Az nagy baj, ha az ember szereti a saját komfortzónáját?
Multicégnél dolgozom és ott mindig ezt mondogatják, hogy nem szabad benne maradni, örökké fejlődni, hajtani kell. Nyilván arra értik ezt, hogy olyan feladatokat is el kell végezni, amiket annyira nem szeret az ember, nem szívesen csinál meg.
Viszont magánéletben is sokszor felmerül ez a kérdés, hogy ki kell lépni és például maga a párkapcsolat vagy a gyermekvállalás főleg ilyen. Ha meg valaki úgy érzi a nyugis életet szereti, az tényleg akkora baj? Vagy munkában is miért a túlhajszolt életmód van ideálisnak beállítva? Mi van, ha valakinek elég az, hogy ledolgozza a nyolc órát és azt várja utána mehessen szociális életet élni, kirándulni, sportolni, stb. Ez akkora probléma? Azt elismerem, hogy kell egyfajta egyensúly ebben is, mert kell tartani a lépést a világgal, de pihenni is kell azért, feltöltődni.
"Vagy munkában is miért a túlhajszolt életmód van ideálisnak beállítva?"
. Ez nem igaz.
Az, hogy ki kell-e lépni a komfortzónából, az a helyzettől függ.
Az nyilvánvaló, hogy ha kudarcok érnek folyamatosan, akkor nincs értelme ezredszerre is ugyanúgy csinálni mindent.
Munkahely szempontjából: a legtöbb helyen nem egy feladatot kell örökké végezned. Hanem változnak a folyamatok. Változik, hogy melyik területen mennyi meló van.
Nekik olyan ember kell, akit minél rugalmasabban lehet átcsoportosítani, ha a helyzet úgy kívánja.
Mindenki szereti a komfortzónáját (találó neve is van), viszont az élet minden területén fontos, hogy kilépj belőle, elvégre így lehet fejlődni, új dolgokat tapasztalni, tanulni.
Nekem is akkor indult be úgy igazán az életem, amikor elhagytam a komfortzónám. Nem volt könnyű sokszor, de nagyon megérte; a lehetőségek miatt is, meg valóban sokat adtak azok a helyzetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!