Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miben különbözik egy nő egy...

Miben különbözik egy nő egy férfitól? (Komoly.)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek miben különbözik egy nő egy férfitól? Múlt héten Redditen kiírtam egy kérdést, amire sok válasz érkezett, végül eltávolították a kérdésemet a moderátorok és tiltva lettem. A kérdést később itt hozzászólásokban írnám le, mert nem akarok regényt írni.

Egy nő azt írta a kérdésre, hogy "Szerintem azon kívül, hogy két lábunk van és kezünk, nem sok mindenben hasonlít egy férfi és egy nő."

Válaszoltam volna neki, hogy miért, nincs szeme, füle, gyomra és egyebe a nőknek, de addigra törölve lettem.

Komolyan szeretném megkérdezni miben különbözik egy nő egy férfitól?

Előre is köszönöm a válaszokat!

aug. 3. 08:23
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
*Látom, a végén sikerült újra feltennem a kérdést. :D Elnézést!
aug. 3. 08:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak biológiai különbségek, testméret, forma, izofelépítés. Más az agy felépítése, a nőknél erősebb a két félteke közötti kapcsolat, más az agyműködésük is.
aug. 3. 08:50
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
A fiuknak kukijuk van, a lányoknak meg nunijuk.
aug. 3. 08:50
 4/13 anonim ***** válasza:
53%
Tapasztalatom alapján az elfogyasztott mogyorókrém mennyiségében jelentős különbség van.
aug. 3. 08:51
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Lelki, mentális adottságok teljesen mások. Az életben a problémamegoldó képességük jelentősen eltér egymástól a két nemnek.
aug. 3. 09:06
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Kromoszóma...
aug. 3. 09:20
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

A csatlakozási pontokon és a testi adottságokon túl másként állnak a napi szintű feladatokhoz, mint a másik nem egyedei.

A nők inkább a rövidtávú, több szálon futó, türelmet, következetességet igénylő, visszatérő, monoton feladatokra vannak kihegyezve.

A férfiak szeretnek inkább "nagyban játszani" - több-kevesebb sikerrel. Hosszabb távon próbálnak meg érvényesülni, türelmetlenebbek, eszköztelenek, célvezéreltek, - a hatékonyságot helyezik sok minden előtt előtérbe és gyakran "az ár nem számít", amikor rászánják magukat arra, hogy cselekednek.

Alapvető különbség közöttük az is, hogy teljesen másképpen működik a felelősségtudatuk.

aug. 3. 10:09
 8/13 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem a férfiak és nők viselkedésében rengeteg különbséget fel lehet mutatni, de végső soron minden visszavezethető oda, hogy a nők tudnak gyereket szülni, a férfiak meg nem.

Csak egyetlen példát hoznék fel: a férfiak hajlamosak alul-, a nők pedig túlbecsülni a kockázatokat, és a nők sokkal kockázatkerülőbbek a férfiaknál. Ez nyilván gyökerezik a testi törékenységükből is, de még inkább abból, hogy a gyereknevelés kb veszélyek megelőzőéséről szól.

Húzzuk tovább a vonalat: autóvezetés. Sok nőnek ijesztő felhajtani egy mélygarázsból, vagy tükörből tolatni, ezért inkább nem is erőltetik; aztán ha egyszer rákényszerülnek, meghúzzák az autót.

Erre mondják a férfiak, hogy a nők nem tudnak autót vezetni. Valójában a nők pont ugyanolyan jól tudnak autót vezetni, ha megtanulnak, csak mivel ijesztő, meg nem is érdekli őket, így inkább kerülik. A férfiak ezzel szemben imádnak autót vezetni, köpnek a veszélyekre - aztán néha szarrá törik az autót, mert túlvállalják magukat.

aug. 3. 10:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Tisztelt hozzászólók és privát üzenetben írók! Köszönöm szépen a válaszotokat!

Ha röviden kéne összefoglalni miről kérdeztem a Reddit népét: Szerintem a nők bizonyos részének is lehetne katonai behívót küldeni, ha szükség lenne rá, mert szerintem nem ég és föld a különbség a férfi és nő között. Sok nő katona van, ami bizonyítja, hogy a nők is bármire képesek, ha akarják, sőt biztos vagyok benne, hogy sok férfi a női kiképzési elvárt teljesítményt sem tudná nyújtani. Röviden ennyi.

Erre megkaptam, hogy:

- Reméli, hogy sosem lesz barátnőm.

- Nőgyűlölő és incel vagyok.

- Stb.

Érdekelne, hogy ez a kérdés valóban arra utal-e, hogy nőgyűlölő vagy incel lehetek? (Hozzáteszem, nem vagyok az, és meg is írtam azoknak akik írták, hogy ez a két dolog áll a legtávolabb tőlem. Nem tudom miért nőgyűlölőség és incelség, ha a nőket is ugyanolyan és egyenlő embernek tekintem, mint a férfiakat, vagyis ők is képesek bármire, amit szeretnének elérni.)

aug. 3. 12:15
 10/13 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem vagy egyik sem, csak egy vallási fekete-fehér vitába beléptél egy harmadik nézőponttal, ők meg a hátsó szándékaid akartak elhelyezni. Magyarul egy feminista-incel vitában ha azt mondod, hogy a nőket is el kellene küldeni harcolni, akkor úgy veszik, hogy csapdát állítasz, és a a feminizmus képmutatására reflektálsz.

De ugyanígy engem egyszer azért szedtek szét, mert megkérdeztem, hogy a nemzeti érzelembe hogyan fér bele az, hogy a fél nemzetet kiutálom, mert más a politikai beállítottságuk. Kb ugyanúgy kianyáztak engem is, mint téged.

aug. 3. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!