Komfortzónán túl? Azt mondják, ha kilép az ember a megszokottból, próbára teszi magát, belemegy olyan helyzetekbe, amiktől fél, akkor egyre könnyebb lesz, nő az önbizalom stb. Többi lenn
Nem csinalsz rosszul semmit. Nem veletlenul alakult ki az embernek a komfortzonaja.
Persze mostanaban divat ezzel a szoval dobalozni, mert igy konnyen el lehet adni a kozhelyeket jo penzert. Sokan azt varjak a komfortzonajukbol valo kilepestol, hogy sikeresebbek lesznek, kozben meg nincsen osszefugges a ketto kozott.
Nem kell a motivacios eloadok hulyesegeire hallgatni, ha te nem erzed magadat jol a komfortzonadon kivul, azzal nincsen semmi baj, ez termeszetes es emiatt nem kene rosszul erezned magadat.
Az is lehet, hogy túl nagyot próbálsz lépni. A komfortzónából kilépésnek is vannak fokozatai, nem lehet egyszerre sokat. Olyan, mint mikor majonézt készítesz. Ha lassan öntöd az olajat a tojáshoz, akkor jól sikerül, ha egyszerre belezúdítod, kicsapja a tojás az olajat, és dobhatod a kukába az egészet.
Ha valaki tud egyszerre nagyot lépni, az azt jelenti, hogy még nem érte el a határait, csak kisebbnek gondolta a számára kényelmes közeget, mint amilyen valójában.
Meg ha valamerre nagyon nem tudsz haladni, az nem a te utad, és ezt is fel kell tudni ismerni. Én például szeretek kocogni, de nem vagyok ultrafutó, nem is vágyom rá, de nem is menne. Az én terepem a rövid sprint, a kényelmes rövid távok, nagyobb távon meg a túrák, nem vagyok hosszútávfutó alkat, ezt tudom magamról, lassabban fejlődök távban, tempóban jobban tudok fejlődni.
Ha van egy jó önismereted, könnyebb a saját komfortzónádat és határaidat is meghatározni.
Igen..a kedvencem mikor a manager-em jön ezzel a hülye dumával, mert ő amúgy pszichológus is, és csak ennyit bír nyomatni:)
Régebben sokat próbálkoztam ezzel, mert olyan közegbe kerültem ahol nem viselték el az introvertált személyem.
És nagyon megbántam...Ha társaságban beszélek, úgyis csak túlordibálnak, kinevetnek, lehülyéznek. Minek erőltessem?
Persze az alkohol oldja ezeket a dolgokat, de emiatt nem szeretnék alkoholista lenni, hogy jobb társasági ember legyek :)
Már csak olyan emberekkel tartom a kapcsolatot akik így elfogadnak ahogy vagyok.
Persze apró dolgokat lehet tenni próbaként, de nem kényszerből.
Meg van mikor az élet is rákényszerít, és muszáj kilépni, nekem épp annyi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!