Előd. Magyar eredet pipa. Külföldiek számára különleges és kimondhatatlan betű pipa. Mgh harmónia pipa. Történelmi jelentőség pipa. Minden megvan benne, ami a nagyon magyarsághoz kell. A jelentése vitatott de szerintem 'elsőszülöttke' (elő előtag, a d pedig becenévképző volt, az Árpád névben is ez a d található), de ebben nem vagyok biztos, elég kezdő vagyok névtanban.
Tünde: Vörösmarty Mihály, történelmi jelentőségű magyar költő névalkotása (Csongor és Tünde egyik főszereplője), ennél magyarabb aligha lehetne. Különleges betű van benne, mgh harmónia stimmel. Tündér a jelentése, ami a mitológiánkban fontos lény.
Amúgy nem tetszenek, Vörösmarty minden névalkotásától falnak mentem már azelőtt is, hogy tudtam volna, hogy ez köti össze őket (a Csillát is, az Enikőt [amúgy ez illik ide] is, a Dalmát is, az én fülemnek mind borzasztó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!