Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van egy nagyon rossz tulajdons...

Van egy nagyon rossz tulajdonságom. Mit tehetek ellene? Többi lent

Figyelt kérdés

Folyamatosan jár a szám (általába előbb mint az eszem) és nem tudok semmit magamba tartani. Nem rossz dolgokról vagy hazugságokról van szó csak van hogy olyan dolgokat mondok el amik nem tartoznak az adott emberre.

Nemrég jöttem rá hogy ez nagyon gáz hogy ennyire nem tudom tartani a számat volt már nem egy kellemetlenség ebből de nem tanultam belőle sajnos.

Alapból nehezen bízok meg az emberekbe de aki már egy kicsit is elnyerte a bizalmamat annak egyből jár a szám és az esetek 99%ában az illető visszaél ezzel.

Egy fajta félelmet is előhoz bennem ez a dolog hogy ki kinek mit milyen formába mond vissza. Teljesen ártalmatlan dolgokat is ki tudnak forgatni az emberek (tisztelet a kivételnek) úgy hogy lehet én nem mondtam rosszat de ő máshogy adja tovább vagy máshogy értelmezi.

Ártó szándékom sosincs senki felé csak egyszerűen nem tudok magamba tartani semmit de már nagyon zavar és bűntudatot és félelmet vált ki belőlem miután átgondoltam hogy ezt vagy azt nagyon nem kellett volna ennek vagy annak elmondanom (még ha teljesen ártalmatlan dologról van is szó). Nagyon rossz tulajdonság tudom és szeretnék rajta változtatni.

Hogyan tudnék erről leszokni? Ne szóljak senkihez?

ma 19:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Mielőtt kimondasz valamit, állj meg egy pillanatra, és kérdezd meg magadtól:

„Tényleg szükséges ezt most elmondanom?”

„Ez az információ valóban az adott emberre tartozik?”

„Ha valaki máshogy értelmezi, problémát okozhat?”

Ha már csak ezt a kis szünetet beiktatod, rengeteg kellemetlenségtől megóvhatod magad.

ma 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a vicceimmel vagyok így
ma 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:

A nagynénim ilyen. Mindenki utálja. Igazi sz4rkeverő a nagy pofája miatt.

Menj el pszichiáterhez. Majd írnak fel valamit.

Nem tudom ő mit szed kb 1 éve, de azóta normálisabb.

ma 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy valójában senkit nem érdekelsz. Ez most nyers, tudom, de ez az igazság. Az emberek le se tojnak magasról, tehát ne ossz meg semmit, mert úgyse érdekel senkit. Még amikor kérdezik is, hogy "mi a helyzet?", valójában akkor se érdekel senkit. Zárd le annyival, hogy "semmi új, veled?", aztán ő is közli, hogy semmi, s meg is volt a kommunikációd a napra. Amint ezt megérted, hogy senkit nem érdekelsz, egyből nem lesz kedved annyit dumálni. 👌
ma 19:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyéb női profilú Adhd tünet van?

Mert az impulzivitás és a csacsogás lehet ez.

Ez esetben nem jellemhiba, hanem tünet.

ma 20:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Gondolom, lány vagy..

Ha ennyit fecsegsz, akkor benned nem fog senki bízni, és szépen magadra maradsz.

Talán végig kellene gondolni, miért érzel erre késztetést.

ma 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem aki nehezen bízik meg az emberekben, az pont nem az a típus, aki továbbad mindent, amit mondanak neki. Mert annak a bizalom szent dolog. Pletykás vagy és nem az él vissza az információval, akinek te tovább adod, hanem Te élsz vissza a bizalmával annak aki neked azt a dolgot elmondta. Az első és legfontosabb, hogy ne csinálj úgy, mintha te ártalmatlan lennél ebben a helyzetben és minden csak úgy megtörténik. Egyébként van ilyen ismerősöm.
ma 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Még hogy mások élnek vissza azzal, hogy neked jár a szád. Hát ezzel a mentalitással nem fogsz tudni gerincesen viselkedni. "Teljesen ártalmatlan dolgokat is ki tudnak forgatni az emberek". Ja, persze, mindenki hibás, csak te nem, aki kevered a szart. Hogyne lenne ártó szándék, amikor pontosan tudod, hogy másnak bajt okozol ezzel a viselkedéseddel. Az én szám nem beszél csak úgy magától. Felelősséget kellene vállalni a tetteidért.
ma 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!