Nem tudok őszintén érdeklődni mások problémáiért, sem együttérezni. Ez mitől van?
A saját családtagjaimmal se. Ha meghal valaki, vagy beteg vagy egyéb baja van, akkor csak az érdekel ENGEM ez hogyan érint. Például nem fogunk többet együtt ebédelni mert meghalt. De ennyi.
Ha valaki elmondja milyen szörnyű neki ez vagy az, akkor tudom milyen válaszokat kell mondani. De nem érdekel. Abszolút nem.
Persze végighümmögöm és elváltoztatom a hangom meg az arckifejezéseim.
Másoknál viszont sokszor látom, hogy őszintén éreznek valamit ilyenkor. Például egy családtag vagy barát halálakor.
Mit kell ilyenkor érezni?
32/F
18# vagyok
Nem,nem vagyok vallásos,csak így kéne mukodnod egy társadalomban. Gondoltam ha érzelmileg nem is érzed, talán ésszel képes vagy felfogni...vagy hát artsal masoknak azt egyszer valaki jól megver,vagy racsok mögött kotsz ki 🤷
Azzal miért nem kalkulálsz, hogy megúszom?
Sosem voltam börtönben, nem is tervezek.
24-es: Hogy lehet akkor, hogy 32 éves vagyok és senki nem vesz észre semmit?
25-ös: Leleplezem magam... egy névtelen fórumra gondolsz? ... *facepalm*
Ezt okozhatja az is, hogy az ember boldogtalan és magányos és sikertelen.
Míg másokat annak lát.
Ha boldog lennél, jó munkahely, jó kollégák jobb fizetés, szebb lakás, egy stabilabb társ akivel kölcsönösen szeretitek egymást...akkor másképp látnád.
k**úrvára negatív voltam hosszú éveken át, senki nem érdekelt se az élete, se semmi, kb. mindenki halál unalmas volt, azért mert a saját életem is egy rakás sz**ar volt éveken át.
Többen írták már: szociopata jellegeket mutatsz erősen:
"A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát, hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra, ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak, azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni."
Amúgy jóval több a szociopata a társadalomban mint gondolnánk, van aki fel sem ismeri magán, vagy nem hajlandó elismerni ezeket a tulajdonságait önmaga előtt sem, látszólagos empátiába öltözködik. Sőt, bizonyos körülmények közt bárki mutathat szociopata jellegeket. Emberi dolog. Szerintem kicsit mindannyian ezt csináljuk, csak olyan szép a császár új ruhája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!