Miert nem szeretitek a transzokat? A rendes transzokat, nem a beoltozosekrol beszelek
Nem a netes provokativ fogykosokrol beszelek, hanem az atlagrol, akik nem a polgarpukkasztasbol elnek.
Nekem egyedul az nem szimpi bennuk hogy 0 eletceljuk, csak ez a nove vagy ferfive valas a cel es ez a temajuk 0-24 es minden ekorul forog, nem tanulnak, nem akarnak karriert, csak szexmunkabol csinaltatjak magukat, szoval semmi tarsadalmi hasznuk nincs es nem is akarnak beilleszkedni, aztan sirnak, miert nem fogadjak be oket, hat ezert
Aki nem szereti oket, nektek mi az okotok?
Teged kerdeztelek, mert olya hozzaertonek probaltad eladni magad. Ehhez kepest fogalmad nincs, mirol van szo,ezt elottem leirtak.
#10: igen, az ott van.
Viszont a transzneműség önmagban csupán egy szexuális identítás. A nemi diszforia viszont az az állapot, amikor az illető megváltoztatná a testét, szeretné, ha a másik nem tagjaként tekintenének rá, és a jelenlegi állapot szorongást okoz nála. (ezek is ott vannak leírva)
Nyilván a két dolog között erős a korreláció, de nem azonos. És nyilván azzal sem azonos, hogy az illetőnél esetleg identításpolitika formájában jelenik meg, vagy hogy a pride-ra megy.
15
Vam valami radarod, h megerzed ki a nem hetero?
"0 eletceljuk, csak ez a nove vagy ferfive valas a cel"
Az van, hogy azoknak az embereknek, akiknek a nemi identitásuk megegyezik a születési nemükkel, azoknak ez már adott. A transzneműeknek ez azért cél, mert nekik nem adott, nekik el kell érni azt, amiért másnak semmit nem kellett tenni.
"ez a temajuk 0-24 es minden ekorul forog"
Szimplán nem igaz.
"nem tanulnak, nem akarnak karriert"
Szintén nem igaz. Egyébként meg ha az itthoni helyzetet nézed, gondolj a jogi nemváltoztatásra. Itthon a kormányunk nem engedi. Szerinted mennyire nehéz úgy munkát keresni, hogy úgy nézel ki, mint egy pasi, lehet már senki meg nem mondaná ránézésre, hogy transz vagy, de az összes hivatalos iratodra meg oda van írva, hogy Kati? Ilyenkor vagy azt hiszik, hogy kamu az összes dokumentum, és magyarázkodni kell, vagy csak a társadalmi elutasítottság miatt pont nem vesznek fel.
"csak szexmunkabol csinaltatjak magukat"
Nem mindenki. De aki igen. Ismét vissza oda, hogy milyen nehéz elhelyezkedni transzként a munkaerőpiacon. Pláne, ha valakinek nincs nagyon jó végzettsége, olyan területen, ahol nem okoz gondot, hogy transz, mert mondjuk hiába szeretné, nem képes rá. Mindenkinek vannak szellemi korlátai, a transzoknak is, neked is, nekem is, mindenkinek. Én pl nagyon szerettem volna orvos lenni, de az általános iskolás kémiával bajok vannak nálam, szóval nem lettem orvos. Többnyire az egyetemi végzettséget igénylő pályákon van jó esélyed elfogadó munkahelyet találni, de mi van, ha erre valaki nem képes? Ugyanolyan kvalitásokkal felvennék bolti eladónak, ha nem lenne transz, és minél kisebb településen él, annál rosszabb. Helyben nincs munkád, mert kevés a lehetőség és oda se vesznek fel a transzfóbia miatt, de elmenni meg nem tudsz nagyobb városba, mert mivel nincs munkád, nem tudnál miből kifizetni egy kauciót. Valamiből meg meg kell élni, na meg ugye megteremteni azt az állapotot, vagy ahhoz hasonlót, ami másnak születésétől adott. És ez kva drága.
"nem is akarnak beilleszkedni"
Be akarnak. Csak a transzfób réteg nem engedi. Nekik kb az a válaszuk erre, hogy hát ne legyenek transzneműek, és meg is van oldva. Pedig ott kéne kezdeni, hogy a jogi nem és névváltoztatást újra engedélyezni kellene, mert úgy elég nehéz beilleszkedni, hogy minden alkalommal, amikor előkerül egy transznemű embernek bármilyen hivatalos dokumentuma, akkor magyaráznia kelljen, hogy ő am nem mások irataival él vissza, hanem ő transz. Egyszerűen ez nem tartozik a buszon a kalauzra, a munkáltatóra, stb. Ez csak egy pure egészségügyi adat, meg még a párjára tartozik, de az meg nem az irataiból kell, hogy tudja.
Nekem spec. semmi bajom a transzokkal. Sajnálom őket, hogy nehéz helyzetben vannak, többek közt itthon is. Alapból elég nagy szívás az, hogy az állapotuk párkeresésben nehézséget okoz, meg még életük végéig hormonterápián kell lenniük (vagy addig, amíg a hormonkezelés olyan károsodást nem okoz, hogy le kell állni), nem kéne még társadalmi szinten is szivatni őket.
Nem mindenkinel.
De meg ha latsz is ilyet, miert ellenszenves ettol rogton?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!