Mi értelme annak ha valakit megbánt egy illető akkor utána úgy csinál mintha őt bántották volna meg? És megsértődik?
Figyelt kérdés
2022. máj. 12. 22:07
1/5 felkelhetetle válasza:
Ez az értelme, alapvető védekezés mechanizmus:
2/5 anonim válasza:
Én is csináltam, mert annyira fájt, hogy valakit megbántottam, annyira rossznak éreztem magam, hogy a lelkiismeretem nem bírta és az agyam automatikusan átalakította az egészet, őt okoltam, én haragudtam rá és így könnyebb volt elfogadni.
3/5 anonim válasza:
Az 1es meg is válaszolta. Annyit hozzá tennék még, h az ilyen személy sérült lelkileg.. Ezért alakul ez ki nála sajnos...
4/5 anonim válasza:
Nem értelme, de bizonyos esetekben oka lehet, hogy nem akart megbántani és nem érti, hogy miért bántódtál meg.
5/5 anonim válasza:
3, amúgy ez igaz, én is elég szigorú tudok lenni magamhoz, gyerekkoromban ért ety kudarc, ami belém rögzítette, hogy mindenre alkalmatlan vagyok, ezért a későbbi kudarcokat is úgy éltem meg, hogy haragudtam magamra, ahelyett, hogy elfogadtam volna, hogy hibázni emberi dolog és ezért is volt már az, hogy egy ponton amikor tényleg nagy baklövést követtem el, az agyam nem tudta elfogadni, már túllépte azt a határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!