Ez a szorongó érzés el fog múlni valaha?
Gombóc a torokban? Mit nyomsz el, mit nem mersz elmondani, talán magadnak se? Hogy a jó életben múlna el magától?
Ha pisilnek kell, és nem mész ki, elmúlik magától? Ez is olyan.
Viszont hogy kiírtad a kérdést, azt jelzi, hogy te foglalkozni akarsz ezzel, vágysz a segítségre. Eddig jó! Jöhet a következő lépés.
Velem is ez volt.
Nekem az vált be, hogy sokszor akarva-akaratlanul ilyen, szociális helyzetekbe kerültem, találtam magam, vagy pedig szándékosan mentem bele. Nem volt egyszerű, azonban egy idő után könnyebb lett. Voltak közben kínos dolgok, de sikerélmények is.
Még most sem tökéletes, de komolyan ég és föld, az, ahonnan indultam, és ahol most vagyok. Rosszabb napokon persze rólam is lerí az egész, de már kezelni is tudom általában, illetve belerázódtam. Legtöbbször apróbb lépésenként haladtam, olyan is volt, amikor eléggé mélyvízben találtam magam.
Pszichológushoz is jártam, amikor nagyon rossz volt, és nagyon megnehezített mindent, ő pedig sokat segített. Egy rakat dolgot körbejártunk, és oldottuk a szorongásom.
Lehet, hogy teljesen sosem fog elmúlni, de mindenképp lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!