Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Melyikünknek van igaza? A...

Hermitlog kérdése:

Melyikünknek van igaza? A depressziósok rosszindulatúak és gonoszak? A nárcisztikusok/pszichopaták/szociopaták kedvesek és jófejet? Vagy ez csak egy troll?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Volt itt egy kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

Nem tudni, hogy az illető depressziós vagy sem, de a kérdező szeretné ha kirúgnák mert szomorú. Elmondása alapján a munkáját rendben elvégzi.

Jött valaki, akit elsőre trollnak vagy a kérdező kamu profiljának gondoltam, lepontozott mindenkit miután jelentettem az egyik hozzászólását, amit töröltek is a moderátorok (azt írta, hogy azért nem rúgják ki, mert valaki d.gja a nőt), de nem is ez a lényeg, hanem a következőket írta ezután (nagy vonalakban):

-Ráhúzta, hogy ez a szomorú nő, azért szomorú, hogy szándékosan tönkre tegye mások hangulatát és a munkahelyi közösséget és ezt élvezi is (a kérdező sem írt ilyesmit)

-Majd az élet lerendezi az ilyet, megérdemli

-Ki kell rúgni

-Másokon tölti ki a nyomorúságát

-Tudjuk, hogy miért nem rúgják ki, de nem szabad leírni

-A depressziósok megkeseredett energiavámpírok

-A depressziósok kártékonyak

-A Germanwings pilótája depressziós is volt (sok más egyéb gondja is volt, pl. hallucinációk), tehát a depressziósok veszélyesek is (én nem általánosítanék egy esetből)

-Nem védeném a fajtájukat, ha találkoznék vagy együtt dolgoznék eggyel

-Nem érdekli milyen elmebajuk van, kártékonyak

-Mindenkinek vannak gondjai, mégsem vágják a pofákat a munkahelyükön (nem is írt ilyet a kérdező)

-Ha nem vágná a pofákat a nő, akkor nem tudná senki sem, hogy szomorú. Ilyen egyszerű. De hát ez az energiavámpír szándékosan pofákat vág azért, hogy tönkretegye a kollégái jó kedvét maga körül. Mi célja lehetne ennek azon kívül, hogy kitöltse másokon a nyomorát? Szánalmas ember az ilyen.

-Az ilyen (depressziós) azért MUTOGATJA szándékosan, hogy milyen szar neki, hogy idegesítse a környezetét. Na, ez az a viselkedés, ami tényleg hányingerkeltő.

-Az az anti-szociális személyiségzavarosak (nárcisztikusok/pszichopaták/szociopaták) kedvesek és jófejek.

-Nem szép dolog rosszat kívánni (erre rosszat kíván a nőnek)

-Az elmebetegségek örökletesek ezért a környezet viselkedése nem számít a depressziónál (zaklatás/bullying)

-Az energiavámpírokat (depressziósokat) ő eddig mindig "kivégezte", szó szerint azt írta, hogy végük lesz

Egy párszor keményen beszóltam neki, főleg amikor az egyik ismerősömről írt valamit (aki depressziós volt és öngyilkos lett), de egyébként mindig igyekeztem részletes választ is adni. A beszélgetés leiratát később közlöm.

De a kérdés marad, melyikünknek van igaza?

máj. 14. 01:18
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk a poén ezekkel a magyar kínosan ügyelő műmájerekkel, hogy még az is lehet hogy a külföldi menedzsernek semmi baja attól ha az a jól dolgozó nő nem mindig úgy viselkedik, ahogy repiben kell, csak elvégezze a munkáját. Ja de ez ilyen magyar sajátosság hogy mindegy milyen a dolgozó, csak ne legyen "kínos". Főleg ha náluk nagyobbaknak vélt embereknek dolgoznak, folyton tőlük vannak befsva.
máj. 15. 10:50
 22/31 anonim ***** válasza:
58%

"lehet hogy a külföldi menedzsernek semmi baja attól ha az a jól dolgozó nő nem mindig úgy viselkedik, ahogy repiben kell, csak elvégezze a munkáját"

Hát igen: a menedzserek szokták szeretni, amikor kérnek egy jelentést, hogyan áll egy feladat, hogy tudjanak tervezni, és nem kapnak választ, csak hisztit.

"magyar sajátosság hogy mindegy milyen a dolgozó, csak ne legyen "kínos""

Ezt nem tudom, miből sikerült leszűrni: ha így lenne, nem is vették volna fel a csajt, vagy már régen ki lett volna rúgva.

Amúgy is csak kiemelted a kínosságot, ennél sokkal több mindenről beszéltem.

máj. 15. 11:00
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Biztos, de a kínos szó használata valamint itt a sztori leírása esetleg valós névvel, azért sejtet valamit arról hogy az a dolgozó lehet nem véletlenül van ki munka közben.

