Szoktatok borravalót adni? Ha igen akkor hol és mennyit?
Szoktam.
Én is kapok néha, viszont én IT területen vagyok és sokszor havonta 25-30.000 Ft borravaló összejön. Nekem is jól esik, így viszonozni szoktam én is mások felé.
Olyan étteremben szoktam adni, ahol törzsvendég vagyok.
Néha a dpd futárnak is, mert rugalmas.
Étterembe, kávézóba ritkán járok, de akkor mindig pár százzal kevesebb aprót kérek vissza, ha készpénzzel fizetek. Kártyánál pedig pár százat adok mellé, vagy kérem, hogy pár százzal többet írjanak a terminálba.
Futároknak pedig 2-300 forintot szokásunk adni (felénk nagyon nehéz parkolóhelyet találni, így ezzel kicsit kompenzálni próbáljuk a dolgot).
az ételfutárnak nem adok, étteremben pedig ha nincs szervízdíj és meg vagyok elégedve mindennel akkor adok kb 15%-ot.
Nekem pl nagyon zavaró, amikor valaki már kötelezően elvárja akár egy sörözőben. Kitölti az italomat, fizetek és nehezére esik visszaadni a visszajárót. Ha finom a sör, kedves a pultos, akkor a szolgáltatás végén ott is megy a jatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!