Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan mondjam meg kultúráltan...

Hogyan mondjam meg kultúráltan egy jó ismerősnek, hogy kezd kicsit túl nagy arca lenni a semmire?

Figyelt kérdés

Ezzel az illetővel 16 éves korunkban ismerkedtem meg egy munkahelyi betanítás során diákmunka keretein belül 2018-ban, megvolt a közös hang, nagyon jól megértettük egymást, sok mindenben segítettünk egymásnak. Ő hamar kilépett a melóból, de a jó kapcsolat megmaradt.

A sors úgy hozta, hogy 21-ben ismét egy helyre sodort minket az élet, kollégiumban szobatársak, egyetemen pedig szaktársak lettünk. Akkor újra szorosabb lett a viszony, együtt csináltunk mindent, órák után, és szabadidőnkben is. Mára már ismét különváltak útjaink a sors úgy hozta, de úgy érzem lassan lelkileg is.

Én hazaköltöztem szülőkhöz, dolgozom, ő albérletben lakik, és az apjától kapja mindenre a pénzt, amivel nem is lenne nekem problémám, ha nem fikázna mindenért.

Azt hiszi, hogy poénos az, ha "viccből" csak úgy kvaanyázik, mikor nálunk volt fikázta a lakásunkat, leszólta szüleim főztjét, testvéreimet kritizálta, szóval botrányos volt legutóbb. Ezt később neki telefonon szóvátettem amire annyi volt a válasza, hogy "vegyem a poént", meg, hogy "csak baromkodik." Rendkívül kínos volt ez, és őszintén tőle nem vártam ilyet, azóta folyamatosan ezt csinálja. Nem mondja ki, de minden apró sikert, vagy élményt irigyel tőlem, ez a szemén látszik, illetve ha nekem sikereim vannak valamiben, akkor lebecsmérli, megpróbál lehúzni, hogy neki miért jobb, holott anyagi támogatás nélkül 3 napot nem bírna ki, annyira felelőtlen. Mára odáig fajult, hogy képes olyanokba belekötni, hogy egy kis folt van a pulcsimon.

Hogyan mondjam meg ennek az embernek, hogy vagy megváltozik, vagy ezt itt zárjuk le? Nyilván, nagyon régóta ismerem, a volt személyiségét is rendesen megismertem, azért fáj annyira ez az egész. Ha most ismerem meg, ebben az állapotában, akkor szó nélkül lepattintom.

febr. 18. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Redukald a kapcsolatpt vele a legszükségesebb minimumra csak aztan majd talál mást magának szórakozni
febr. 18. 21:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amikor találkoztok akkor mindig köszönj neki ekképpen:

-Szervusz,te kutya fattya!

Aztán ha szóváteszi,akkor mond,hogy ez csak poén.

febr. 18. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem barátkoznék ilyen emberrel.
febr. 18. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Mutasd meg neki ezt a videót, és a végén mondd neki, hogy te is ezt gondolod:

www.youtube.com/watch?v=XUbGy3jlo3I

febr. 18. 22:51
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Ezt szerintem engedd el, ez így egy toxikus "barátság" csak.

Lényegtelen hogy ő mit kap meg vagy mit nem, meg kell tanulnia az embernek disztingválnia és magába tartani a nem építő jellegű kritikáit. Ez egy alap szociális képesség, és abszolút nem a pénzen múlik.

febr. 19. 05:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Simán építsd le vele a kapcsolatodat!

Nem kell az ilyet meghívni az otthonodba (ő is meghívott már téged?), nem érdemes azt számolgatni, neki mennyivel jut több a szülői támogatás miatt.

Ez az ember nem hozzád való társaság, nincs benne tolerancia, nem képes kultúremberként, tapintatosan viselkedni (a családoddal akkor se poénkodhat, ha tényleg csak poén) ... Az ilyesmi nem poén, hanem nettó bunkóság. Ha nem így volna, már bocsánatot kért volna.

És ezt simán meg is mondhatod neki.

febr. 19. 08:30
 7/7 anonim ***** válasza:
59%
Kicsit korán besavanyodott, és a saját sikertelenségét próbálja kompenzálni a másikban való hibakereséssel és fellengzősséggel. Ő ezen jót szórakozik közben, hogy mindenkiben talál hibát, és azt hiszi, hogy szórakoztató. De nem mindenkinek szórakoztató ez. Sajnos idővel csak romlani fog a helyzet. Nem feltétlenül kell elmondani neki, de a lelki békéd érdekében én a minimálisra csökkenteném a kontaktust vele. Szórakozzon azokkal, akik ennek örülnek. Téged ez nem szórakoztat.
febr. 19. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!