Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van igénye egyeseknek...

Miért van igénye egyeseknek az illatosító légfrissítő spray-re a mellékhelyiségben?

Figyelt kérdés

A higiénián nem segít.

Ha kakilsz, az érződik akkor is, ha befújod utána. Maximum nem rózsás, meg nem fahéjas-almás szrszag lesz, hanem csak sima szrszag. Büdös -büdös, nem mindegy? Vagy ha annyit fújsz, hogy elnyomja, akkor 3 naponta lehetne új sprayt venni, de olyat még nem tapasztaltam, hogy bárki is annyit fújna, hogy elfedje a szagot.

Amúgy csak azért gondolkodom ilyenen, mert a kolis szobatársaimmal közös a fürdő, és abban maradtunk, hogy felváltva vesszük a légfrissítő sprayt, és a legutóbb én vettem, de elfogyott pénteken, annál, aki a soros lett volna, a harmadik szobatársam nem volt bent a hétvégén, csak tegnap délután, nekem meg egyedül nincs igényem a rózsás szrszagra, így én nem pótoltam, ha amúgy nem is én vagyok a soros(én alapból csak akkor használom amúgy is, ha más is van bent). A másik szobatársam, aki a soros lett volna, aznap érkezett, mint a harmadik, és még nem volt ideje elmenni legfrissítőért. A harmadik meg nagyon cinikus hangsúllyal megjegyezte, hogy látja, még senki nem vett legfrissítőt.

Ennek az apróján gondolkodtam el a kérdésen, mert szerintem ez kvára nem fontos, fújás előtt és után is büdös van. Én nem vennék, ha csak rajtam múlna, én nem használom, ha egyedül vagyok bent, viszont másfélhavi 3-400 forintot nem ér meg nekem a vita, hogy kijelentsem, hogy én nem veszek.

tegnap 12:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek

Mondjuk nálunk is van, de nem ez a fújós, hanem ami magát adagolja. Én nem a sz@rszag miatt szeretem, hanem mert óránként nyom egyet és olyan jó illat van az egész lakásban tőle :)

De amúgy meg ha 6 hetente veszel egyet 400Ft-ért, én a helydben vennék egyszerre 10db-ot és beadnám a közösbe, 1 év letudva 4000Ft-ból és nincs több vita, hogy kinek kell vennie, mert már megvetted az egész évet előre:)

tegnap 13:01
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen fenyőerdő illatú...

Mennyivel jobb már, ha olyan szag van, mintha fenyőerdőben szartál volna, mint ha csak simán budiban. :)

tegnap 13:11
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Illatosít, illetve egy-egy minőségibb darab (tehát nem a fémpénzért vett "teszkó gazdaságos" elég jelentősen el tudja nyomni a vécébűzt.
tegnap 13:16
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a munkahelyen az irodában olyan illatosító van, aminek tényleg kellemes az illata és elfedi a szagokat. Amikre te gondolsz, azokért tényleg kár pénzt kiadni, csak ront a helyzeten.
tegnap 13:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonlót akartam írni én is, mint az 1-es.

Nekem az jutott eszembe, hogy vegyetek egyszerre 10-15 db-ot és osszátok szét az árát közösen. 1, Így mindig lesz tartalékba, csak elő kell venni a következőt, ha kiürül az előző, 2, nem lesznek kifogások, hogy kinek kell venni, ki a soros, ki következik és ki miért nem vette még meg, 3, aki akarja az használja, aki meg nem az nem, de mindig ott van kéznél, ha valaki használni szeretné, bárkinek rendelkezésre áll folyamatosan.

Amikor meg már csak 1-2 flakonnal marad a 15-ből, akkor vesztek megint 15 db-ot közösen, hogy folyamatosan mindig legyen, ne fogyjon el soha, és annak is szétdobjátok az árát.

Egyébként ha egyedül vagyok, én sem mindig fújok magam után otthon, van beépített elszívó, az elszívja.

tegnap 13:19
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi otthon nem használunk,pont ezért.

Anyósomnál meg olyan szinten van használva hogy majd megfullad az ember. Pedig egyedül él. Szerintem is sokkal rosszabb keverve a szag.

tegnap 13:19
 7/19 A kérdező kommentje:

#1 Az adagolósat értem, az illóolajas párologtatókat is, de azoktól állandóan jó illat van oda, ahová le van téve.

