Az embereket miért érdekli, ha valaki megsértődik, mert kimondják a szemébe az igazságot?
Sokszor olvasok rossz anyós-meny kapcsolatot, pl. hogy nem meri megmondani neki az igazat, mert megsértődik. Vagy barátok egymás közt nem merik elmondani a véleményüket mert megsértődik a másik. Így, inkább megalkusznak, belül puffognak, idegeneknek panaszkodnak.
Egyebként tenyleg... Mi történik, ha a másik megsértődik? Majd kiheveri, vagy ha nem látja be mi a baj, akkor inkább jobb, ha végetér a kapcsolat, nincs szükség az életünkben ilyen emberekre. Soha nem fogják megtanulni, hol a határ, ha nem mondják a szemébe, csak várja az eltűrő fél a nagy sült galambot, hogy majd észreveszi magát a másik. Nem fogja. A kapcsolat csak mérgeződik, a sérelmek gyűlnek, amíg fel nem emészti az embert. Én amióta hatarozottan, -de kiméletesen!- őszinte vagyok az emberekkel, azóta azt értem el, hogy akik mellettem maradtak, betartják a határt, tapintatosak és értékelik, hogy őszinte vagyok velük.
A többi ember mitől fél? Miért jobb nekik tűrni nyelni?
Anyám szokta mondani,nem kell mindig kivont karddal rohangálni.
Ez egy elég hasznos tanács volt nekem forró fejű fiatalként.
Ha érted érted,ha nem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!