Hogy lehet az ilyen beszólásokra kultúráltan reagálni, hogy ne sértsek meg senkit?
Figyelt kérdés
Sok ismerősömnek meg volt osztálytársamnak már van gyereke és ha fáradt vagyok, szinte mindig megkapom tőlük, hogy "mi a franctól vagy te fáradt, nincs is gyereked" "mi lesz, ha majd gyereked lesz" "jaj, de hát neked könnyű,mert nincs gyereked" Általában igyekszem figyelmen kívül hagyni, de egyre többen mondják és már nagyon bántó. Nem akarok bunkó lenni velük, de szívesen megválaszolnék kulturáltan nekik, hogy attól,hogy nekem nincs gyerekem még lehetek fáradt én is. Főleg, hogy egyetemre is járok a munkám mellett és vizsgaidőszakban nagyon fárasztó, mert volt olyan, amikor 15 tantárgyam volt. De kb a sulira is megkaptam, hogy "ja, hát könnyű neked tanulgatni,mert nincs gyereked,nekem bezzeg egy perc szabad időm sincs". Volt, aki megszólta azt is, hogy tanulok még meg dolgozom, mert úgy gondolom nem lenne fair úgy szülni,hogy semmi keresetem nem volt soha és a férjem tartson majd el engem is meg a gyereket is, hanem én is hozzájárulnék a költségekhez. Nem vagyok egy nyafogós fajta, de néha kicsúszik a számon, hogy nagyon elfáradtam és erre nagyon gyorsan ráharapnak.Hogy lehet az ilyenekre reagálni úgy, hogy ne legyen sértő?2022. dec. 20. 07:23
11/14 anonim válasza:
#10 Ezen mi fog betalálni? Nincs benne semmi sértő.
Kérdező, hagyd rájuk. Aki a gyerek előtt soha, semmiben nem fáradt el igazán, az nem fogja megérteni, hogy te miben fáradsz el.
12/14 anonim válasza:
11#
Az ilyen embereket idegesíteni szokta,ha a másik szavaiban igazságtartalmat fedeznek fel.
13/14 anonim válasza:
"Ja, hát sajnos még nem találtam meg a megfelelő pasit. Neked egyébként sikeres a házasságod? Nem bántad meg, hogy lett gyereked?"
14/14 anonim válasza:
Csak az egy, max 2 barátnődnek panaszkodjál, ha ők sem értik meg, akkor nem igazi barátnők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!