Nem tudok őszintén érdeklődni mások problémáiért, sem együttérezni. Ez mitől van?
A saját családtagjaimmal se. Ha meghal valaki, vagy beteg vagy egyéb baja van, akkor csak az érdekel ENGEM ez hogyan érint. Például nem fogunk többet együtt ebédelni mert meghalt. De ennyi.
Ha valaki elmondja milyen szörnyű neki ez vagy az, akkor tudom milyen válaszokat kell mondani. De nem érdekel. Abszolút nem.
Persze végighümmögöm és elváltoztatom a hangom meg az arckifejezéseim.
Másoknál viszont sokszor látom, hogy őszintén éreznek valamit ilyenkor. Például egy családtag vagy barát halálakor.
Mit kell ilyenkor érezni?
32/F
11-es: Nem értem a következtetésedet. Attól mert 'valamilyen' vagyok, attól még érdekelhet milyen vagyok. Attól mert barna hajad van még belenézhetsz a tükörbe, hogy megnézd milyen...
Már csak azért is hibás a kérdésfeltevésed, mert arra a hipotézisre alapoztad, hogy meg akarok változni vagy aggódom. Nincs így. A kérdést az értetlenség szülte. Egyszerűen egész életemben nem értettem mások miért olyan érzelgősek mindenen. Szeretném megtudni a választ még mielőtt meghalok. Kíváncsi természetem van.
12-es: Nem vagyok autista. Magam iránt nagyon is vannak érzelmeim. Egyszerűen mások iránt nincs. Gond nélkül ártok másoknak, hazudok vagy lopok. Nem érdekel milyen károkat okozok ezzel. Amennyira láttam autistákról szóló filmekben, nekik van lelkiismeret-furdalásuk ha rosszat tesznek. Nekem nincs.
13# "Magam iránt nagyon is vannak érzelmeim. Egyszerűen mások iránt nincs. Gond nélkül ártok másoknak, hazudok vagy lopok. Nem érdekel milyen károkat okozok ezzel."
Akkor pszichopata vagy.
De a szociopata az nem az agresszív, őrjöngő 'mivanmivan' állat az aluljáróban? Legalábbis amiket korábban róluk hallottam. --> abszolút NEM ilyen vagyok
Szerelem: Nem jellemző. Egyszer-kétszer éreztem életemben, de ennyi. Viszont a szex jól tud esni fizikailag.
Állatok: Semmit. Simán ölök állatot ha kell. Gerinces állatot is. Ha sokat ugat a szomszéd kutya megmérgezem vagy megfojtom a kezemmel, ha megtudom úszni. Persze azért ez körülményes.
Volt saját kutyám, de amikor meghalt sem éreztem semmit. Nem hiányzik. Viszont dühöt azt éreztem, mert amúgy jókat sétáltunk együtt és szerettem simogatni, az ölembe venni. Viszont nem mondanám érzelmi kapcsolatnak, inkább egy nagyon jó barátság a kölcsönös előnyökért. Én vigyázok rá, gondozom, ő meg szórakoztat, ott van nekem. Hozzám bújik és minőségi időt töltünk együtt.
A saját állatom természetesen NEM bántom. Másnak az állatát is csak akkor, ha szükséges és konkrét célt akarok elérni. Tehát nem szórakozásból mérgezném meg az előbbi példában, hanem mert zavarja az életterem.
Viszonylag számító típus vagyok, így felmérem a költségeket/hasznokat egy tevékenység előtt és akkor hajtom végre, ha "megéri".
Nem,a pszichopata pontosan ilyen. Nem érzel semmit, gátlástalan vagy,lopsz,csalsz,hazudsz ha úgy kívánja az erdeked
Igazából veled nincs dolog,mert neked igy jó, viszont ha lehet a kornyezeted hagyd békén. Nem kell erezned semmit senki iránt, csak ésszel fogd fel hogy élni és élni hagyni. Se allatot se embert nem bantunk,nem karositunk meg
17-es: Nem értem mitől kamu.
18-as: Én nem hiszek az ilyenekben, sem pedig Istenben. Gondolom vallásos vagy ha ezzel a "légy jófiú" panellel jössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!