Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell egy kérdezőnek a...

Miért kell egy kérdezőnek a kérdéseiben fikázni, és a helyesírás szabályait fikázni? Miért nem a kérdésre adnak válasz ezek a hozzá szolok?

Figyelt kérdés
Miért jó, fikázni meg hibákat keresni egy egy kérdésben? Sajnos ma már kevesen foglalkoznak a helyesírás szabályaival, főleg a mai fiatalokat meg nem is érdekli. De attól még a kérdésre lehetne fikázás mentes normális válaszokat adni. Nem?
aug. 6. 11:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
8%

Egyfajta gyermeteg gondolkodásmód van mögötte. Emlékszem gyerekként mennyire izgalmas volt amikor valaki hibázott és én észrevettem, és rá is mutattam, hogy huuuuuuuuuuuuuu a könyvben van egy elírás, vagy a tantónéni véletlenül elfelejtett házit adni, vagy valaki rosszul mondott valamit. Ilyenkor felgyúlt az agyamban az adrenalin, ez volt a legfontosabb dolog a világon és mindenki tudtára akartam adni, ha kell ha nem!!!!!

Na ők ugyanezek felnőttben. Máig nem érzik hogy amit csinálnak az szó szerint spam, a kérdés szempontjából irreleváns, elhanyagolható dolog, de azért ők észrevették a hibát, és le is írják!! Választ nem is adnak a kérdésre, de azt azért leírják, hogy a kérdező nem tud írni!!

Igazi intelligencia az lenne, ha megértenék, hogy mi a helye és ideje annak hogy kijavitsanak valakit, és mikor kell sz.rni rá.

De amúgy ez a minden áron akadékoskodó, másokba csakazert is belekötő mentalitás nem csak a nyelvtan kapcsán van, pl azt is láttam már, hogy valaki abszolút a padlón volt, ellopták a kocsiját, vagy már nem tudom mit, de valami olyat ami sokba is kerül, és hatalmas érzelmi értéke is volt, és kérdezte hogy "miért pont velem történik ez?" aztán meg több IQ bajnok is jött hogy "te akkor most azt mondod hogy inkább mással történt volna meg??? nem vagy ám jobb mint mások!!".

Sokan konkrétan képtelenek felfogni hogy néha kifejezetten fura, és oda nem illő, ha a kérdés technikalitásán lovagolnak.

Kajak kiirhatja valaki hogy megvert a férlyem engem és a gyerekeket de rettegek elhagyni, mit tegyek? és aztán előmásznak ezek a nyelvtannácik a csatornából hogy leírják hogy "um talán menjél vissza általános iskolába először xd xdd" és azt hiszik hogy ettől intelligensek.

A vicc pedig az, hogy soha életemben nem találkoztam olyan kiemelkedő intelligenciájú emberrel, aki ezen lovagolt volna. Olyat már láttam, hogy egy professzor az x mesterdiplomája után is "ahogy esik úgy puffan, én aztán nem olvasom át kétszer amit írok" módon ír, de olyat nem, aki kéretlenül javít ki másokat. Az ilyesmi a középszerű emberek szórakozása.

aug. 6. 14:05
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Ezt most direk írtad ki így ki??? 😑 Nem vagy vicces.
aug. 6. 14:23
 13/21 A kérdező kommentje:
A Kórházi ellátási lapok Zárójelentések is tele vannak különböző hibákkal, pedig azokat nagy részben, az orvosok írják.
aug. 6. 14:36
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

"főleg a mai fiatalokat meg nem is érdekli"

Hát nem tudom... Én a boomerek közt sokkal több embert látok, aki az érthetetlenségig menően helytelenül ír.

aug. 6. 15:12
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

Mert rohadt idegesítő az, amikor egy analfabéta kis hülyegyerek még annyival sem tiszteli meg az embereket, akiknek ír, hogy betartja a helyesírás szabályait.

Az ilyenek mind meg is érdemlik, hogy körberöhögjék őket.

aug. 6. 15:15
 16/21 anonim ***** válasza:
18%

Azért ez nagyon attól függ... Ha valaki az akvarisztika rovatban feltesz egy kérdést a guppik etetéséről, akkor valóban bunkóság a helyesírásába belekötni.

Ellenben amikor valami vén trotty fröcsög arról, hogy a mai fiatalok milyen "kultúrálatlanok", akkor azért felvetődik bennem a kérdés, hogy ha magát a szót sem tudja helyesen leírni, akkor ugyan miféle kultúráról pampog az illető? Vagy amikor szinte látom, hogy a billentyűzet mögött elélvez a gondolattól, hogy őt bezzeg mennyit verték a tanárai, de ember lett belőle. És ezt az élménytt olyan helyesírással örökíti meg az utókor számára, amely alighanem az oly nagyra becsült tanárai szégyenére válik... Na igen. Ilyenkor azért bennem is felhorgad valami..

aug. 6. 15:22
 17/21 anonim ***** válasza:
45%

"kérdezőnek a kérdéseiben fikázni"

Azt csak a kérdező tudja, miért kell a kérdéseiben fikázni.

a helyesírás szabályait fikázni"

Ki fikázza a helyesírás szabályait?

aug. 6. 20:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

8: meglehet helyett meg lehet

Az értelmes fiatalokat érdekli a helyesírás.

aug. 6. 21:22
 19/21 A kérdező kommentje:

A mai fiatalok meg fogják érdemelni azt a sok sok lehetetlen életet amit a politikától fognak kapni, amiért érdektelenek. Semmi sem érdekli őket. Tanulni dolgozni nem szeretnek, hát így nem lehet élni sem. Ugye?

17 választ adónak. Látod milyen semmilyen vagy.Én nem azt írtam hogy az én kérdéseimben fikáznak, másokéban fikáznak, de ha olvasnád a posztokat amiket másik osztanak meg, akkor fel sem vethetnéd ezt a témát. Jó nekem a látásom csak 20%-kos jóformán vak vagyok.

aug. 7. 09:32
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Jólvan, megvolt mára is a "maifiatalok" vinnyogás. Egyéb?
aug. 7. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!