Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes embereknek miért olyan...

Egyes embereknek miért olyan nehéz a pénzt kiadni a zsebükből olyan esetben is amikor valamit időre kell fizetni?

Figyelt kérdés

És ilyenkor megvàrjàk az utolsó hatàridőt.Nem azért mert nincs pénzük hanem hogy ne kelljen kiadni addig kezükből.Pedig a villanyszàmlàt akkor is ki kell fizetni ha megvàrom az utolsó napot közbe meg előbb is belehetne fizetni.

Vagy amit most tapasztaltam jelentkeztünk egy útra egy baràtnővel.Mikor talàlkoztunk hogy elmegyünk kàvézni és előtte befizetjük az előleget àllitolag elfelejtette,pedig nem szokott elfelejteni dolgokat.Így befizettem én kettőnknek ő meg megadja.Nem arról van szó hogy nem fogja megadni így én veszem le a szàmlàmról és vàrok.Ami miatt ez szemet szúr hogy szereti lekerekiteni az osszeget lefelé és nézné hogy 100 forintokat megtartson.Erre màr felfigyeltem kàvézóban is.Sőt egyszer amit én az én részemből otthagytam baksisnak a pincer nem hallotta és visszaadta ő meg megtartotta.Vagy ami euroban volt fizetve mashol,o forintba adta nekem vissza persze nem ugy szamolta ahogy kell ott megmaradt neki 400-500ft.Vagy kavezoban az egesz fogyasztasbol mondtam a sutire meghivom.Végül a narancslét se fizette🙂csak a kavet meg a vizet es fel volt haborodva hogy a pincer fizetos vizet hozott a sutemeny mellé mikor kértük tőle.Külföldön voltunk a német nyelv alapszinten megy az is lehet ott ez a szokàs ha vizet kérnek.

Most az utazàs màsik részét kellene fizetni ő a foglalóval is jön nekem.Látom megint húzódzkodik amikor írtam mikor hol talàlkozzunk ő nem tudja ha fog taxit odaér- e időben még nem zàr az utazàsi iroda.Mondta inkàbb ideadja a pénzt én meg fizessem be holnap kettőnknek.Mondtam rendben ma este 20h- ig behozhatja a munkahelyemre a pénzt.Szűkszavúan írt,vàlaszolt az utolsó üzenetre lajkot dobott.Aztvse tartom kizàrtnakb valami miatt nem hozza.Arra hogy hogy van nem vàlaszolt,nem is köszönt mikor írta a vàlaszt.Tudom nem az a gond hogy nem jönne,ebben megbizhato.A gond az hogy ket hettel elobb kell fizetni es ki kell adni a pénzt a kezéből...pedig most kapott fizetést újsàgolta a múlt héten.Neki az megfelelő lenne ha én befizetem ahogy volt pàrszor ő meg ideadja a pénzt az utazàs hetén.Most nem így lesz.Sok apró dolog volt vele így pénzzel màr néhànyszor 1-2 alkalommal a véletlennek tudtam be...Aztàn csodàlkozik olyan munkaadokat fog ki akik garasosak.

aug. 8. 08:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Nem vagyunk egyformák, de én akkor szoktam ilyet csinálni, hogyha nincs számomra megnyugtatóan elegendő mennyiségű tartalék készpénz a páncélomban.

Amióta jól megy, jól keresek, abszolút a lehető legkorábban kifizetek mindent, utalok, online kárytázok stb. De így, hogy bőven van még pénzem, sokkal komfortosabb érzés. Amikor kevesebbet kerestem, sajnos én is sakkoztam, lyukakat tömködtem.

aug. 8. 08:28
 2/11 A kérdező kommentje:
1-es egyezek lehet màsként is nézni a dolgokra.Voltam én is olyan helyzetben amikor szűkösen voltam.De ha mondjuk egy utra bejelentkeztem azt ugy tettem hogy tudtam van ra annyi keretem es befizetem mire kell.Az illeto baratno itt kicsit arra jatszik hogy azt mondom befizetem en o meg ideadja utolag.Mint irtam van fix keresete,nemreg kapott fizetest.Mivel jobb ha azt igy is,ugy is bekell fizetni es mar elhatarozta hogy jon hogy huzogassa a befizetest.Ezzel nem lesz tobb penze erre ki kell hogy adja.Ahogy a nagymamam mondta azelott az a penz nem fial a pénztàrcàban.
aug. 8. 08:40
 3/11 Kései Sirató ***** válasza:

Én nem bírom az ilyen garasoskodó embereket. Nálam ez ok lenne arra, hogy ne barátkozzak vele.

