Mit jelent és hogy kell felnőni?
Az utóbbi hetekben többen egymástól függetlenül azt mondták, hogy nőjek fel.
Sajnos nem tudom értelmezni, mert nem mondták, mit jelent és nem tudom, hogy mi köze a testmagasságnak ahhoz, hogy például fogalmam sincs az adekvát párkeresés menetéről.
Furcsállom, hogy sehol nem tanítják az emberi kapcsolatokat és a társkeresést, és azt sem, hogy mit jelent felnőni.
"Valamiféle mentális betegséged van?"
Jajj, #10-es, a #8-as hozzászólásában írja a kérdező, hogy autizmussal élő. A kommenteket is olvasd, ne csak a kérdést. És igen, az én autista fiam sem érti az ilyen hasonlatokat, hogy nőjél fel. Az nála is a testmagasságra vonatkozna. Vagy megkérdezné, hogy hová fel? Meddig?
Kedves kérdező, ti autisták máshogy vagytok bekábelezve. Más az idegrendszeretek. Sajnos a saját korosztályotoknak emiatt nincs türelme hozzátok, és vagy a sokkal fiatalabbak, vagy a sokkal idősebbek körében találtok megértő társaságra. Amíg kicsi korotokban picit koravénnek tűntetek, addig a nagykorúság határát (18 év) átlépve, sokmindenben gyerekesek vagytok. Infantilis hobbitok van, infantilis érdeklődési körötök van esetleg. Szóval gyerekes dolgok is foglalkoztatnak benneteket még mindig - holott a többiek, a neurotipikusok - ebből kinőnek. Az hogy kinőnek ebből, azt jelenti, hogy azok a dolgok amik gyerekkorukban érdekelték őket, már nem érdeklik. De az én fiam is olyan, hogy kicsi gyerekként is halálra tudta magát kacagni Spongyabob Kockanadrágon, és kamaszként is szívesen röhög rajta. A neurotipikus kortársai kinőtték ezt, ők már nem nézik a Spongyabobot. Nekik ez már ciki lenne. Az autista fiam nem érzi cikinek. Mert ő autista...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!