Ha egy lánnyal ezek együttesen megtörténtek/jelen vannak, van oka droghoz nyúlni?
- komoly önelfogadási problémák
-rossz családi háttér
-apa nélkül felnőni
-elrontott gyereknevelés
-iskolában bántalmazott volt
-megerőszakolás
-vagdosás
-depresszió
-mentális problémák
Nincs
Hasonlókon mentem keresztül,de megse fordult a fejemben ilyen.Pedig nagyon nem egyszerű,de ki kell bírni
Nekem ezek vannak / voltak, mégse drogoztam soha eddig.
- komoly önelfogadási problémák
- rossz családi háttér
- anya nélkül felnőni
- elrontott gyereknevelés
- iskolában bántalmazott volt
- 0 szociális háló
- depresszió, öngyilkossági kísérlet
- mentális problémák
Oka soha senkinek nem kell, hogy legyen droghoz nyúlni. Ez az ember tűréshatárától függ. Valakinek elég ennek a tizede, hogy egy drogos lecsúszott alak legyen.
Tehát a kérdésedre a válasz, nem nem ad okot rá. Továbbra is a te döntésed, hogy hogy folytatod tovább az életedet.
Ha valaki drogozni akar, akkor talál indokot magának.
Ezekből hárommal nincs mit tenni, hárommal pszichológushoz kellett volna menni. Három pedig a pszichiáterhez fordulás szintű probléma és az előzőek következménye.
Ezeken a drog nem segít.
Valóban, 18-22 éves koromig aktívan dohányoztam, de letettem a cigiről, miután elkezdtem sportolni.
Alkoholt próbálom kerülni, mert sose tudok megállni 1 sörnél.
Így igen, hajlamos vagyok a függésre. Ami azt illeti elég rendszeresen 'lejövök' az életről. Ezért is írtam, hogy vannak / voltak.
Hiszen apám már nem szól bele az életembe.
Suliba már nem járok, hogy bántalmazzanak. Stb..
Nem írtam azt, hogy nem drogozok és minden tökéletes.
Ugyanúgy fos minden az esetek többségében, de ettől függetlenül nem drogozok.
8-as: Megdöbbent téged, de pont ez a lényege a traumatizáltságnak. Amíg nem kezdi el feldolgozni őket valaki, nem kezd el nyitni a világ, az emberek, a saját érzései felé, addig hogyan is tudna együttérezni másokkal? Ahhoz az kell, hogy valamennyire lássuk a valóságot, önmagunkat, másokat.
Ha azt érzem, hogy minden, de minden szar a világon, dühös vagyok, depressziós vagy szomorú, akkor a másik ember gondja csak egy üres hiszti, picsogás. Ha önmagunkkal sem vagyunk elfogadóak, szeretetteljesek, akkor másokkal hogy?
A 'kicsit megértőbbek is lehetnénk' pontosan olyan teljesíthetetlen elvárás, mint depressziósnak azt mondani, hogy "na, boldogabb is lehetnél."
A kérdezőnek pedig: A felsoroltak miatt sokan lesznek függők, de nem törvényszerű. Sose késő segítséget kérni. A drog is valószínűleg csak még jobban elmélyíti a sebeket. Az a nehéz abban, ha valakit bántalmazás ér, hogy a sok negatív érzés és gondolat, emlékek szokássá válnak, állandósulnak és úgy tűnhet, hogy ebből lehetetlenség kitörni. De ki lehet.
Szerintem a felsorolt okok kétharmada következmény.
Màsfelől: a droghasznàlathoz nem kellenek okok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!