Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell egy kérdezőnek a...

Miért kell egy kérdezőnek a kérdéseiben fikázni, és a helyesírás szabályait fikázni? Miért nem a kérdésre adnak válasz ezek a hozzá szolok?

Figyelt kérdés
Miért jó, fikázni meg hibákat keresni egy egy kérdésben? Sajnos ma már kevesen foglalkoznak a helyesírás szabályaival, főleg a mai fiatalokat meg nem is érdekli. De attól még a kérdésre lehetne fikázás mentes normális válaszokat adni. Nem?
aug. 6. 11:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Téged sem lehet nagyon érteni, most az a baj, hogy túl sokat foglalkoznak a helyesírással a válaszolók, vagy túl keveset?
aug. 6. 11:40
 2/21 anonim ***** válasza:
68%
Engem nem érdekel, hogy mit akarnak a fiatalok. Majd megtanulják, hogy az élet nem olyan, mint apuci még anyuci. Aki nem tud helyesen írni, azt meg kell rá tanítani.
aug. 6. 11:42
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
Mert van olyan kérdés, ami érthetetlenül van leírva. Pl.: vesszővel teljesen más értelmezést kapna a leírás.
aug. 6. 11:42
 4/21 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem alap, hogy egy ember tudjon írni és fogalmazni a saját anyanyelvén helyesen, főleg úgy, hogy még az iskolában is tanítják több éven keresztül.

Te se tudsz érthetően fogalmazni, hisz egy mondatot se tudsz értelmesen leírni. Nem ártana gyakorolnod!

aug. 6. 11:50
 5/21 anonim ***** válasza:
*hozzászólók
aug. 6. 12:05
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném értelmezni a kérdést, hogy válaszolni lehessen rá. Az még hagyján, ha valaki nem tudja helyesen leírni a szavakat, mert meg lehet érteni, hogy a "valyon", "2-tő", "tv-ét" szavaknál mire gondol. De mikor egy értelmezhetetlen szöveghalmaz van úgy odahányva, hogy 100-150 szavakat leír valaki vessző vagy tagolás nélkül; hogy összevissza csapongó gondolatmeneteken keresztül meséli el egy szuszra az egész történetet; többször újra kell olvasnod, hogy megtaláld mi az egyik mondat vége és a másik eleje; azt hagyod a fenébe.

De ha meg mered jegyezni, akkor még te vagy a fenébe elküldve, hogy: ez nem nyelvtan óra (csak akkor kell helyesen írni?), te nem a tanár vagy (csak az ő kedvéért vagy igényes?), nekem te ne okoskodjál, és hogy a te dolgod a kérdésre válaszolni és nem kötekedni. Az ilyenekből van a sok felesleges veszekedés. Vagy egyszerűen nem fognak válaszolni, és akkor az a baj.

Itt egy példa kérdező, szerinted ezzel minden rendben van, ezt tolerálni kell?

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

aug. 6. 12:15
 7/21 anonim ***** válasza:
77%
Ki fikázza a helyesírás szabályait?
aug. 6. 12:18
 8/21 A kérdező kommentje:
Értem én, de sokan valóban nem tesznek vesszőket, vagy egybeírják azokat a szavakat amiket meg külön kellene írni. De miért csinálják ezt így? Szerintem nem érdekli őket.Bár ettől még meglehet érteni a kérdését.
aug. 6. 12:33
 9/21 anonim ***** válasza:
50%
Mert szar az eletuk
aug. 6. 12:37
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor tök irritáló hogy olyan ember kérdez aki mégcsak írni se tud. Ergo kérdésben a válasz is szinte ezzel, hogy képességbeli zavarokból erednek a gondjai is, az meg feltételezi azt is hogy a válaszokat se fogja felfogni sem.
aug. 6. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!