Értelmiséginek számít e minden diplomás ember?És minden szellemi munkát végző ember?
Attól függ mit értesz értelmiségi alatt.
Attól még mert valaki felmondja a leckét nem biztos hogy értelmes ember, és erre a sok bunkó, gyermeteg módon dicsekvő diplomás maga hozza a bizonyítékot.
Nálam az értelmiségi a tájékozott, kultúrálisan és tárgyi tudásban magasan és széleskorűen kiművelt embert jelenti. A diploma jellemzően egy adott témakörben elsajátított magas szintű tudást jelenti, ettől még nem lesz valaki értelmiségi a szememben, ha kb a szakterületén kívül semmihez sem tud hozzászólni.
Van olyan ismerősöm, aki diplomás, de az tipikus "kapa kiáll a szájából" típus, olyan prolis.
Meg olyan is, akinek nincs maga iskolai végzettsége, de értelmes, körmondatokban képes kommunikálni, érvelni, tájékozott a világról és megvan a józan paraszti esze.
3-as: aki tanul, az több lesz. Nyilván elismerésre méltó, ha valaki minél több ismeretre tesz szert.
Te pedig roppant irigy vagy.
most megyek egyetemre😭 mire lennek irigy? vannak olyan szakok amik csak ilyen toltelekszakok.
azert mert valaki bemagol felevente egy rakat anyagot es levizsgazik belole, majd X ev mulva kap azert egy diplomat nekem nem tudas, nekem nem egy ertelmisegi ember. irigy az ilyenre nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!