Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Figyelmeztetek valakit egy...

Figyelmeztetek valakit egy lehetséges rossz dologról, erre ő megsértődik és elküld a felmenőimbe?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel (havernak nem nevezném) terveztem online játszani, de már a sokadik eltérő privát szerverről töltöm le az adott játékot, mindig különböző vírusjelzéseket (trójai) kapok rá. Nem vagyok túlaggódó típus ilyen szempontból, de ezt nem tartom véletlennek. Jó szándékkal megemlítettem az illetőnek, hogy legyen óvatos, mert tudom róla, hogy ő meg nem használ vírusirtót.

Erre leszidott a sárgaföldig, hogy milyen hülyeségeket hordok össze és hogy hagyjam békén, mert többé nem áll szóba velem, baromság az egész.

Csak nekem nem tűnik logikus, belátó reakciónak? Ha annyira makacs vagyok valamiben, hogy senki más véleményét nem vagyok hajlandó elfogadni (bár ez sem túl bölcs dolog), akkor is csak legyintenék az ilyenre. Huszonéves ember létére hogy lehet valaki ilyen sértődékeny és beszűkült látókörű?

Egyébként, az illetőről tudom, hogy hirtelen haragú bizonyos téren, de ez pont nem egy olyan dolog volt, amiért így fel kéne kapnia a vizet...

2015. jún. 27. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha megvásárlod a Steamről, akkor nem kapsz vírust, és eredeti termékkel fogsz rendelkezni.
2015. jún. 27. 09:10
 2/7 A kérdező kommentje:

Ez egy ingyenes online játék...

Általában Steamen vásárolom a játékaimat.

2015. jún. 27. 09:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Ha valakit nagyon érdekel, Cabal Online-ról van szó. De ma már semmi normális szervert nem találok... és ami annak tűnik is, az is trójais. Nem tudom, hogy ez csak téves riasztás-e, de nincs kedvem ilyenekbe belefutni.

Az illegálisan összelopkodott játékokról megvan a véleményem, valamint tisztában vagyok vele, hogy milyen kockázatai vannak.

A hangsúly különben sem ezen volt.

2015. jún. 27. 09:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Sajnos én is gyakran találkozom ilyen felnőtt emberekkel, és legtöbbször az az oka a felháborodásuknak, hogy nem értenek hozzá csak azt gondolják, és azt hiszik, hogy te csak bele akarsz kötni.

Ez olyan dolog, mikor egyszer egy ismerősöm az én számítógépemről akart a saját e-mail címéről levelet elküldeni outlookból. Mondtam neki, hogy én nem használom az outlookot, és nincs hozzáadva e-mail cím, előbb adja hozzá az övét, vagy inkább lépjen be a postafiókja webes felületére. Persze nem értette miről beszélek, egy darabig még nézegette a programot, majd elkezdett velem üvöltözni, hogy én őt hülyének nézem, mert ő a munkahelyén is azt használ és tudja hogyan kell használni. Persze, hogy azt használ, csak neki az irodában ott vannak az informatikusok (akiket mellesleg szintén hülyének néz) és mindent beállítanak helyette, hogy neki csak használni kelljen.

Szóval ez nem tudom milyen reakció, de azt feltételezem, hogy a beégés következtében való megmagyarázás és tudatlanság. A tudatlanság miatt pedig úgysem tudja megmagyarázni a bizonyítványát, ezért egyszerűbb, ha elküld a francba, és nem kell beszélni róla többet.

2015. jún. 27. 09:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, kedves második válaszoló!

Szerintem az általad említett szituáció is tipikusan egy olyan volt, amikor nem származott volna belőle hátránya, ha bevallja a tudatlanságát. Persze, kínos, de optimális esetben egy rendes ismerős segítőkész lesz vele, ami talán segít a jövőben a hasonló szituációkat elkerülni. Nyilván, munkahelyen kevésbé célszerű az esetleges hozzá nem értéséről vallomást tenni.

Gondolom, ezzel a támadó reakcióval kívánja megőrizni a büszkeségét, s később ő vagy nem foglalkozik a témával tovább, vagy megoldja az adott problémát négy fal között egyedül, esetleg névtelen segítséggel.

Biztos fogok még hasonló emberekkel találkozni...

2015. jún. 27. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Tele van a világ ilyen emberekkel... engem elgyengítenek teljesen, főleg ha az effélékkel vagyok körülvéve. Ha nem fontos számodra az illető aki felkapta a vizet, akkor inkább hallgass valami zenét - minthogy az ő sértődésével kelljen vagdosni a dobhártyád.
2015. jún. 27. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:

4# voltam (azaz 2. válaszoló) Igen, ebben igazad van, nem származik sosem hátrány az informatikában, ha bevallja az ember azt amihez nem ért.

Én önfejlesztő módon merültem bele anno a számítástechnikába, (nőként) és úgy érzem tudok annyit, hogy nem szégyen néha kimondani, hogy "bocs, de segíts ebben, vagy magyarázd el, mert ezzel még nem találkoztam".

Amúgy grafikai tervekkel foglalkozom, és nálam is megesik még, hogy valaki olyan formátumban hoz anyagot, hogy kénytelen vagyok megkérdezni mi ez? Mert nem fejlesztem olyan gyorsan a szoftverállományomat, hogy minden nap naprakészen kompatibilis legyek. De jó hír, hogy mindig megtalálom a megoldást. Ha meg végképp nem boldogulok valamivel, nem szégyenlek segítséget kérni.

Szerintem minél többet tudsz, annál kevésbé hiszed azt ,hogy tudsz és úgy érzed még tanulnod kell. Ha valaki eljut egy bizonyos szintre, nem veszi sértésnek, ha segítő szándékkal tanácsot adnak.

2015. jún. 27. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!