Normális, ha random emberek véleményét magamra veszem, valamint tartok tőlük?
Az interneten ha rosszat írnak nekem, ócsárolnak, magamra veszem, sokszor el is kezdek szorongani. Utána tartok is ezektől az emberektől, elkezdek pánikolni, üldözési mániám van.
Lehetséges, hogy pszichiáter segítene?
Mindenképpen szakemberhez kell fordulnod, mert nem normális a viselkedésed.
Addig sose leszel boldog, amíg azzal foglalkozol, hogy a másik mit mond, vagy gondol rólad. Ez nem tartozik rád, az az ő magánügye.
Köszönöm szépen, egyes!
Igazából már régóta félelemzavarban szenvedek, üldözési mániám van. Biztos köze van ennek is hozzá.
Hármas! Sajnos nem tudok mindenkinek megfelelni. Vannak emberek, akikkel azonos nézeteim vannak, egy hullámhosszon vagyunk, viszont vannak, akikkel nem.
Miért nem lehet tiszteletben tartani? Pláne ócsárolni, fenyegetni stb.
Ötös!
Hiába nem akarok, foglalkozok vele, plusz amiket leírtam. Én magam sem tudom megmagyarázni, hogy ez miért van.
Bármennyire szeretnénk, mégsem tudjuk elkerülni azt, hogy időnként 1-1 valaki ne kössön belénk, vagy "legalább" ne legyen minimum negatív véleménnyel rólunk.
Nem is lehet mindenkinek megfelelni, ahhoz túlzottan sokan vagyunk.
Viszont tudni kell mérlegelni, hogy kinek fontos a véleménye, és mennyire reális a felénk érkezett kritika, észrevétel. Például, amikor neten kapjuk az ívet, a másik kirohanása elég nagy többségben torzított, pont, mint másik ismeretlen embereké. Mert nem is ismernek minket kellően, és egy kiragadott pontban, pillanatban volt közös interakciónk, amikből nem mindig lehet megfelelő következtetéseket levonni.
Akkor miert vagy ezen az oldalon? Itt garantalt, h beled allnak.
Facebook, tobbi ugyanez. Torold magad, eld a valodi eletet, es fordulj pszichologushoz a megfelelesi kenyszer stb miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!