Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Diplomás embereknél nem...

Diplomás embereknél nem szégyen a trágárság?

Figyelt kérdés
Vagyis nem azzal van a gond, ha valaki ideges és akkor úgy fejezi ki magát, de ha nyugodt pillanataiban is minden második szava a "b.meg", "k.rva", "g.ci", stb, az valahol nem okés. Én meg azt veszem észre sokan direkt így beszélnek, hogy mutassák mennyire lázadóak a hagyományos, konzervatívabb viselkedési kultúra ellen. És nem is gyári munkások, hanem diplomás, úgymond "értelmiségi" emberek. De miért ez a menő, miért ezzel kell kitűnni?

aug. 10. 13:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%

Idegesen mindenki káromkodik, nem szégyen.

A végzettség pedig csak 1 tényező a sok közül, és nem jelent automatikusan egy intelligens, értelmes, diplomatikus, kulturált embert. Seggelni mindenki tudna, ha akarna, lenne elég szabadideje, pénze....

Írom ezt diplomásként.

aug. 10. 13:22
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Ismerek olyan 2 diplomás lányt, aki a magánéletben végtelenül primitíven viselkedik, kicsapongó, nem veti meg a kemény bulikat, a piálást, a könnyed, egyéjszakás kalandokat (de ezt sem túl felelősségteljesen teszi!)... és ismerek olyat, aki nem tanult tovább, mégis értékteljes, normális életet él, házas, családos, nem beszél csúnyán sem.
aug. 10. 13:27
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
A diploma nem veszi ki a proliságot a magyarokból. Mi már csak ilyen suttyó szarok maradunk. Ez van.
aug. 10. 13:31
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem borzaszóan kiábrándító, mikor valaki káromkodik meg “dikezik”, diplomás létére. Ismerek ilyet.
aug. 10. 13:43
 5/15 anonim ***** válasza:

A "dikezés" még mindig ezerszer jobb, mint mondjuk egy k.any***s.

Kisebbség köreiben elterjedtebb, de ez aztán végképp nem végzettségfüggő.

aug. 10. 13:47
 6/15 anonim ***** válasza:
71%
#5 mindkettő alpári. Én tudok dikezés meg anyázás nélkül beszélni, nem lehetetlen feladat.
aug. 10. 13:51
 7/15 anonim ***** válasza:
34%
Iskolai végzettségtől függetlenül szerintem nagyon undorító a káromkodás, nagyon alacsony szintű emberek használják csak.
aug. 10. 14:12
 8/15 anonim ***** válasza:
34%
Egyre elfogadottabb.
aug. 10. 17:06
 9/15 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem.

Az, hogy valaki diplomás, nem azt jelenti, hogy olyan a piperkőc a személyisége, mint az angol arisztokráciának az 1920-as években.

Én is elvégeztem egy MSc-t, de alapból ritkán káromkodok. Nálunk a családban sem nagyon volt szokás. Szerintem ez nem az iskolai végzettségtől függ. A szüleimnek nem volt diplomája. Anyámat soha nem hallottam káromkodni. Apámat csak ritkán, mérgében egyszer-kétszer csúszott ki, mikor azt hitte, hogy nem halljuk.

Ellenben ismerek egy lányt, aki most csinálja a PhD-t. Neki minden második szava, hogy b... meg, kur.., stb. Ilyen a szava járása. Ettől még nem tartom kevésbé értelmesnek.

Ismerek egy akadémiai nagydoktort, akinek szintén ilyen a sítlusa. Alapból is káromkodik, mint a kocsis, meg mindig valami szexxel kapcsolatos viccei vannak. Jó, nyiván nem egy konferenciaelőadáson beszél így. De voltam náluk már vendégségben, ott is nagyon el tudja engedni magát, nem csak a szűk család, hanem ismerősök, barátok előtt is. Ettől még ő sem egy buta ember, meg szerintem szégyenkeznie sem kell, csak ilyen a sítlusa. Legalább nem játsza meg magát.

aug. 10. 18:26
 10/15 anonim ***** válasza:
63%
Közben visszaolvastam a többit. Mi a fene az a "dikezés"?
aug. 10. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!