Voltak emberek, akiknek segítettem megoldani a gondjait, problémáit, amelyek életkörülmény javulást hoztak náluk, de miután rendeződtek a dolgaik, megváltozott a viselkedésük, pimaszok, tiszteletlenek, ellenségesek lettek, mi lehet ennek az oka?
Konkrét példa?
"mi lehet ennek az oka?"
Érdek. Megkapták amit akartak, és továbbléptek rajtad, nem voltál annyira érdekes számukra érzelmileg, hogy ezt hálával viszonozzák. Érzelmileg, anyagilag is ki lehet használni embereket. De próbáltál erről beszélni velük? Egy próbát megér.
#3 segítettél. Anyagi támogatást nyújtottál, mert kedvelted és cserébe nem kaptál semmit?
Ez még mindig nem elég konkrét.
"nem vártam cserébe barátságot, viszonzást vagy hálát, de az ellenséges viselkedést az nem értem."
Valamit mégiscsak vártál cserébe, mert bánt a dolog. Lehet barátságot, vagy mást. Semmi nincs manapság ingyen, mindig cserébe kér vagy elvár valamit a másik, még ha nem is vallod be magadnak vagy a másiknak, lehet hogy mégis így van.
Az empátia, a szeretet nem mindig és minden emberre kiterjedő valami. Mindenkinél más és egyedi.
Függ a megélt tapasztalatoktól, környezeti mintákból, milyen gyerekkora volt stb.
Az is lehet, hogy a saját személyiséged és hozzáállásod váltotta ki a másikból/másokból. Nem tudhatot.
Szerintem próbáld meg, vagy legalább kérdezz rá, hogy miért.
Ezenn nincs mit csodálkozni, 2 szó a válasz rá:
Magyarok vagyunk.
Irigyek hogy te vagy a segito ő meg a segitsegedre szorulo.
Ez vált ki egy olyat amiert utálnak.
Nekem is tapasztalatom. Sokan még a segitsenyujtást is benézik annak hogy rajtuk akarnál fölényeskedni ezzel.
Nagyon sok a baromember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!