Miben különbözik egy nő egy férfitól? (Komoly.)
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek miben különbözik egy nő egy férfitól? Múlt héten Redditen kiírtam egy kérdést, amire sok válasz érkezett, végül eltávolították a kérdésemet a moderátorok és tiltva lettem. A kérdést később itt hozzászólásokban írnám le, mert nem akarok regényt írni.
Egy nő azt írta a kérdésre, hogy "Szerintem azon kívül, hogy két lábunk van és kezünk, nem sok mindenben hasonlít egy férfi és egy nő."
Válaszoltam volna neki, hogy miért, nincs szeme, füle, gyomra és egyebe a nőknek, de addigra törölve lettem.
Komolyan szeretném megkérdezni miben különbözik egy nő egy férfitól?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A csatlakozási pontokon és a testi adottságokon túl másként állnak a napi szintű feladatokhoz, mint a másik nem egyedei.
A nők inkább a rövidtávú, több szálon futó, türelmet, következetességet igénylő, visszatérő, monoton feladatokra vannak kihegyezve.
A férfiak szeretnek inkább "nagyban játszani" - több-kevesebb sikerrel. Hosszabb távon próbálnak meg érvényesülni, türelmetlenebbek, eszköztelenek, célvezéreltek, - a hatékonyságot helyezik sok minden előtt előtérbe és gyakran "az ár nem számít", amikor rászánják magukat arra, hogy cselekednek.
Alapvető különbség közöttük az is, hogy teljesen másképpen működik a felelősségtudatuk.
Szerintem a férfiak és nők viselkedésében rengeteg különbséget fel lehet mutatni, de végső soron minden visszavezethető oda, hogy a nők tudnak gyereket szülni, a férfiak meg nem.
Csak egyetlen példát hoznék fel: a férfiak hajlamosak alul-, a nők pedig túlbecsülni a kockázatokat, és a nők sokkal kockázatkerülőbbek a férfiaknál. Ez nyilván gyökerezik a testi törékenységükből is, de még inkább abból, hogy a gyereknevelés kb veszélyek megelőzőéséről szól.
Húzzuk tovább a vonalat: autóvezetés. Sok nőnek ijesztő felhajtani egy mélygarázsból, vagy tükörből tolatni, ezért inkább nem is erőltetik; aztán ha egyszer rákényszerülnek, meghúzzák az autót.
Erre mondják a férfiak, hogy a nők nem tudnak autót vezetni. Valójában a nők pont ugyanolyan jól tudnak autót vezetni, ha megtanulnak, csak mivel ijesztő, meg nem is érdekli őket, így inkább kerülik. A férfiak ezzel szemben imádnak autót vezetni, köpnek a veszélyekre - aztán néha szarrá törik az autót, mert túlvállalják magukat.
Tisztelt hozzászólók és privát üzenetben írók! Köszönöm szépen a válaszotokat!
Ha röviden kéne összefoglalni miről kérdeztem a Reddit népét: Szerintem a nők bizonyos részének is lehetne katonai behívót küldeni, ha szükség lenne rá, mert szerintem nem ég és föld a különbség a férfi és nő között. Sok nő katona van, ami bizonyítja, hogy a nők is bármire képesek, ha akarják, sőt biztos vagyok benne, hogy sok férfi a női kiképzési elvárt teljesítményt sem tudná nyújtani. Röviden ennyi.
Erre megkaptam, hogy:
- Reméli, hogy sosem lesz barátnőm.
- Nőgyűlölő és incel vagyok.
- Stb.
Érdekelne, hogy ez a kérdés valóban arra utal-e, hogy nőgyűlölő vagy incel lehetek? (Hozzáteszem, nem vagyok az, és meg is írtam azoknak akik írták, hogy ez a két dolog áll a legtávolabb tőlem. Nem tudom miért nőgyűlölőség és incelség, ha a nőket is ugyanolyan és egyenlő embernek tekintem, mint a férfiakat, vagyis ők is képesek bármire, amit szeretnének elérni.)
Szerintem nem vagy egyik sem, csak egy vallási fekete-fehér vitába beléptél egy harmadik nézőponttal, ők meg a hátsó szándékaid akartak elhelyezni. Magyarul egy feminista-incel vitában ha azt mondod, hogy a nőket is el kellene küldeni harcolni, akkor úgy veszik, hogy csapdát állítasz, és a a feminizmus képmutatására reflektálsz.
De ugyanígy engem egyszer azért szedtek szét, mert megkérdeztem, hogy a nemzeti érzelembe hogyan fér bele az, hogy a fél nemzetet kiutálom, mert más a politikai beállítottságuk. Kb ugyanúgy kianyáztak engem is, mint téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!