Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gondolkodtak már ilyenre?

Angelo99 kérdése:

Gondolkodtak már ilyenre?

Figyelt kérdés
Ugye a mai világban a felgyorsult társadalom,de szerintetek példaként mondom az interneten való rendelést, már szinte mindenki tud mint belföldön mint külföldről és arra akarok kilyukadni, hogy tegyük fel ugye Létezik Isten es az o dolga az ki hal meg kit hív magához ugye életünkről dönt!!Viszont pld megodolatlanul valaki rendel valamit illetve valamiket, es arra akarnák kilyukadni , hogy igen mennyire befolyasolja a tömegközlekedést pld egy rendeles es lehet hogy ha valaki azt nem rendeli meg akkor nincs az a karambol, lehetséges ilyen ugye vagy hamarabb jön el ugye autok szinte mennyi mindent befolyasol nem?? Ugye van benne valami?Kér m értelmes válaszokat várok.
2024. máj. 30. 20:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Megtörténhet ilyen (ok-okozati összefüggés), de erről nem egy felsőbb hatalom dönt, és nincs eleve elrendelés. Mert akkor ezzel azt is állítod, hogy pl. egy háború, éhezés, népirtás, gyerekek megerőszakolása is mind szándékos és egy természetfeletti hatalom kénye szerint történik. Mindenki azért van ott és azt történik vele, amit neki szántak, és mindenki fölött más dönt, mintha egy társasjátékot játszana, vagy szimuláció lenne a világ. Ergo amit itt leírtam, azt nem szabad akaratomból tettem, hanem így döntött valami, és ezt az utasítást követtem tudat alatt.
2024. máj. 30. 21:12
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem hiszek ilyen ostobaságokban.
2024. máj. 30. 21:12
 3/13 A kérdező kommentje:
Ugye hogy erdekes ?
2024. máj. 30. 21:17
 4/13 anonim ***** válasza:
Csak neked érdekes.
2024. máj. 30. 21:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Mirt?
2024. máj. 30. 21:25
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem rossz amit írsz bár ez az online shopos téma példának hát nemtudom...

De tegyük fel, ha hiszel, Istenben, akkor azt is tudod, hogy véletlenek nincsenek, igaz?! Vagy pl minden okkal történik.

Én úgy képzelem el, ha reggel nem indul az autóm, az lehet azért (is) van, mert figyelmetlenségből balesetet szenvednék. Így Isten védelme az életemen.

2024. máj. 30. 21:27
 7/13 A kérdező kommentje:
Lehetséges de pont most nem jut eszembe semmi igen való ban a téma rossz de barmilyen eletbevago dologra vonatkozik ez .Pld kimegyek az utcara leszolitok vadidegeneket vagy a felelem. Felelem meggatol bizonyos dolgokban
2024. máj. 30. 21:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, hogy példánál maradjunk: dolgoztam futarkent, és kedden szabadságra mentem.

Főnököm azt mondja, akkor már hétfőn is maradjak otthon, aznap úgysem kell annyi ember neki.

Mondtam neki, hogy de, én szeretnék hétfőn dolgozni, csak kedden nem.

Rendben.

Melyik nap történt baleset? Hétfőn.

Mi az oka ennek?

Semmi. Sem isten, sem semmi természetfeletti dolog nem történt. Véletlen egybeesés, hogy pont akkor pont ott voltam. Ha pedig én nem vagyok, nem történik baleset (hajnali órák, csak mi, két járművezetők voltunk akkor az utcában, és hát így esett meg a dolog).

2024. máj. 30. 21:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Mert te nem hiszel benne mondom most le vagyok blokkolva de lehet neked jobb is a tudat hogy nem letezik isten .....
2024. máj. 30. 21:39
 10/13 anonim ***** válasza:
az egész világegyetem véletlenek összefüggő sorozata, felesleges mindenfélét belemagyarázni
2024. máj. 30. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!