Jól érzékeled te is, hogy nem lehetsz abban sem, biztos, hogy behozza. Annyira nem megbízható az ilyen ember.

A nagyvonalú embereket szeretem. Én is mindig nagyvonalú vagyok. Az ilyen viselkedés szerintem gáz.

A helyedben feltenném neki ezt a kérdést, amit itt kiírtál.

aug. 8. 08:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Akinek kevés pénze van, inkább kivár, mert ha például valami elromlik, inkább azt pótolja a számla helyett, aztán alkudozik a szolgáltatóval. Ha viszont nem lesz váratlan kiadás, az utolsó pillanatban befizeti a számlát.
aug. 8. 08:56
 5/11 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Annyi kieg, hogy pl utazásba vagy ilyen szabadon választott kiadásba akkor megyek csak bele, ha bőven telik rá.
aug. 8. 08:58
 6/11 A kérdező kommentje:

3-as megfordult a fejemben nekem is nem épp baràt.

Nem mondanàm mindenben megbízhatatlannak inkàbb azt mondanàm hogy fukar.Akar ő jönni az útra csak gondolom a kifizetést tolnà ki... ezért is gondolom nem biztos hogy ma elhozza a pénzt.

Amúgy én se szeretem a garasos embereket.Nem sajnàlok màstól egy kàvét vagy üditőt de aki ilyen azt többet nem hívom semmire.Ne nézzen màr hülyének.Meghivlak sütire ês ràm lőcsölöd a narancslét is.Ez pofatlansag Ilyenkor ha tenyleg nincs nala penz vagy nem akar nagy penzt valtani mondja azt ne haragudj nincs nalam annyi vagy ne valtsak fel nagy penzt odaadom utolag vagy jovok neked egy narancslevel.Ilyen esetbe el is tekintenek tole mert latszik a jo szandek.

Az viszont jo otlet feltenni neki ezt a kerdest.

aug. 8. 09:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem pl pont azért, mert ahogy írtad is, közös terveknél a másik fél nem fizet "majd megadom" címszóval.

Utálok a pénzemért könyörögni, heteket, hónapokat várni rá.

Nincs nálad pénztárca? Semmi gond, akkor tegyük vissza a terméket a polcra/most nem rendelünk/nem foglaljuk le az utazást.

Éttermekbe, kávézókba úgy megyek, hogy pont annyi van csak nálam ami a saját rendelésemet fedezi majd. Oldja meg az alkalmi amnéziás barát a fizetêst, ahogy akarja. Egy ilyen eset után, amikor ég a pofájuk a pincér előtt, és hívniuk kell valakit hogy segítsen nekik, nem lesznek már feledékenyek.

aug. 8. 10:42
 8/11 A kérdező kommentje:
Pont azt ereztem en is ez kifogas volt,hogy elfelejtette megyunk befizetni hogy minel kesobb fizesse ha azt a penzt erre raszanta nem ertem mit oszt,mit szoroz az egeszen hogy beadja amikor bekell adni.Ugyanigy volt az adventi uttal is fizettem elore az irodanak megadni megadta teljesen de inkabb nem talalkozott velem ket hetig hogy jobban kitolja a fizetes datumat pedig mondta akkor is jovo heten talalkozunk ide adja.Vagy akkor elore mondja az ut elott par nappal mindent odaadok.Vagy még egy ut ahova mentunk nekem utba esett a munkahelyhez befizettem.Ez magan szervezes volt euroba kertek az utat mondtam neki szepen euroba kell fizetni erre hozza nekem forintba es persze a legrosszabb arfolyamot szamolta hogy az valamivel kevesebb legyen.Neki akkor rugalmas munkaideje volt azt kellett volna fizetem magamnak o meg setaljon el oda amikor van ideje es vigye oda forintba a penzt.
aug. 8. 11:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Sok kicsi sokra megy alapon itt ott 50- vagy par szaz forint.Es aki ismetli onmagat az nem veletlen.Meg latom kicsit mas dolgokba is vannak furcsasagai,maganak valo.
aug. 8. 11:13
 10/11 A kérdező kommentje:
Elhozta idoben🙂
aug. 8. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!