Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan, aki megsértődik...

Van olyan, aki megsértődik vagy kikéri magának, ha őt valaki rossz módon szólítja meg?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vele, hogy a fiatalabbakkal és saját korosztályommal (30-asok) tegeződni szoktam, az ismeretlen idősebbekkel, pláne a jóval idősebbekkel magázódunk. Vannak olyanok, akikkel régi lakóhelyemen összefutunk és mivel ő mindig tegezett én meg magáztam, ez így maradt, ezek idősebb helybeliek, így szoktuk meg, nincs ezzel baj. Alapvetően a magázódást bizonyosan nem "tiltanám ki". Csak rugalmasabban kezelem, nekem az nagyon furcsa, mikor két huszonéves magázódik egymással.

Szóval van, aki az ismeretlenül tegezést, van aki a hasonló korosztály ellenére magázást nem szereti. De akkor hogy legyen jól?

2022. máj. 5. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Az emberek örülnek, ha nem nézik levegőnek, mert akkor nem lenne ilyen gond, hogy ezzel a témával kapcsolatban kelljen foglalkozni.
2022. máj. 5. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
A boomerek.
2022. máj. 5. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
38 éves vagyok, és úgy szocializálódtam fővárosunkban, hogy az emberek főleg tegeződnek. Nem szeretem, ha magáznak, mert attól 80 évesnek érzem magam. Lehet, hogy nem vagyok már 20 éves, de 80 sem. Nyilván helyzetfüggő, van ahol értelemszerűen magázódni kell. De hogy kikérjem magamnak, hát az nevetséges lenne. De volt már olyan hogy letegeztem valakit és kikérte magának.
2022. máj. 5. 13:59
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Alapszabály számomra, hogy ismeretlen felnőtt emberekkel kortól függetlenül magázódom. Nem őriztük együtt a libákat.

Ha engem letegez ismeretlenül, én visszamagázom, általában, aki intelligens, az kapcsol. Egyébként 45 éves vagyok, szóval szerintem nem is nagyon esek már a "haversrác" kategóriába.

2022. máj. 5. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tegezés-magázáson nem sértődnék meg. Amikor a C kategóriás tesónak szólít, attól rosszul vagyok.
2022. máj. 5. 14:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően mindenkit magázok aki kamasznál idősebb. Rengetegen megsértődnek rajta.

Én azt tartom bunkóságnak mikor kérdés nélkül visszategez, de nem szoktam szóvá tenni, csak magamban kialakul egy kép az illetőről.

2022. máj. 5. 16:13
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

"Én azt tartom bunkóságnak mikor kérdés nélkül visszategez"

Én meg azt tartom bunkóságnak, hogy valaki, csak azért mert 50 éves trotty, úgy gondolja, hogy egy 19 éves választópolgárt letegezhet úgy, hogy ő nem tegezhet vissza.

A csendőrpertu rég kiment a divatból!!!

2022. máj. 6. 10:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, én is pont erről írtam..

2022. máj. 6. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!