Miért engedik valakinek meg hogy év elején január-feb folyamán kivegye az összes éves szabiját? az utolsó napig? Tehát akkor ő feb-dec 31-között már 1 napot ki nem vehet mert nem lesz mit
Figyelt kérdés
csak azért kérdezem mert én már próbáltam év elején nem a teljes éves szabimat csak 10 napot kivenni és nem engedték mondván hogy a szabi időarányoan jár és nem vehetem ki az éves szabim harmadát már januárban.. hát más meg az éves szabi 100%át kiveheti itt a példa.ma 11:14
2/8 anonim válasza:
Mert ő szebb és okosabb nálad. Hát honnan tudjuk?
3/8 anonim válasza:
Talán olyan betegsége van, amiről nem tudsz, de a táppénz nem mindig opció. Egyébként meg bármennyi szabadságra elmehet továbbra is, legfeljebb az fizetetlen lesz, mert arra is van lehetőség.
4/8 anonim válasza:
Szerintem valami baja, problémája van, és ezzel segíti a munkahely, hogy megengedték neki.
5/8 anonim válasza:
Ha a te dolgod lenne tudnád. De mivel nem rád tartozik ezért nem tudod.
6/8 anonim válasza:
Van, aki nyáron veszi ki az összeset, más decemberben. Lényeges különbség nincs.
7/8 anonim válasza:
Az én volt kolléganőm is rengeteget volt szabin, amikor kemoterápiára kellett járnia. Természetesen annyi szabadság a világon nincs, hogy hónapokig otthon legyen az ember és ha nem akar táppénzen lenni, akkor kell valami opció. A vezetőség megengedte neki a full home office-t, de jó, ha napi egy órát tudott dolgozni a halála előtti hetekben. (Ő ragaszkodott hozzá, hogy dolgozhasson.)
8/8 anonim válasza:
A szabadság úgy jár időarányosan, hogy az összmértéke. Ha mondjuk az év felénél vesznek fel, akkor fele szabadság jár.
Elvileg amivel te rendelkezel (elérhető szabadságok fele), azt kiveheted egyben. A másik felével a munkáltató rendelkezik.
Ez nem azt jelenti hogy kiveszed a 20 napodat január első 4 hetében, utána felmondasz és jónapot. Hanem ha kilépsz vagy felmondanak neked, akkor az "előre kivett" szabadság értéke a fizetésből levonódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!