Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent és hogy kell felnőni?

Mit jelent és hogy kell felnőni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hetekben többen egymástól függetlenül azt mondták, hogy nőjek fel.

Sajnos nem tudom értelmezni, mert nem mondták, mit jelent és nem tudom, hogy mi köze a testmagasságnak ahhoz, hogy például fogalmam sincs az adekvát párkeresés menetéről.

Furcsállom, hogy sehol nem tanítják az emberi kapcsolatokat és a társkeresést, és azt sem, hogy mit jelent felnőni.

jún. 20. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Hány éves vagy, hogy ezt mondják és miért mondják neked?
jún. 20. 20:43
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Tanulj meg felelősséget vállalni a saját életedért. Minden egyes tettednek következménye van. A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős.

Foglalkozz önismerettel, a hibáidat javítsd ki.

Fejleszd az értelmi és érzelmi intelligenciádat.

Olvass pszichológiai és generációs témákkal foglalkozó könyveket.

Párkeresésnél a hasonló a hasonlót vonzza, zsák a foltját mindig megtalálja.

Amilyen te magad vagy, olyan társad is lesz.

jún. 20. 20:47
 3/12 A kérdező kommentje:

#1 35/F vagyok, nem tudom miért mondták, mert nem fejtették ki.

#2 Úgy tudtam, hogy felelősséget vállalok másokért is, hogy számítsanak rám és szeressenek engem. Úgy tudtam, hogy az nem hiba, ha azonnal képes vagyok abba a lányba beleszeretni, aki kedves hozzám. Az értelmi intelligenciám kimagasló, de az érzelmit szeretném, ha tudnám gyakorolni olyanokon akiket szerethetek. Csernusnak és Attwoodnak több könyvét olvastam, de a 18-45 éves generációt nem tudom értelmezni. Vágyom egy hasonlóra, a legboldogabb akkor lennék, ha egy autista, vagy egyéb fogyatékkal élő, kedves mosolygós, szeretetre vágyó, beszédes lány belém szeretne, én pedig hálából beleszeretnék. Ez azt jelentené, hogy felelős vagyok érte, vigyázok rá, boldoggá teszem, támogatom, magam elé helyezem.

jún. 20. 20:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Sokak szerint a felnőttéválás azt jelenti, hogy dolgozol, egyedül élsz, eltartod magad, netán párod lesz és családot alapítotok, és onnantól szülőként még nagyobb felelősséggel tartozol.

Szerintem sokféleképpen lehet felnőttnek lenni.

Lehet úgy is, amit fentebb írtam, viszont láthatóan rengeteg abnormális "hülyegyerek" rohangál felnőtt címkével. Nálam idősebbek, mégis gyermekibbek. Korban felnőhetünk, de attól még, hogy igazán felnőttek leszünk-e attól, azt kétlem. A fajunknak kényszer mindig, mindenre találni szót, amivel megmagyarázhatunk és elkülöníthetünk valamit. A gyerek gyerek, mégis van, hogy felnőtteknél elmésebb tud lenni.

Életkorból adódóan a felnőtt elvileg nagyobb tudás birtoklója, míg a gyermekek és a fiatalság a jövő záloga.

Nem is általánosan, talán inkább azt mondanám, hogy úgy lenne rendjén, hogy a gyereknek kevesebb teher nyomja a vállát, a lekét, és ahogy nő, egyre többet bír el és kap is. Csakhogy a gyerekek, a fiatalok vállán is lehet hatalmas teher, nem csupán gyerekhez mérten.

Azt hiszem, az Életre lehet tanítani, de azt nem, hogyan legyen felnőtt valaki. "Felnőtt" akkor is magától válik belőlünk, ha a környezet kényszerít, akármilyen hülyén hangzik.

Tíz nap és betöltöm a huszonhármat. Dolgozok, egyedül tartom el magunkat, mert apám hosszú hónapokra betegállományban van. Én kelek fel reggel és megyek be dolgozni 8-9 órában, az én pénzemből eszünk, fizetjük be a csekkeket és veszünk meg mindent. Korban és követelményben azt hiszem, felnőttnek számítok, viszont jómagamat kevéssé érzem annak, de nem is gyereknek. Hivatkozásnál viszont rávágom, hogy felnőtt, mert nem akarom, hogy az idősebbek a maguk hosszabb életévük okán lekicsinylően gyerekként kezeljenek.

22/l

jún. 20. 21:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az önbecsülésed is a béka segge alatt van.

Te mindenkinek beleszeretsz, aki egy kicsit is kedves veled?

"ha egy autista, vagy egyéb fogyatékkal élő, kedves mosolygós, szeretetre vágyó, beszédes lány belém szeretne, én pedig hálából beleszeretnék"

De miért? Te is autista vagy? Vagy miért érzel késztetést azért, hogy megmentő légy?

Mi az, hogy hálából beleszeretni valakibe?

Inkább keress fel egy pszichológust sürgősen!! !

jún. 20. 21:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Jav..

#3..

jún. 20. 21:08
 7/12 anonim ***** válasza:
ez ijesztő.
jún. 20. 21:08
 8/12 A kérdező kommentje:

#4 Pont ezért mondtam, hogy 18-45 éves generáció. Találkoztam olyannal, aki érett fiatal, és olyannal is, aki éretlen negyvenes. Ezért általánosságban véve nem tudok megkülönböztetni 18, 28, 38 éves lányt egymástól. Egyedül élek, nincsenek társas interakcióim, nincs közösségem. Munkakeresés folyamatban, mert a legutóbbi munkaszerződésem határozottan egy évre szólt és nem sikerült meghosszabbítani. Ha nincs környezet, hogy lehet tanulni?

#5 Az átlagos emberi interakcióim negatív visszacsatolásokat képeztek, nem kaptam olyan visszajelzéseket, hogy elég jó lennék. Igen, autista vagyok. Munka mellett lediplomáztam, de elveszítettem a szeretteimet és nem érzem, hogy bárhova tartoznék. Olyan, mint ha megállt volna az idő. Ha megmentő vagyok, akkor jó vagyok és szeretve vagyok és szívesebben vannak a társaságomban, ha jó élmények fűznek hozzám. Ha egy lány belémszeret akkor hálából én is beleszeretek, mert pontosan tudom, hogy mit jelent a szeretet hiánya. Pszichológust keresek én is, de nem találok megfelelőt. Sajnos azt se tudom, hogy milyen a megfelelő.

jún. 20. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Vannak emberek, akik játékosak, nem feltétlen veszik komolyan az életet vagy épp lazán veszik. Ha baj van, nem feltétlen paráznak nagyon be pl.

Részben jó ez a tulajdonság szerintem. Adam Sandler, Dwayne Johnson kicsit ilyen.

jún. 21. 05:54
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Valamiféle mentális betegséged van?

Azért 35 évesen ezt a kifejezést a testmagassághoz társítani, elég súlyos.

jún. 21. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!