Miért ülnek a cigányok mindig a busz hátuljába? Mi bajuk az elejével?
Semmiféle lopásról vagy bliccelésről nincs szó igazából, nem ezen filóznak. Főleg úgy hogy már nem annyira nagy a kisembertől elvett értékek biznisze 2024-ben és azt a nyamvadt vármegyebérletet is valahogy kiköhögik már.
A cigányok kultúrájában a hangoskodás alap. Üvöltözve beszélnek, hangosan hallgatják a zenét, stb. Hátul nem zavarja a buszsofőrt (annyira) így az nem szállíttatja le őket.
Akkor lehet menni középre is vagy hátulról a középső ajtóhoz meg ne akarja már senki bemesélni, hogy mindenki csak egy megállót utazik. A többi miért nem képes hátramenni?
Mondjuk nálunk a helyi járaton ebben sokszor nincs szarakodás, a sofőr simán beleszól a mikrofonba, hogy “legyenek kedvesek a busz hátsó részét is igénybe venni, mert nem indulunk addig, amíg a felszállók nem férnek fel”. BKV-n is tapasztaltam ilyet, sajna nem sokszor. De amúgy ez megy a metrón, villamoson is, ahol mindenhol van ajtó és netán az egész szerelvény átjárható. Szokásos “szarok rá, elvégre ÉN felfértem és meg is állok az első helyen, az meg kit érdekel, hogy utánam még x embernek fel kéne szállnia” hozzáállás.
Nem vagyok c, de mindig hátra ülök, mert télen ha nincs fűtés, meleg van a motor mellett, nyáron, ha 18 fokra klímázzák a buszt, még mindig meleg van a motor mellett.
Nem egyszer kértem már egyébként első ajtós járatnál a sofőrt (budapesti vagyok, hátul is van ajtó), hogy felmutatom neki a bérletem az első ajtónál, aztán nyissa már ki nekem a hátsót, ott szállnék fel, mert a busz hátulja üres, mert valami véglény megállt a csukló előtt, a többi meg akkora birka, hogy nem lökdösi arrébb, hogy halló, a busz hátulja üres, vagy csak megy el mellette, nem, megállnak. Nálunk valamiért a busz eleje a népszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!