Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereket miért érdekli,...

Az embereket miért érdekli, ha valaki megsértődik, mert kimondják a szemébe az igazságot?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasok rossz anyós-meny kapcsolatot, pl. hogy nem meri megmondani neki az igazat, mert megsértődik. Vagy barátok egymás közt nem merik elmondani a véleményüket mert megsértődik a másik. Így, inkább megalkusznak, belül puffognak, idegeneknek panaszkodnak.

Egyebként tenyleg... Mi történik, ha a másik megsértődik? Majd kiheveri, vagy ha nem látja be mi a baj, akkor inkább jobb, ha végetér a kapcsolat, nincs szükség az életünkben ilyen emberekre. Soha nem fogják megtanulni, hol a határ, ha nem mondják a szemébe, csak várja az eltűrő fél a nagy sült galambot, hogy majd észreveszi magát a másik. Nem fogja. A kapcsolat csak mérgeződik, a sérelmek gyűlnek, amíg fel nem emészti az embert. Én amióta hatarozottan, -de kiméletesen!- őszinte vagyok az emberekkel, azóta azt értem el, hogy akik mellettem maradtak, betartják a határt, tapintatosak és értékelik, hogy őszinte vagyok velük.

A többi ember mitől fél? Miért jobb nekik tűrni nyelni?

2021. szept. 10. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok ember egyszerűen nem tanulta meg az ellenvéleményét vagy egyet nem értését kulturáltan kifejezni. Nagyon sok ember meg ezeket csakis támadásnak tudja megélni (ők általában önbizalomhiányosak). Ha még azt is hozzávesszük, hogy nem egyformán vagyunk érzékenyek, akkor máris érthető, ha sokan nehezen szánják rá magukat, hogy bármit szóvá tegyenek.
2021. szept. 10. 12:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Anyám szokta mondani,nem kell mindig kivont karddal rohangálni.

Ez egy elég hasznos tanács volt nekem forró fejű fiatalként.

Ha érted érted,ha nem nem.

2021. szept. 10. 12:08
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 persze értem, valamilyen szinten elfogadónak is kell lenni apróságokban. De van aki akkor sem vonja ki a kardját, amikor már nagyon kellene. A kérdés rájuk vonatkozik.
2021. szept. 10. 12:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én alapjáraton konfliktus kerülő vagyok, sosem szeretem veszekedni senkivel. De nálam is van ,hogy eljön az a pont ,amikor rázudítok minden adig sérelmet az illetőre és akkor meglepődik,hogy nem is vagyok az az aranyos ,megalkuvó ember akit ismer. Egyszerűen csak úgy vagyok vele,hogy nincs energiám egy olyan emberrel veszekedni aki nem az életem szerves része. Az anyóst meg hagyjuk ő pszichiátriai esett ,már régen zárt osztályon lenne a helye, főleg úgy hogy veri szegény apósom ,aki már mozogni is alig tud, meg veszekszik mindenkivel,ha neki éppen olyanja van
2021. szept. 10. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!