Jelen pillanatban alkalmas vagy véradónak? Ha nem, mik a kizáró okai?
Többek közt itt lehet megnézni az alkalmasság feltételeit és a kizáró tényezőket:
A félek a tűtől és nem bírom a fájdalmat most nem számít kizáró tényezőnek, valódit mondjatok.
Sosem adhattam. 20 éves koromig 50 kiló alatt voltam, 20 évesen pedig autoimmun betegséget (gyulladásos bélbetegség) diagnosztizáltak nálam, azóta azért nem adhatok.
2-3 havonta vérvételre kell mennem, iletve magamat kell injekcióval szúrnom (biológiai terápia a neve), szerencsés vagyok, hogy nem félek a tűtől.
Próbálkoztam párszor, de mindig olyan lassan folyt le a vérem, hogy azt mondták, ez így nem jó. Volt, amikor a dolgozó kihúzta belőlem a tűt azzal, hogy esélytelen. Aztán azzal vigasztalt, hogy "egy kisbabának lehet, hogy pont jó lesz", a másik meg azt mondta: "ami nem elég, azt kidobják a francba".
Szóval hagyom a francba, de köszi annak, aki megteheti, és ad is vért.
Én teljesen alkalmas vagyok rá, az orvosok az en leleteimmel szoktak példálózni. Ennek ellenére nem adok vért mert elájulok egy vérvételtől is. Ha rágondolok már attól kimegy az erő a lábamból és hányingerem lesz.
Nem tudom mi lesz velem ha egyszer bevezetik, hogy a teljesen egészséges embereknek kötelező lesz vért adni. Szerintem előbb vállalom be a börtönt.
Nem adhatok vért.
Okát nem írom le, mert belém fogtok állni.
(AIDS-es vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!