Az idős emberek miért kezdik el kéretlenül mesélni az életüket vadidegenkek? +Ilyenkor mi a helyes lépés?
17 meg gondolom a 20 is te vagy.
Az utcán a randomoknak nem kötelessége senkit szórakoztatni.
Szerintem meg ez baromi önközpontú, hogy elvárod, hogy csak úgy valaki beszélgessen veled...azaz hallgasson meg, mert a válaszra ugye nem kíváncsiak.
Vannak erre kialakított közegek, ahova magányos emberek mehetnek. Ott lehet KÖLCSÖNÖS, mindkét fél álatal kívánt szociális interakciót kezdeményezni.
A mama ha unatkozik, menjen el egy könyvklubba, vannak időseknek teadélutánok, kézimunka klubbok, lehet új ismeretségeket kötni.
Akkor eltaláltam, hogy te csak egy egoista, telefonfüggő, zárkózott ember vagy. Szokj hozzá, hogy nem körülötted forog a világ.
Belőled is hiányzik az empátia. Komolyan, nektek milyen fizikális bajotok lesz attól, hogy meghallgattok egy idős embert, hogy elmondja a monológját?
23, Nem, nem forog körülöttem, de körülötted se.
Megvannak a magam barátai, és 2024ben lehet neked se árta felvenni a telefont, amin át beszélgethetnél a te életedben fontos emberekkel.
Erre van a kommunikációs eszköz.
24, Mert nem ismerem, és nem érdekel mit akar.
Van erre egy hely és idő, de a tömegközlekedés nem az.
De ez nem egy új dolog, már 1900ban is bunkóság volt tömegközlekedésen vegzálni másokat.
Látom, indulatból még azt se vetted észre, hogy a 23-as kommentem nem neked szólt, hanem a kérdezőnek, aki a 21-es kommentet írta. Szerintem elég egyértelmű, hogy kinek szól, nem?
És látom, legjobb védekezés a támadás. A magadfajta egoista, empátiamentes emberektől csak ez várható el.
"Mert nem ismerem, és nem érdekel mit akar."
Belehalsz, ha esetleg váltasz vele pár szót? Ja, nem ismered. Hát, régebben tudod, úgy kezdtek el ismerkedni az emberek, hogy élőszóban, tehát beszélgettek, nem telefonon keresztül.
"Van erre egy hely és idő,"
Az ember bármikor és bárhol beszélgethet bárkivel, mivel a beszélgetés nem időhöz és helyzet kötött. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!