Diplomás embereknél nem szégyen a trágárság?
Idegesen mindenki káromkodik, nem szégyen.
A végzettség pedig csak 1 tényező a sok közül, és nem jelent automatikusan egy intelligens, értelmes, diplomatikus, kulturált embert. Seggelni mindenki tudna, ha akarna, lenne elég szabadideje, pénze....
Írom ezt diplomásként.
A "dikezés" még mindig ezerszer jobb, mint mondjuk egy k.any***s.
Kisebbség köreiben elterjedtebb, de ez aztán végképp nem végzettségfüggő.
Szerintem nem.
Az, hogy valaki diplomás, nem azt jelenti, hogy olyan a piperkőc a személyisége, mint az angol arisztokráciának az 1920-as években.
Én is elvégeztem egy MSc-t, de alapból ritkán káromkodok. Nálunk a családban sem nagyon volt szokás. Szerintem ez nem az iskolai végzettségtől függ. A szüleimnek nem volt diplomája. Anyámat soha nem hallottam káromkodni. Apámat csak ritkán, mérgében egyszer-kétszer csúszott ki, mikor azt hitte, hogy nem halljuk.
Ellenben ismerek egy lányt, aki most csinálja a PhD-t. Neki minden második szava, hogy b... meg, kur.., stb. Ilyen a szava járása. Ettől még nem tartom kevésbé értelmesnek.
Ismerek egy akadémiai nagydoktort, akinek szintén ilyen a sítlusa. Alapból is káromkodik, mint a kocsis, meg mindig valami szexxel kapcsolatos viccei vannak. Jó, nyiván nem egy konferenciaelőadáson beszél így. De voltam náluk már vendégségben, ott is nagyon el tudja engedni magát, nem csak a szűk család, hanem ismerősök, barátok előtt is. Ettől még ő sem egy buta ember, meg szerintem szégyenkeznie sem kell, csak ilyen a sítlusa. Legalább nem játsza meg magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!