Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől vicces a fingás?

Mitől vicces a fingás?

Figyelt kérdés
Eltekintve az ilyen hipokrita besavanyodott frusztrált fanyalgóktól, alapvetően a legtöbb embert nagyon meg tudja nevettetni a fingás hangja. Milyen triggert nyom meg tudat alatt? Pl egy jó tortyogós recsegős orrfújástól nem röhögjük el magunkat, addig a fingástól annál inkább. A fingás vicces. Sok ilyen reels videó is van, ahol stúdióban, vagy utcán, vagy liftben, vagy mozgólépcsőn fingik valaki és sokan szinte összecsuklanak annyira röhögnek. Én is, egyszer Ausztriában egy plaza wc-jében a pisszoárnál a mellettem lévő pasas olyat fingott, hogy a csempék mejd leestek és kb 15 percig nem bírtam abbahagyni a röhögést.

máj. 23. 14:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
73%
Ha betyáros, csak akkor muris.
máj. 23. 19:33
 12/30 anonim ***** válasza:
8%
Egyáltalán nem vicces.
máj. 23. 20:34
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért, mert tabu.

A köhögés, tüsszentés, orrfújás stb. az nem tabu, azt bárki csinálhatja akár társaságban is. Nem tilos. Viszont a fingás megítélése úgy alakult ki az elmúlt évszázadok során, hogy az illetlenség, főleg más társaságában, ezért mindenki próbálja visszatartani, vagy legalábbis leplezni, eltitkolni. Aztán amikor valakinek nem sikerül visszatartani vagy leplezni, akkor megszegjük a társadalmi szabályokat, a normákat, átlépjük a határokat, olyasmit teszünk, amit társaságban nem illik, nem szabad, tabu. Akármennyire is próbáljuk visszatartani, néha mégis kicsusszan. Viccesnek tarthatjuk pl. a sípoló vékony hangját vagy épp a trombitáló mély hangját, vagy vicces lehet a szituáció, amikor valaki kellemetlen, kényelmetlen helyzetbe kerül egy rossz időben kicsusszant galambtól, pl. hivatali ügyintézés vagy randi közben. Zavarunkban is nevethetünk rajta, ha mi kerültünk kínos helyzetbe miatta. De a fingásnak feszültségoldó hatása is van, pl. az általad említett szituációban a piszoárban, amikor mindenki megpróbál kulturáltan viselkedni, majd' megfeszül, hogy betartsa az illemszabályokat, aztán mégse sikerül és kicsúszik, a mellette állóban pedig felszakadnak a gátlások, hogy a másik nem tudta betartani az etikett szabályait és elneveti magát ilyen helyzetben. Vagy pl. filmnézés közben, amikor mindenki tökre beleéli magát a feszült jelenetekbe (thriller, sci-fi stb.), a koncentrált pillanatokba, aztán egyszer csak egy váratlanul érkező nagy trombitálás töri meg a csendet és a koncentrálást és hirtelen mindenkit kizökkent a film hangulatából. Lehet kellemetlen, kínos a szituáció, de okozhat feszültségoldást, vicces pillanatokat is, helyzettől, személytől függően. Azért, mert tabu. És megszegjük. És ezeket a szituációkat mindenki másképp reagálja le. Ki így, ki úgy. Ezerféleképpen.

[link]

máj. 24. 12:55
 14/30 A kérdező kommentje:

13-as, köszi, tökjól összeszedted. A randira is van egy sztorim.

Sok évvel ezelőtt egymás szemébe nézve azonnali szikra és kémia robbant én és egy lány között egy privát házibulin. A csajszi levágta a dolgot, hogy én vagyok azzal a kocsival (egy dögös sportkocsi) az udvaron, és hangosan felkérdezte a társaságot, hogy ki jött azzal. Jelentkeztem, elkezdtünk beszélgetni és mondta, hogy olyanban még nem ült. Nyilván nem a kocsi volt a lényeg, de jól jött, kimentünk és az autóba beülve hatalmas csókolózésba kezdtünk. Aztán elindultunk a házhoz vissza, mikoris a ház sarkánál még csókolóztunk és úgy magához szorított, hogy kipréselt belőlem egy mélyebb hangzású seggszelepleheletet. Na akkor azt hittem, hogy menten elsüllyedek, ő jó fej volt, mert úgy tett, mint aki észre sem vette, én meg inkább örültem volna, ha együtt egy hatalmasat röhögünk, de a néma csnd kínos volt. Bár így is egy bő éves párkapcsolat lett belőle. :D

máj. 24. 14:52
 15/30 anonim ***** válasza:
Milyen kocsi volt főnők?
máj. 24. 14:55
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Én meg akkor jártam hasonlóképpen, amikor először aludtam a párom anyjáéknál. Vacsora, fürdés meg minden, összeültünk a nappaliba beszélgetni, tv-zni stb. Éppen csend volt pár percre, néztük a filmet, én meg elfeledkeztem egy pillanatra magamról és tökre elfelejtettem hol vagyok. Elengedtem egy kis rövidet. És akkor esett le, hogy "hupszi, basszus, nem otthon vagyok"! :) Rám néztek, úgy tettek, mintha nem hallották volna (ettől még kínosabb lett, mert pont azért néztek rám, mert hallották), aztán elfordultak némán. Én meg égtem, mint a rongy, kínos csend volt utána. Első ottalvós "bulin" szépen bemutatkoztam anyóséknak. Véletlenül befingottam a nappalijukba. :D

máj. 24. 15:18
 17/30 anonim ***** válasza:
45%
Hát mert olyan, mintha a fenekem beszélne hihi... 🍑🤭🤭
máj. 24. 15:21
 18/30 A kérdező kommentje:

15! Porsche

16-os! Átérzem a helyzetedet :D

17! Meg még dalol is néha :D

máj. 24. 16:20
 19/30 anonim ***** válasza:
Én kicsit primitívnek érzem a kiírást. Van, hogy hajlamom volt nevetni, de mindig igyekeztem visszatartani. Étkezés, ha rendezett, napi három, rendes sorrendben, egészséges összetevőkből, akkor ez az inger visszafolytható, ha kellemetlen is. Ha semmiképp nem tudod visszatartani, érdemes valami kifogással félrevonulni és úgy elvégezni mellékhelységben.
jún. 11. 21:46
 20/30 anonim ***** válasza:
Bocsi, ha kicsit szigorúan írtam.
jún. 11. 21:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!