Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Játszmáztok?

Játszmáztok?

Figyelt kérdés
aug. 21. 09:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nagyon ritkán, apróságokban.

Leginkább olyan esetek, mint pl. melóban, ha háromszor szólok valamiért, hogy gond lesz, akkor ngyedszer már kivárom, hogy gond legyen.

aug. 21. 13:38
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

8: nem ártana elolvasnod és megértened a játszma definícióját:

[link]

Utána rájössz hogy te is ugyanúgy csinálod mint mindenki más. Csak te öntudatlanul.

Könnyű azt hinni hogy minden rendben van veled úgy hogy soha nem néztél még igazán magadba.

Ezek az emberi lét, a történelmünk és a civilizációnk velejárói. Nem vicceltem amikor azt írtam hogy Buddha szintjén kell lennie az embernek hogy ebbe ne vegyen részt. Aki a modern társadalomba született bele, az 100% nem úszta meg gyerekkori traumák nélkül, és annak meg biztos következménye a játszmázás.

Aki dolgozik magán, felismerhet pár ilyet és talán abba tudja hagyni azokat. De nyugi, nem elég egy emberi élet ahhoz hogy mindet kitisztítsa az ember magából. A maradék átadódik a gyerekeinknek, ők majd foglalkoznak velük... vagy nem... vagy újakat szereznek...

A Buddha szint pedig aki az összes traumáját feldolgozta, nem játszmázik, nincs is szüksége semmilyen simogatásra és ezért mindig a jelenre reagál. Ilyen kb milliárd emberből egy van, főleg manapság.

Szóval inkább te ne sértődj meg, de garantálom hogy te is játszmázol. Hamarabb nyerek a lottón százszor minthogy ebben tévednék.

aug. 21. 13:49
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Mielőtt nagyon belemennétek a személyeskedésbe, hogy ki álszent és ki az önigazoló, szeretném megemílteni, hogy a játszmázásnak két különböző morális értelmezése is van.

Ez amúgy egy komoly veszekedés alapja volt a feleségem és közöttem, mert vérig sértődött, amikor felszólítottam, hogy hagyja abba a játszmázást, mondván ő soha nem játszmázik. Hasznos volt tisztázni, hogy amikor kitér a kellemetlen kérdéseim elől, mert nem biztos benne, hogy hová fog kifutni a vita, vagy amikor magára tereli a szót, hogy relativizálja a problémámat, az nekem már bőven játszma. Az ő szemében a játszma a szándékos, tudatos, önző manipulációnál kezdődik.

A #8-as szerintem úgy értelmezi a játszmázást, mint a feleségem, és én csont nélkül elhiszem, hogy olyat nem csinál. A feleségem sem teszi. Ugyanakkor én is azt vallom, hogy akaratlanul mindenki játszmázik, észre sem veszik.

aug. 21. 14:00
 14/18 anonim ***** válasza:
55%

Itt az oldalon van pár fogyi, aki mindig ilyen sejtelmes stílusban posztol a "játszmázásról", meg hogy megleckéztet másokat, meg játék, stb.

Őszinte leszek. Inkább elmebeteg, mint zseni szociális manipulátos mastermind határ.

aug. 21. 14:01
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
13: a játszmázás az általában az öntudatlan fajta. Amiről te beszélsz az szerintem a szándékos manipuláció.
aug. 21. 14:23
 16/18 anonim ***** válasza:
30%

Pontosan.

aug. 21. 14:31
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

"13: a játszmázás az általában az öntudatlan fajta. Amiről te beszélsz az szerintem a szándékos manipuláció."

Ezt biztos nekem írtad? Pont ezt írtam én is (#13). Lehet, töröltek választ közben?

aug. 21. 14:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Minimálisan. De az a munkatársam játszmázásához képest 0.
aug. 21. 17:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!