Az élet értelme a fejlődés ⬆️? Anélkül nincs is értelme létezni?
Hogy meghaladjuk önmagunkat, fejlődjön az önismeretünk, esetleg baráti kapcsolatokra tegyünk szert, aki meg akar, annak lesz családja és gyerekei.
Vagy valami hobbiban fejlődni, a munkában fejlődni. Van értelme úgy leélni egy életet, hogy folyamatosan csak stagnál valaki?
Számora nem.
Számomra az, hogy amennyi idő adatott nekem, azt boldogan töltsem el, azzal, akivel akarom.
Az, hogy közben fejlődhetek pl szakmailag, grátisz.
Ha valakibe én rögtön halálosan szerelmes vagyok, és azonnal maxon van a kapcsolat, pl 10 év után is, az már nem "fejlődik".
Igazából az az életed értelme, amit te akarsz neki, egyébként senkit nem érdekel.
Ha neked a fejlődés=boldogság, akkor is ugyan arról beszélünk.
Egyébként: en bloc-nak írják, amit akarsz mondani (:
Szerintem van benne igazság. Az ember már csak ilyen, mindig többet/mást akar.
Aztán persze a út nem mindegy, amin elindul. Nem mindegy, hogy rossz irányba kezd fejlődni, vagy keres valami egyéb irányt, amiben építheti önmagát.
Nálam ilyen dolog a túrázás, kirándulás. Mindig találok benne újabb kihívásokat. Eleinte a minél hosszabb minél több, minél gyorsabban elv ment. Mostanában például szabadon teljesíthető útvonalakat, pontgyűjtő dolgokat követek.
De tény, kell a fejlődés az életben munkában is. Nekem például nagy cél volt egy ideig a jogsi, majd utána a lakás vásárlás. Vásárlás után pedig a lakhatóvá tétele.
Most újabb céljaim a komplett felújítás majd berendezés. aztán ha ez is kész, akkor meg majd jön valami új úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!