Miért ilyen a társadalom?
Sokszor felteszik ezt a kérdést (vagy más-, hasonló verzióban), hogy miért rossz a társadalom, miért rosszak az emberek, stb.
Nekem pár napja eszembe jutott a Himnusz e sorai (Kölcseytől):
"...Megbűnhődte már e nép. A múltat s jövendőt!..."
Ha valóban így lenne, akkor:
A, Miért rugózunk állandóan a múlton?;
B, Miért nem tud a társadalom normálisan működni, az emberek egymással élhetőbben viselkedni az országban?
Ilyenkor természetes, hogy jön 1-2 ember, hogy:
"Én nem vagyok olyan...".
De az kevés...
#3: aha, és Te kéred számon a társasalmon, miért olyan, amilyen...
Ironikus.
Szerintem ez nem lesz jobb. Engem a pénz nem is zavar annyira. Inkább csak pár társadalmi igazságtalanság. Nem politikai, inkább társadalmi. Vannak azok a társadalmi, családi szokások, elvárások, elvek, amik nem változnak a politikától sem. Én számomra nagyon sok dolognak ilyennek kéne lennie. És valamelyest ilyen is, csak éppen azon változtatnék. De ez úgy sem fog változni. Meg lehet, hogy téged pont nem ez zavar. Valószínű sokaknak a jelenlegi helyzet jó, ezért is van így.
Valahogy mégis sok embert befolyásolja a politika, arra gondoltam, hogy max annyira, hogy ha elb@sszák a munkahelyét, akkor ő is szarabbul lesz, meg ilyenek. De ennél sokkal másabban, inkább úgy, hogy ha valamiről beszélnek a politikusok, akkor mindenki úgy csinálja, meg ilyenek. Nem is nagyon értem. Mintha félnének valami büntetéstől, hogy bizonyos hétköznapi dolgokat nem szabad csinálniuk, meg ilyenek.
Még mindig úgy gondolom, hogy azért nincs százemeletes az országban, mert ti nem építettétek meg. Az, hogy orbán milyen parancsot mond, az mit számít. Úgy tudom az építőipari vállalkozások nem voltak államosítva. Vegyük németországot. Ott mért nincsenek nagyobb házak. Nem az építőmunkás építi?
Ez egy durva példa, nem is teljesen jó. De értitek. Ha most szétrohadna az összes korház. Akkor várnátok orbán szavára? "Hát persze, hogy megdöglünk! Orbán nem mondja, hogy ne!"
Mit számít mit mond orbán. Vagy bárki. Amikor a társadalmat az emberek alkotják, és az van meg, amit ők megcsinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!