Van olyan, aki megsértődik vagy kikéri magának, ha őt valaki rossz módon szólítja meg?
Én úgy vagyok vele, hogy a fiatalabbakkal és saját korosztályommal (30-asok) tegeződni szoktam, az ismeretlen idősebbekkel, pláne a jóval idősebbekkel magázódunk. Vannak olyanok, akikkel régi lakóhelyemen összefutunk és mivel ő mindig tegezett én meg magáztam, ez így maradt, ezek idősebb helybeliek, így szoktuk meg, nincs ezzel baj. Alapvetően a magázódást bizonyosan nem "tiltanám ki". Csak rugalmasabban kezelem, nekem az nagyon furcsa, mikor két huszonéves magázódik egymással.
Szóval van, aki az ismeretlenül tegezést, van aki a hasonló korosztály ellenére magázást nem szereti. De akkor hogy legyen jól?
Alapszabály számomra, hogy ismeretlen felnőtt emberekkel kortól függetlenül magázódom. Nem őriztük együtt a libákat.
Ha engem letegez ismeretlenül, én visszamagázom, általában, aki intelligens, az kapcsol. Egyébként 45 éves vagyok, szóval szerintem nem is nagyon esek már a "haversrác" kategóriába.
Én alapvetően mindenkit magázok aki kamasznál idősebb. Rengetegen megsértődnek rajta.
Én azt tartom bunkóságnak mikor kérdés nélkül visszategez, de nem szoktam szóvá tenni, csak magamban kialakul egy kép az illetőről.
"Én azt tartom bunkóságnak mikor kérdés nélkül visszategez"
Én meg azt tartom bunkóságnak, hogy valaki, csak azért mert 50 éves trotty, úgy gondolja, hogy egy 19 éves választópolgárt letegezhet úgy, hogy ő nem tegezhet vissza.
A csendőrpertu rég kiment a divatból!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!