Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az,hogy ha valaki...

Miért van az,hogy ha valaki bajban van,akár több ember is mellé áll,valakin pedig simán csak átnéz mindenki aki segíthetne rajta?

Figyelt kérdés

2024. aug. 5. 05:53
 1/8 anonim ***** válasza:
41%
Talán, mert az illető a viselkedésével, mentalitásával, hozzáállásával tett arról, hogy mindenki levegőnek nézze. Semmi sem történik ok nélkül.
2024. aug. 5. 05:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Sok oka van ennek az-1-es amit leirt az egyik ok. Vannak viszont olyanok is akik elvárják hogy nekik segitsenek a másikon meg átnéznek élősködő paraziták. Nem mindegy milyen a közösség vannak akik összetartanak ott segitenek mindenben. Tapasztalatom szerint ha pár ember kihuzó a közösségben ott van az hogy ha valaki bajban van nem igen akarnak neki segiteni. Pedig lehet hogy aki bajban van rendes ember csak kihasználják aztán tesznek rá.
2024. aug. 5. 06:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudok ilyen konkrét esetet is,mikor volt két hasonló problémával küzdő ember.Az egyik mellett többen álltak,a másik mellett senki.És aki mellett ott álltak többen,kiderült hogy szinte majdnem minden hazugság volt,és így hazugságokkal gyűjtöttek neki hatalmas összeget,akit pedig úgymond cserben hagytak,végül kiderült hogy hiába volt egyedül a gondokkal,valóban arra kért segítséget amire szüksége volt,és tudta is igazolni azt.Számomra ez csak a haszonról szól.
2024. aug. 5. 06:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyszerűen sok esetben pech is. Kinek mi jut. Van, aki szerencsés, segítő, támogató család és van aki egyedül van mint az ujjam, es barátok sincsenek!

Mint pl én, külföldre szakadtam es egyedul vagyok mint az ujjam. A helyzetem nem kedvez a barátkozásnak és különben is a magánynak szaga van.

Rokonaim nagyrésze meghalt.

Hát tudom ilyen esetben engem szeretne hibáztatni mindenki, hogy magam vagyok az oka a maganyomnak, de ez nem igaz. Es nem is hagyom senkinek hogy sértegessen es igazsagtalan legyen, mert az en helyzetemet csak en ismerem, semmi jöttment.

Ugyanúgy ahogy istenítenének ha örökség vagy valami nagy vagyon ütné a markom, azt mondanak az is az en ügyességem.

Nem érdemes az emberek szavára adni, mindenki a saját tapasztalatából beszél kifele, a sajat helyezetedben te vagy az expert!

2024. aug. 5. 06:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert ha neki nem kell az összeg mivel hazugság, akkor azt a pénzt amit begyűjtöttek ismeretlenektől is, elosztják maguk között. Nem barátok hanem üzlettársak.
2024. aug. 5. 07:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Valaki szimpatikus, vagy elég hihetően elő tudja adni a nyűgjét, más meg nem. Én utóbbi vagyok. Nem fogok sírva segítséget kérni másoktól.
2024. aug. 5. 07:41
 7/8 A kérdező kommentje:
5-ös én ezt nem üzlettársaknak nevezném,hanem valamilyen szinten csalóknak,akik hazugsággal vesznek rá embereket hogy segítsenek valakinek aki igazából nem is arra költi amire kapja a jó szándékú emberektől.
2024. aug. 5. 07:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, azért írtam mert ők ezt üzletnek fogják fel, pénzszerzésnek, piszkos üzlet, csalás.
2024. aug. 5. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!