Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudok őszintén érdeklődni...

Nem tudok őszintén érdeklődni mások problémáiért, sem együttérezni. Ez mitől van?

Figyelt kérdés

A saját családtagjaimmal se. Ha meghal valaki, vagy beteg vagy egyéb baja van, akkor csak az érdekel ENGEM ez hogyan érint. Például nem fogunk többet együtt ebédelni mert meghalt. De ennyi.

Ha valaki elmondja milyen szörnyű neki ez vagy az, akkor tudom milyen válaszokat kell mondani. De nem érdekel. Abszolút nem.

Persze végighümmögöm és elváltoztatom a hangom meg az arckifejezéseim.

Másoknál viszont sokszor látom, hogy őszintén éreznek valamit ilyenkor. Például egy családtag vagy barát halálakor.

Mit kell ilyenkor érezni?

32/F

máj. 18. 07:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%
Kicsit nagy a mellényed kérdező, magas lóról lehet nagyot esni..
máj. 18. 13:01
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

18# vagyok

Nem,nem vagyok vallásos,csak így kéne mukodnod egy társadalomban. Gondoltam ha érzelmileg nem is érzed, talán ésszel képes vagy felfogni...vagy hát artsal masoknak azt egyszer valaki jól megver,vagy racsok mögött kotsz ki 🤷

máj. 18. 13:04
 23/33 A kérdező kommentje:

Azzal miért nem kalkulálsz, hogy megúszom?

Sosem voltam börtönben, nem is tervezek.

máj. 18. 14:17
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy aki olyan mint te,a végtelenségig megussza. Annyira kilogsz a tarsalombol, hogy az biztos hogy szemet szúr masoknak, és esélyes hogy előbb utóbb rossz embernek teszel alá
máj. 18. 14:34
 25/33 anonim ***** válasza:
79%
És ráadásul buta is vagy, mert elbüszkélkedsz vele, így leplezed le saját magad..
máj. 18. 14:36
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem nárciszizmus, bár tudom, manapság divatkifejezés lett és mindenre használják. Simán csak nagyon alacsony az EQ-d és nincs benned empátia. Ne bánts másokat, ennyi.
máj. 18. 15:27
 27/33 A kérdező kommentje:

24-es: Hogy lehet akkor, hogy 32 éves vagyok és senki nem vesz észre semmit?

25-ös: Leleplezem magam... egy névtelen fórumra gondolsz? ... *facepalm*

máj. 18. 15:59
 28/33 anonim ***** válasza:
61%

Ezt okozhatja az is, hogy az ember boldogtalan és magányos és sikertelen.

Míg másokat annak lát.

Ha boldog lennél, jó munkahely, jó kollégák jobb fizetés, szebb lakás, egy stabilabb társ akivel kölcsönösen szeretitek egymást...akkor másképp látnád.

k**úrvára negatív voltam hosszú éveken át, senki nem érdekelt se az élete, se semmi, kb. mindenki halál unalmas volt, azért mert a saját életem is egy rakás sz**ar volt éveken át.

máj. 18. 17:19
 29/33 A kérdező kommentje:
De engem SOSEM érdekeltek mások érzelmei. Gyerekként se. Nem tudok együttérezni mással. Sosem tudtam. Ez nem átmeneti, hanem ilyen 'vagyok'.
máj. 18. 19:03
 30/33 Tatyó ***** válasza:
100%

Többen írták már: szociopata jellegeket mutatsz erősen:

[link]

"A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát, hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra, ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak, azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni."

Amúgy jóval több a szociopata a társadalomban mint gondolnánk, van aki fel sem ismeri magán, vagy nem hajlandó elismerni ezeket a tulajdonságait önmaga előtt sem, látszólagos empátiába öltözködik. Sőt, bizonyos körülmények közt bárki mutathat szociopata jellegeket. Emberi dolog. Szerintem kicsit mindannyian ezt csináljuk, csak olyan szép a császár új ruhája...

máj. 19. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!