Tartasz attól, hogy ha valamire nemet mondasz, nem fognak kedvelni? olvasom most egy önismereti cikknél. Veletek megtörtént már?
Figyelt kérdés
Én azt gondolom, eddig még mindig ez történt. Szívesen olvasnék olyan inspiráló történeteket, amikor egy kapcsolat elbírta a nemetmondást. Nem egy random senkivel, hanem egy fontos, szoros kapcsolat, romantikus, vagy szülő-gyerek, barát, kolléga stb.2024. máj. 19. 21:15
1/12 anonim válasza:
magasról sz@rok rá, hogy ki kedvel vagy ki nem. Ha nemet mondok, akkor nemet mondtam. Másiknak 1 lehetősége van, elfogadni ezt.
Párkapcsolatom meg őszinte, hasonló habitusúak vagyunk, így nincs sok nemet mondás, szinte semmi, hisz ugyanazokra mondunk nemet.
2/12 anonim válasza:
Csak azért nem szoktam igent mondani, hogy ne legyen feszkó. Persze van, hogy kompromisszumból rábólintok valamire de akkor tudom, hogy máskor viszonozva lesz valami mással a gesztus.
3/12 anonim válasza:
Egyet tanulj meg kerdezo: jogod van nemet mondani. Es ugyanugy jogod van ahhoz, hogy ne magyarazkodj. ;-)
4/12 Metionin válasza:
Már nem. Életem első huszonpár éve a megfelelési kényszer nevében telt, ezt nevelték belém és nem tudtam szabadulni tőle akkor sem, amikor már elköltöztem és eltartottam magam. Azt hiszem, az első pár nem kimondása volt az, ami végül elindított a fejlődésben. Most már teljes lelki nyugalommal mondok nemet bárkinek bármire, ha az a dolog nekem valami miatt terhes vagy nem akarom megcsinálni.
5/12 anonim válasza:
Én nagyon sokáig nem tudtam nemet mondani leginkabb a munkahelyemen a barátaimnak és a szüleimnek. Sok önismeret és egy kis életkor után pont letojom ki mit gondol. Ha valakinek nemet mondasz az már az ő dolga mit kezd vele és ha egy párkapcsolatban nemet mondasz vagy a másik fél nemet mond ha elfogadod az egy fajta tisztelet. Tiszteletben tartom a másik döntését.
6/12 A kérdező kommentje:
A kérdés az, maradtak-e emberi kapcsolataitok ezek után? Én biztos vagyok benne, hogy ezt a próbát egy kapcsolatom se állná ki. Én meg ezt rosszul viselném.
2024. máj. 19. 22:03
7/12 anonim válasza:
Jogod van nemet mondani, de sajnos sokan ezt negatívumként fogják fel.
Én tucatszor segítettem már a haveroknak, de amikor nincs kedvem vagy pihenni szeretnék akkor nem mondok egyszerűen nemet, hanem i dokot találok...
8/12 anonim válasza:
Igazából a kérdésre válaszolva még jobban fog tisztelni a párod ha van saját véleményed, álláspontod valamiről. Soha egyetlen kapcsolatom se ment azon tönkre, hogy valamire nemet mondtam.
9/12 anonim válasza:
Az a kapcsolat legyen az bármilyen, ami nem bírja el a nemet az nem is igazi kapcsolódás. Ha ezek megszűnnek lesznek helyette újak. Minden változik mint az időjárás úgy az ember is.
10/12 Metionin válasza:
#6. Nekem pont azok a kapcsolataim szűntek meg vagy álltak minimumra, ahol az illető pont a "hasznom" és a kihasználhatóságom miatt "tartott". Aki maradt, annak bármikor mondhatok nemet ahogy ők is nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!