De ez a kakálás után befújok, hogy óceános kulaszag legyen a sima kulaszag helyett koncepció nem jön át... Meg azt nem értem, hogy mit fújogatunk, ha a fürdőnkben megy a pára/szagelszívó, amint felkapcsolja bárki is a villanyt, és lekapcsolás után még 10-15 percig megy(mondjuk ablak az nincs a fürdőn). Ha valaki rögtön a másik után megy be, akkor azon nem segít a spray, ha meg eltelik 10 perc, az elszívó megoldotta.

Hát, mi szeptember óta most kezdtük meg a negyediket, hárman vagyunk. Mondjuk én bent vagyok hétvégete, meg vizsgaidőszakban, ha kell, ha nem, a többiek meg van, amikor szorgalmi időszakban hazamennek szerda-csütörtök körül, vizsgaidőszakban max vizsga miatt jönnek be, én meg simán nem használok légfrissítőt, ha egyedül vagyok.

Vita az így sincs, csak az egyik delikvens mindent cinikusan jegyez meg, ami nem tetszik neki. Pl most is, szóvá tette, hogy látja, hogy senki nem vett légfrissítőt, majd közölte, hogy ő amúgy hozott. Ez így részemről annyi, hogy ok, tudomásul vettem az infót. 1 évre előre nem venném meg a teljes légfrissítő-adagot ennek stílusú megjegyzések elkerülésére, mert másra úgyis mondogat ilyen megjegyzéseket. Pl függönyt cseréltek a múlt héten a takarítók nagytakarításkor. Ünnepek előtt kiment a köremail, hogy mindenki, akinek ablaknál van az asztala, az pakolja le az asztalát, mert fel fognak rá állni függönycserekor. Delikvensünk nem pakolt le, de vissza se jött a nagytakarítás előtt, utoljára akkor járt bent, amikor november végén vizsgázott, meg néha 1-1 estére beesett. Nyilván lepakoltak az asztaláról, semmi extra nem volt ott, pár toll, könyv, random jegyzetek. Bejött múlthéten, szokásos kis cinikus stílusban megkérdezte, hogy miért van lepakolva. Mondom nagytakarítás volt, függönyt cseréltek, tegnap levették a függönyt, másnap visszahozták, gondolom a takarítók/a másik szobatárs(ő is bent volt vizsga miatt) lepakolt, hogy ne lépjenek a cuccára, de én amúgy aznap, a függönycserekor vizsgáztam. Én nem is firtattam, hogy ki pakolt le, nyilván akárki is volt, a függönycsere miatt csinálta. Erre tegnap, amikor visszajött, a másik szobatársat is megkérdezte halál cinikus hangsúllyal, hogy miért lett lepakolva a cucca. Pedig jött email, benne a a táblázattal, hogy hol mikor van nagytakarítás a lakószobákban... No mindegy... Engem annyira nem zavarnak ezek a kérdések, csak nem tudom, hogy az egyértelmű semmiségeken miért kell rágódni.

tegnap 13:28
 8/19 anonim ***** válasza:
Én nem is veszek aerosolosat, csak pumpásat. Az tovább elég és jobban megfogja a szagot. Aerosolos tényleg semmit nem ér
tegnap 13:29
 9/19 A kérdező kommentje:

#3 Csak nálunk mindenki a legolcsóbb dm-set, akármilyeneset veszi. :D

Én meg így vagyok, hogy engem nem zavar a szag, ha véletlen rögtön más után megyek be, és nem akkor, amikorra már az elszívó elintézte, tehát nincs igényem minőségibbre. Akinek meg van igénye az illatosítóra, az se vesz jobbat, én meg pláne nem fogok többet kiadni valamire, amire nincs is nekem igényem... :D

tegnap 13:33
 10/19 anonim ***** válasza:

De akkor téged nem a légfrissítő zavar, hanem ez a gyökér szobatárs ezekszerint :) Ahelyett, hogy megköszönné a pakolást is még bunkó, legközelebb tapossák szét a cuccát

Meg ha így megjegyzi ezt a sz@rt én biztos mondtam volna neki, hogy engem mennyire érdekel ez az egész. Én nem vagyok olyan türelmes, mint te :) Meg amúgy is utálom, ha valaki ilyen s@ggfej

#1 voltam

tegnap 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!