Hogyan haladhatnék a céljaimmal?
Körülbelül 3 éve határoztam el, hogy megtanulok angolul és hogy rendbe rakom a testemet (+10 kg-ot szeretnék hízni legalább, vékony vagyok, edzenem kéne).
Ez idő alatt nagyon minimálisat haladtam a céljaimmal, ráadásul minden évben megvettem egy online angol tanfolyamot, mégsem csináltam tisztességesen, egyszerűen nem volt kedvem, mindig volt valami kifogás, nem volt motivációm, lusta voltam, fáradt voltam, mindig találtam más elfoglaltságot.
Csak nagyon minimálisan haladtam a tananyaggal az évek alatt, mondhatni 5%-ot talán, amikor ennyi idő alatt bőven be lehetett volna fejezni. A testedzés sem igazán sikerült, azzal is csak minimálisat haladtam.
Persze ma megint eldöntöttem, hogy holnap igenis belekezdek, most biztosnak érzem, de amikor holnap lesz, valószínűleg megint nem lesz belőle semmi. Pedig nem lenne olyan nehéz, és ezt én is tudom, sőt amikor tanultam, még élveztem is, napi 1 órát tanultam, illetve 40 percet edzettem, nem volt megterhelő sem.
Ráadásul azon kattog az agyam állandóan, hogy már rég befejezhettem volna ennyi idő alatt.. Ez annyira elveszi a kedvemet az egésztől...
Mit tudnék tenni? Hogy tudnék haladni a céljaimmal végre?
Az új szavakat felragasztottam a kanapéval szemben. Amíg reggelizek, végig járom őket. A könyvet, amit olvasok, elől hagytam. Ha betenném a szekrénybe, ott is maradna🙈
Az MP3 lejátszót (t'om, régimódi vagyok😌), sem teszem el, ha épp hangoskönyvből tanulok. Ami kéznél van, az valahogy jobban vonza az embert, vagy legalábbis engem. A súlyok is a nyitott polcon vannak.😂
Keress egy partnert, akivel motiválhatjátok egymást. Akár itt is kiírhatod hogy tanulótársat keresel, de biztos vannak erre megfelelő Facebook csoportok is. Nekem is sokat szokott segíteni ha van egy partnerem, aki nem hagy elkanászodni, és én sem hagyom hogy ellustuljon (legyen szó bármilyen tevékenységről). Ugyan ez a helyzet a tanulással és az edzéssel is, meg úgy kb mindennel. Elég ritka az, akinek olyan vasfegyelme és akaratereje legyen, hogy egyedül is képes ezeket végigcsinálni, és bármennyire is szeretném azt hinni magamról hogy én rendelkezek ilyen fegyelemmel, sokkal jobban megy azóta az edzés, mióta haverokkal is eljárok. Kérdezd meg a barátaidat hogy ők hol edzenek, vagy nem-e akarják veled együtt elkezdeni. Nem szégyen terembe menni kezdőként, senkit nem fog érdekelni hogy kis súlyokat emelsz, vagy esetleg nem tökéletes a tartásod. Legrosszabb esetben szólnak neked hogy mire figyelj. A másik opció a személyi edző, a lényeg hogy valakivel együtt sportolj, legyen valaki akinek meg akarsz felelni, aki motiválni tud.
És biztatásnak még annyit, hogy az első pár hét a nehéz csak. Ha rendszeresen eljársz edzeni kummantás nélkül, annyira beleépül a rutinodba, hogy zavarni fog ha nem mentél. Ha túl jutsz az első időszakon és látod a testeden a sport eredményét, sosem akarsz visszatérni majd a régi életmódodhoz. Készíts fotókat magadról, hogy lásd az előrehaladásod és tűzz ki rövid távú célokat. Ezek az apró sikerélmények is extra motivációt fognak adni hogy folytasd.
Nem fáj eléggé.
Az egyedül végzett online tanfolyam unalmas. Persze, hogy nincs kedved untatni magadat. Iratkozz be személyesre, ahova el kell járni, társaságba. És mindig lebegjen a szemed előtt, hogy mért is akarsz megtanulni angolul, illetve megerősödni. Azt is társaságban. Annak fogsz nekiállni, ami igazán fontos számodra, és ami szórakoztató, nem szenvedés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!