Értelmiséginek számít e minden diplomás ember?És minden szellemi munkát végző ember?
Ezt az irigyek szokták mondani. Akik vágynak ilyenre, de nem érték el. Pedig mindenkinek adott az egyetem/főiskola. Tárt karokkal várják az új tanulókat.
Több pl, azért több, mert többet keres nálad. És ez csak egy példa.
Kérdésre a válasz: igen.
A 2-es belinkelte a hivatalos definíciót. Lehet értelmezni.
Az értlmiségi ember az az ember akinek magas (felsőfokú) végzetsége van, és aktívan részt vesz a társadalom írányításában.
Pl: egy marketing diplomával rendelkező amugy teljesen buta müveletlen ember aki egy irodában semmittevéssel tölti az idejét, ugyan diplomás de nem nevezhető értelmiséginek
Háát, nekem van olyan ismerősöm, aki valami művészeti büfédiplomát szerzett, nyelvvizsgája sincs meg, anélkül kapta meg engedménnyel a diplomáját. nagy mi hazánk meg toroczkai rajongó, egyébként egy full proli kulturálsági szinten van. Vetít mindig, hogy konfliktus helyzetekben hogy kiállt magáért, a valóságban meg behúzza mindig fülét farkát ha ilyen van.
Na ő minden csak nem értelmiségi, hiába van diplomája.
"az akinek pl orvosi diplomaja van beszelhet ertekrol"
A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen két olyan emberről is tudok, akik az utolsó félév kivételével non-stop Erasmus-on voltak Törökországban. Bazározgattak, a semmire kapták a jó jegyeket (ott alapból nemigazán a tanulás a mérvadó még az orvosin sem), és ha valahogy kinyögik a legutolsó félévüket Romániában, orvosok lesznek egy még viszonylag jobbnevű EU-s egyetem diplomájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!