Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz, hogy aki gyakran megsért...

Igaz, hogy aki gyakran megsértődik, annak általában nincs igaza?

Figyelt kérdés

júl. 22. 10:09
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
19 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Nem, ez nem igaz. Csupán egy 5 éves gyermek szintjén ragadt le. Az érzelmi intelligenciája nagyon fejletlen.
júl. 22. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább aki gyakran megsértődik, az nem tudja jól kommunikálni az érzelmeit és a gondolatait. Lehet valakinek igaza vagy gondolhat rosszul dolgokat - mindkettő minden embernél előfordul, teljesen természetes dolog -, viszont ami az emberi kapcsolatainkban, a közösségünkben fontos, az az hogy erről tudjuk beszélni, az érdekeinket és a meglátásainkat egyeztetni. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor szinte mindegy hogy igazunk van, vagy sem, mert a környezetünkkel nem tudunk összhangba kerülni, megfelelően együttműködni.

(Tehát például hiába van a lehető legjobb ötletünk egy adott dolog véghezvitelére, nem fogjuk tudni mégsem megfelelő módon átadni azt a többieknek. Vagy nem tudjuk véghezvinni, vagy a többiek nem fognak vele azonosulni, nem fogják odaadással csinálni és végső soron a projekt sikeressége nem lesz 100%, vagyis olyan jó, mint amilyen lehetne. Ezzel az egész közösség érdeke sérül, legyen az munka, családi célok, vagy baráti kapcsolatok.)

júl. 22. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Forditsuk meg a kerdest, es a szavazatok is megfordulnak.
júl. 22. 13:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sok minden állhat a háttérben. Én alapjáraton egy nagyon nyugodt ember vagyok, azon kívül hogy sokat nevetek, nem kapom fel a vizet és nem pánikolok.

Viszont július elején belekezdtem egy fogyókúrába és kb egy héttel rá elkezdtem megváltozni. Közte az is ott van, hogy nagyon meg tudok sértődni. Bár ezt mára már kontrollálom, de az elején teljesen meg voltam hülyülve. Még emlékszem is, hogy valaki csak normálisan felhívta valamire a figyelmem és megsértődtem. :D

Ahogy írtam, alapjáraton nem vagyok ilyen, gondolom a diétával járó dolgok váltják ezt ki.

Az én szerencsém, hogy az ismerőseim már tudják, hogy milyen vagyok, de ha valaki például most ismerne meg, egy hisztis, sértődős pi.csának hinne.

Bár ahogy írtam, most már nagyjaból kordában tudom tartani. Sokszor érzek paranoiát vagy sértettseget, érzem azt, hogy igazából mindenki rosszat akar, utálnak, ilyenkor felrevonulok és megértetem magammal, hogy ez nincs így, aztán meg amikor újra emberek közé kerülök, mosolygok, nevetek, ha színlelnem kell a nevetgélést, mert nem szedtem magam össze teljesen, színlelem. :)

Egyszer csak sikerül leadnom a plusz kilókat. :)

júl. 22. 13:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik alapjáraton sértődékenyebbek az átlagnál, akikkel történt valami, és onnantól ez az egyik válaszreakció, olyan dolgok megtörténtekor, mint ami ezt a változást kiváltotta.

Gyakori sértődés meg lehet hibás, defektes, felületes kommunikáció miatt is. Vagy mert az egyikük fél nem kommunikál érthetően, egyértelműen és jönnek a félreértések.

Esetleg alacsonyabb érzelmi intelligencia is állhat a háttérben, vagy "csak" gyermekdedség, egyes helyzetekben.

júl. 22. 18:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, sok esetben igaz az egó miatt, ami nagyon sérülékeny és hinni tud a valótlanságokban, ha szembesítik hogy téved az kiborítja.
júl. 23. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!