Hogy lehet az ilyen beszólásokra kultúráltan reagálni, hogy ne sértsek meg senkit?
"...nincs is gyereked"
- Pont ezért, mert nem fér bele.
Szerintem jobban járnál, ha megszakítanád velük a kapcsolatot... Az ilyen "világ fájdalma rajta van" emberek csak lehúznak, az empátiát hírből sem ismerik. Téged sem irigyellek, de a gyerekeiket plánd nem...
Na de hogy a kérdésre is válaszoljak, megpróbálhatod elmagyarázni nekik, hogy folyamatosan tanulsz, és a mentális kimerültség ugyanolyan rossz tud lenni mint a fizikai. Meg hogy egy gyerektelen embernek ugyanolyan megterhelők ezek a tevékenységek, mint egy szülőnek. Az már més kérdés, hogy felfognal-e belőle bármit is...
Szerintem az van, hogy elég nagy élettapasztalat kell, vagy még az sem elég, hogy valaki eltudja képzelni, hogy milyen lehet at az élet amiről nulla tapasztalata van. A legtöbb ember, ha talál valamit akkor azt hiszi mindenkinek úgy kéne élni és el sem tudja képzelni, hogy több féle jó élet is létezik. És ha mondom, hogy én nem akarok úgy élni, akkor meg is sértődnek, mert azt hiszik az ő életüket kritizálom ezzel és ha én nem azt akarom, akkor biztos nem az a jó, mert ugye azt hiszik csak egy jó lehet.
Szerintem az a legegyszerűbb ha másra váltod a témát. Vagy hosszabb eszélgetések. De akkor is nehéz átérezni milyen jellegű teher az egyetem. És azt se hogy ezzel együtt mennyire klassz dolog.
Én erre azt szoktam reagálni, ha munkanélküli az anyuka hogy "TE mi a francba fáradsz ki? Otthon vagy egész nap, nem dolgozol. Akkor alszol, pihensz amikor akarsz"
Ne tudd meg mennyire fel lehet ezzel őket baxxni. Öröm nézni ahogy bevörösödnek és előadják a mártír anya szöveget.
Na arra pedig :
"és? Más anya munka mellett is megcsinálja ezeket. Nem értem mit pattogsz 🤔"
Ez után jönnek a Mauunika showba illő jelenetek
A gyerekkel rendelkezőknek ne mondd, hogy fáradt vagy.
Másnak sem túl érdekes, ha panaszkodsz, egyébként.
Ez be fog találni:
"Igen,ebben van valami.Látod,ha nem lenne gyereked,akkor sokkal szabadabb,és kipihentebb lehetnél"
Lehet megsértődnek,de mit érdekel,ha egyszer idegesít a pofázásuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!