.

Én is erős fenntartással kezelem, bármit mondanak, igyekszem több helyen utánanézni.

aug. 23. 13:44
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Én azt mondanám, hogy tapasztalatok miatt nem hiszek egy adott orvosnak csak azért, mert orvos, feltétlenül, és inkább több orvoshoz elmegyek, ha súlyosabb az ügy.

Mert nem egyszer volt rá példa, hogy:

- nem hittek nekem (volt olyan fogorvos, aki nem hitte el, hogy fáj az, amit csinál és meg kellene néznie... helyette megvádolt azzal burkoltan, hogy érzéstelenítőfüggő vagyok)

- nem tudta elfogadni, hogy vmire nem tudja a választ, ezért kamuzott ("csillós amőbát" talált hörgőtükrözéskor :D)

- főleg az sztk-kban dolgozó orvosok többsége rettenetesen bunkó (kiabál; úgy beszél a beteggel, mintha a seggéből rángatta volna ki... múltkor még egy nővérke is leordította egy nő fejét, amiért emlőfájdalom miatt CT-t intézett magának, mert "az nőknél normális, és elveszi a helyet azok elől, akiknek kell")

- full sületlenségeket beszél, meg sem hallgatva a beteget

aug. 23. 13:53
 13/21 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ennek több oka is van. Tehetnek róla az orvosok, a média, a politika, meg a közember is.

Az orvosok azért, mert időnként olyan arrogáns, fellengzős, empátiahiányos hozzáállást tudnak mutatni, ami nagyon megviseli a kiszolgáltatott pácienst.

A média azért, mert stabilan megteremti azt a nézetet, hogy a magyar egészségügy haldoklik, és már egy mozambiki missziós kórház is frankóbb állapotban van, ami - nyugodtan lehet lepontozgatni, meg írogatni, hogy de hát így van - k.rvára nem igaz.

A politika azért, mert beszariak beleállni egy korrekt egészségügyi reformba, mert az biztosan népszerűségvesztéssel fog járni. Ezt megsínyli az orvos, az ápoló, a páciens is, de mivel a frusztrációjukat egymáson töltik ki - lásd egyes pont - így a politikus megmenekül.

A közember meg azért, mert megteremti magának az apokaliptikus percepciót. Ülnek a magyarok az asztalnál, és mesélik egymásnak az innen-onnan hallott, eltúlzott rémtörténeteket, és bemantrázzák maguknak a rémületet. A pozitív tapasztalatok? "Tisztelet a kivételnek". Ha valaminek csak a hibáit nézzük, akkor minden szar, ez biztos.

+1: szerintem eleve túl sokat képzeltünk az orvosokról sokáig, mintha istenek lennének. Sok ember azért is az orvost okolja, mert amit ő nem tett meg az egészségéért, azt az orvos nem tudja megszerelni. Meg nem tudjuk elfogadni, hogy az orvos is csak ugyanolyan szakember, mint a kőműves: ember, tanul, hibázik és ahogy három kőműves háromféleképpen nyúl a házhoz, ugyanezt csinálja az orvos is.

aug. 23. 13:58
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

Csak a fogorvosokban nem bízom, összesen kb 4nél voltam felnőtt életemben, aztán nem hogy nem oldották meg a problémámat, de még rosszabb is lett. Külön időpontokat kellett kérnem hogy javítsák ki amit elrontottak.

(pl 2 év után kiesett a tömésemből egy darab, aztán amikor egy másik orvosnál újracsináltattam, megtudtam hogy a tömésnek csak egy része volt rendes tömés, de volt mellette ideiglenes tömés is. hogy mi értelme volt ennek, azon kívül hogy idő előtt szétbszódjon, azt nem tudom)

3 magán dokinál + a körzetimnél is hasonlókat játszottak el.

aug. 23. 14:08
 15/21 anonim ***** válasza:
Olyan orvoshoz nem megyek, akit nem ismerjük, nincs értékéles/vélemény a googlen.
aug. 23. 14:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a tapasztalatom, hogy valahogy sosem akkora az a tudás mint amire amúgy számítani szeretne az ember egy orvostól. És ezt különböző dolgokkal próbálják palástolni az arroganciától elkezdve a leszaromságig.
aug. 23. 15:45
 17/21 anonim ***** válasza:

Ami ma "orvosi ellátás" fedőnéven fut, az gyakorlatilag kuruzslás!

Találgatnak gyakran egymásnak ellentmondó módon, - három orvos, nyolc diagnózis, amely köszönőviszonyban nincs a valósággal. TeRRRRmészetesen mindig az a felállás, hogy amit nem az éppen adott orvos mondott ki a száján, az hülyeség! Elmész bizonytalanul egy orvoshoz és kétségbeesetten jössz ki tőle, - HA EGYÁLTALÁN BEJUTSZ HOZZÁ záros határidőn belül és nem döglesz bele a várakozásba! Úgy vélem, többet várhatnék havi 200 rugóért!

Azon már meg sem rökönyödöm, ahogyan bánnak az emberekkel egy "rendelésen", de a múltkor nagyon kiverte nálam a biztosítékot, amikor a gyógyszerész a patikában megkérdezte tőlem, hogy "Tudja-e, hogy amit az orvosa felírt önnek, az hosszabb távon többet árt, mint használ?"

