Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan sértődtem meg, ha a...

Jogosan sértődtem meg, ha a férjem és a családja nem köszöntöttek fel szülinapomon? (Hosszú kifejtés lent.)

Figyelt kérdés

Náluk ez nem szokás. De például anyós, aki nem vér szerinti "anyjuk" nekik, számon van tartva, mert megsértődik...így az esetében mindig figyelmeztetjük egymást, hogy nehogy valaki elfelejtse.

Nekem és a másik "külsős" sógornőmnek is rosszul esik, hogy senki nem mondja (mi egymásnak igen), és tudja a párom családja, hogy mi megünnepeljük.

Egyáltalán nem is értem, milyen család az, ahol állítólag nem nagyon volt szülinapozás, torta, családi banzáj, 12 éves koruk óta meg nem is köszöntik fel egymást.

De olyan családdal sem találkoztam még, ahol ennyie tesznek arra, hogy a másik családból jövő embernek fontos ez a nap. Anyóst is kb kötelességszerűen hívják fel telefonon... de legalább kicsit úgy tűnik, foglalkoznak vele...fontos ennyire... hát velünk sógornőkkel abszolut nem.

A férjem (vagyis az egyszerűség kedvéért mondjuk h az, de házasok nem vagyunk, együtt élünk 10 éve, gyerek van), idén második éve, még csak nem is mondta, pedig elötte években mindig hozott még tortát, virágot is. Nem is vesztünk össze, hogy azt mondanám, bosszúból tette - bár elég kicsinyes lenne. Annyi történt csak, hogy a gyerek pont aznapra lett beteg és le kellett vinni a dokihoz, de utána szabadnapon otthon voltunk mind a ketten, tehát bármikor mondhatta volna. A gyerek például tudta mondani, annak ellenére, hogy nem volt jól.

Tavaly ugyanezt eljátszotta, akkor is kibuktam, sosem hittem, hogy idén megint ez lesz. Sőt, abban a hitben voltam, idén megadja a módját, hogy helyrehozza az előző évi bunkóságot...hát jól pofára estem.

Nem is akarok beszélni sem a párommal, a családtagjaival sem beszélni sem találkozni (pont hívott telefonon a tesója, de nincs energiám beszélni vele olyan dühös és csalódott vagyok).

Jövőre lesz kerek számú az éveim, és gondolkoztam már rajta, hogy meghívom az ittenieket, hogy ebédeljünk egyet közösen, legyünk együtt a napomon. Ehhez sincs kedvem már, nem a családom ők, pedig én úgyb ekintettem rájuk eddig.

Jövőre hazamegyek a gyerekkel és csak az enyéimmel ünneplek, a párom meg ha akar jön, ha nem nem - bár már úgy érzem nincs értelme a kapcsolatunknak sem... qvára egyedül érzem itt magam.

Hosszú lett, elnézést, debazt hiszem mindent leírtam, amit gondolok. Túlzás lenne?

júl. 26. 10:22
 1/7 A kérdező kommentje:

Ja és még annyi, hogy a párom magyarázata az volt, hogy nem volt rá megfelelő pillanat... wtf...mert ugye mentünk dokihoz, de az délelőtt volt, utána egész nap otthon voltunk.

Meg hogy sajnálja (másnap)... És még el is fogadnám ezt, ha másnap mondta volna hogy BSz, de nem, és ha először lett volna ilyen....

júl. 26. 10:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Nos, sértődöttséged jogos a férjeddel szemben. Tény, hogy mindenki hoz magával valamit a gyermekkorból, de azért akit szeret az ember annak fontos számára az azzal kapcsolatos események. Egy kicsit a felelőtlenség és a magyarázkodás szele érződik a férjedről. De minden esetben torta buli meg minden nélkül illő minimum egy felköszöntés (és természetesen mellé valami ajándék ami a szándékot tükrözi nem pedig azt, hogy mi az vagy mennyibe került). Lehet az ő családjában ez volt a szokás, de ha te ezt nem szeretnéd a ti családotokban akkor cselekedned kell, minimum egy beszélgetéssel a férjeddel, ahol kifejezed ez neked mennyire rosszul esik és nem ilyen értékeket szeretnél az életedbe, meg főleg a gyereketek életébe ami úgy gondolom még fontosabb.
júl. 26. 10:45
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, igen, tavaly is beszélgettünk mégis ez van idén 😞 Azt mondja sajnálja, de azt nem, hogy boldog szülinapot. Illetve, 6 nap telt el és még mindig rosszul érzem magam, minden nap a fejéhez is vágom, mert megérdemli szerintem. 4. napon ez a kb. jó, akkor isten éltessen sokáigbstílusban, ennyit mondott. Mondtam a minimum az lett volna, ha nem mondta aznap, hogy másnap vagy mondja magától (!), vagy teper a virágboltba. De egyik sem!

Magától sem tudja, és úgy sem, ha a szájába adom és totál kiakaszt, hogy gyakorlatilag lesz@rja az érzéseimet.

júl. 26. 11:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Én a legtöbb családtagnak nem is tudom mikor van bármilyen napja. Sokáig a sajátomat sem tudtam, ill nem volt tudatos bennem. Most sem tudja szinte senki és nem teszem közzé. Aki tudja köszönt, aki nem az nem. Nem mindenkinek fontos ez, nagyjából nevelés kérdése.
júl. 26. 11:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem tegnap volt a szülinapom, az anyósom sosem írja be az enyémet a naptárába, mert az előző évek alapján másolja az újba a szülinapokat és én sosem voltam beírva. Így nem is gondol rá. Nem is tudja, mikor van. Pedig jóban vagyunk, semmi bajunk egymással. Még nem vágtam fel miatta az ereimet :D
júl. 26. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Férjem családja ilyen, hogy nem ünnepelnek. De ez inkább nettó lustaságból fakad, amiben apósom a hangadó. Anyósom meg annyira murugya, hogy hagyja...
júl. 26. 13:09
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem jogos. Én első évben köszöntöttem anyósékat, és mivel nem viszonozták ezért soha többet. Se karácsonykor, semmikor még egy smst se dobunk egymásnak.

Nem lehet ezt ráerőltetni másokra.

júl. 27. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!