Úgy dobtam ki a francba a felírt mérget, ahogyan megkaptam a kezembe a patikustól, - azt sem tudom, mi volt a neve, - a lényeg, hogy az orvost megnyugtatta a felhőben általa megtekinthető látszat...

Az sem tetszett, amikor egy zongorát tuszkoltak le a torkomon és ordítoztak velem eközben, - mert szerintük az természetes, hogy az ember különböző nyílásaiban felnyitják egy zongora fedelét!

A hab a tortán, hogy nem is lenne erre sokszor szükség, mert az Orvosok már 40-50 éve túlléptek az ilyen szado-mazo módszereken, - csak Magyarországon és a fejlődő világban érhetőek tetten azok a módszerek, amelyekkel itt még "gyógyítani" próbálnak!

aug. 24. 14:20
 18/21 anonim ***** válasza:
67%

Ami miatt félek orvoshoz menni:

- fenhéjázó, semmibevevő magatartás orvos és nővér részéről ( tisztelet néhány kivételnek!)

- üres folyósokon beteg nincs, asszisztensek, orvosok nevetve, tré cselve, kávéval a kezükben stb. sétálgatnak —. Beteg csak várjon (ha egyáltalán 1 is van!)

- időpontot csak túl hosszú idő múlva lehet kapni ( orvos ráér- de a beteg szenved), nem sétálgatni kellene a folyóson, hanem fogadni a beteget.

- ha behívnak, nincs türelme, hogy végig hallgasson, se orvos, se asszisztens ( pedig a lélekkel való törődés fél gyógyulás — a mai fiatal orvos még, az idős orvos már azt hiszi, hogy Ő az “Isten”.

ORVOS van a BETEGÉRT – nem fordítva!!!!!!)

- lekiabál — csak azért, mert nem azt mondtam, ami neki egyszerűbb

- ROSSZ diagnózis felületessége miatt

- küldözgetnek ide-oda, amit lehet, hogy egy helyen is el lehetne intézni

-a rossz diagnózis miatt elnézést sem kér és abban sem segít, hogy helyrehozza - mit érdekli őt???? az egész.

- alig várja már, hogy eltűnjek a látóteréből.

aug. 25. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:
45%

Na amin nagyon elkap a harci ideg, amikor kezdem neki mondani mi a panaszom és forog a szeme mint a ringlispir, végig sem hallgat, már nyomná le a torkomon a spatulát, mert majd ő úgyis tudja mi a bajom...

Honnan az anyjából tudná csak annyiból, hogy benéz a torkomba meg meghallgatja a mellkasom?

A flegmaság, türelmetlenség au, amit nem tudok tolerálni és elfogadhatatlan egyorvos részéről mert ez a melegágya a téves diagnózisnak. "Nincs ideje" a betegre....Akkor

forgassa a szemét a kormányra mert azok cseszték el, nem a betegek. Aki türelmetlen, az ne menjen orvosnak.

Amugy nem értem, hogy nincs idejük a betegre, mikor a legtöbb beteg, főleg az idősek, fejenként minimum fél ótát bent vannak a rendelőben és a fasz tudja, mi tart velük annyi ideig. Nekem benéz a torkomba, esetleg meghallgatja a tüdőm és szevasz. A vizsgálatnál lényegesen tovább tart, hogy az összeomladozó rendszerrel meg lefagyogató géppel megírjon egy nyamvadt receptet.

aug. 25. 16:26
 20/21 anonim ***** válasza:

A hétköznapi ember semmit nem tud az egészségügy belső világáról, és ez egy csomó feszültséget szül. Simán ki lehetne tölteni valami jakupcsekes beszélgetős szart azzal, ahogy a páciens és az orvos beszélget egymással.

Egyszer egy tök tanulságos beszélgetést hallgattam végig a sürgősségin egy elégedetlen páciens és egy smasszer kinézetű főnővér között: "asszonyom, értse már meg, hogy leszakadt az ujjam!!!", mire a nővér: "én értem, de az az SBO, nézzen már körül: kinek nem?"

Ebben szerintem sok minden benne volt. Csávókámnak veseköve van, halálra van rémülve, életében ilyen fájdalmat még nem érzett, és érthető, hogy arra vágyna, hogy az orvosok úgy szaladjanak felé, mint egy vészhelyzet jelenetben. Az orvos meg a szívenszúrt, autóbalesetes, levágott ujjú betegek között priorizálja azt az öt vesekövest, akik így várnak 12 órát, és azt viszik haza, hogy le sem szarták őket.

Aztán ez eszkalálódik tovább, mert a beteg frusztrált és odaszól az orvosnak. Aztán mondjuk kiderül, hogy a betegnek mondjuk x éve is voltak veseköves gondjai, de nem szedi a gyógyszerét, már csütörtökön is fájt, de nem ment el vele, ezért az orvos beledöngöli a földbe.

Aztán amikor az orvos a héten már bekapott vagy 15 reklamáló beteget, bemégy te, teljesen türelmesen és kedvesen, és kapsz egy türelmetlen, szemforgató, frusztrált orvost. Amivel benned is kiépül a frusztráció, és legközelebb te is az utolsó pillanatig halogatod, hogy elmenj, és akkor relkamálva és szemforgatva érkezel.

A kör bezárult.

aug. 26. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!