Menedzser meg olyan is lehet mint amit te írsz felfogásban, de vannak egész jó emberismerő tehetséges menedzserek is, akiknek nem gond néha ha van valami malőr.

máj. 15. 11:06
 24/31 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom, miért akarod kiforgatni a mondandómat, és belemagyarázni valamilyen abszurd percepciót. A képlet egyszerű: a dolgozótól elvárt feladatok között szerepel, hogy meetingeken kell, hogy részt vegyen, csapatban kell dolgoznia, el kell számoljon a feladataival, stb. A csapatból - pontosabban az egész szervezetből - egyetlen ember időnként nem tud eleget tenni, és minősíthetetlenül viselkedik. Nem arról van szó, hogy ciki, hanem hogy toxikus.

A szervezet, mivel empatikus vele és a munkájával meg van elégedve, ezt igyekszik tolerálni, és megoldást találni a helyzetre. Ugyanakkor mivel túlságosan megsajnáltuk, és felelősséget érzünk iránta, nehogy valami kárt tegyen magában, ezért sokat nyelünk be tőle olyasmit, amit más embernek nem tennénk.

Ebből hogy sikerült azt kihozni, hogy mi állunk hülyén az ügyhöz, mert a lényeg, hogy elvégzi a munkáját?

máj. 15. 11:30
 25/31 anonim ***** válasza:
89%

Mert ez megy mindenütt, tisztában vagyok vele, csak nem értek vele egyet.

Ettől még ti lehettek tök rendesek, de a legtöbb helyen éppen ez a túltolt csapatmunka elvárás tesz be sok embernek aki éppen királyul ellenne egy olyan teamben ahol nem kell annyira görcsösen team-mé válni. Bocs hogy épp egy olyan szót használok(görcsös) amit azok szoktak akik team-ek, tudom felismerhető az hogy átlagban nem itt szokták, na de mindegy, csak szeretném néha nem egyoldalúan használni a szavakat. De el tudok képzelni olyan kolléganőt akivel nehéz minden, csak mivel nem ismerem, és látom ezt az idióta rendszert ami megy, hogy a soft skillekkel komplett ökrök dolgoznak sok helyen (nem rád értem hanem átlag), ezért ehhez szólok hozzá mert azt nem ismerem amiben vagy. Biztos az egyedileg rossz lehet, és igaz lehet.

máj. 15. 12:46
 26/31 anonim ***** válasza:
33%
Ja bár visszaszívtam mert látom gondosan leszavazgatsz. Akkor ezt is még, mert az olyan jólesik neked mint itt a kollégádat savazni szinte felismerhetően. Na buktasd le szépen magad ide is egy lefelét :D
máj. 15. 12:48
 27/31 anonim ***** válasza:
50%

"kollégádat savazni szinte felismerhetően"

Nem igazán látom be, mi volt savazás, szimplán tárgyilagosan leírtam a helyzetet, és semmi olyan nem volt benne, amit pl vele szemtől szemben nem beszéltünk meg eddig. Ha mondjuk ő maga elolvassa, akkor semmi újat nem fog tapasztalni, maximum nyersebben látja viszont azt, amit már többször is hallott tőlünk.

Azt is külön leírtam, hogy számít nekünk az illető, empátiát és felelősséget érzünk irányába, ezért is nem vagyunk vele sokkal keményebbek, ezért is nem merült fel, hogy pl el legyen küldve a cégtől. Ha én kezdenék úgy kommunikálni, ennyi év alatt szerintem már lehet, hogy kirúgtak volna, csak mivel nála tudjuk az okot, ezért sokkal többet lenyelünk.

A te bajod szerintem annyi, hogy kicsit magadra ismertél, és a saját frusztrációdat vetíted ki rám. Ez a lepontozásos hiszti meg pláne nívótlan. Lepontoztalak, mert a válaszod nem vágott a témába, megalapozatlan is volt, nonszensz is. Az, hogy látod az eredményz, az annak a jele, hogy nem csak én egyedül pontoztalak le, hanem mások is.

máj. 15. 14:27
 28/31 anonim ***** válasza:
44%
Oh egyre jobban megismerhető a kommunikációd. És nem magamra ismertem, mert nem dolgozom ilyen cégnél, viszont én is iszom annak a levét hogy soft skill pancserek bevették magukat a munkahelyekre és mindent elcsesznek, meg azért van is rálátásom ezekre. De még írjál kb minden beleillik a képbe ami eddig kialakult. Mindenesetre az rendes tőled hogy legalább ugyanazt mondod a szemébe mint a háta mögött, már ha lehet hinni a szavaidnak amit itt előadsz, de már ne is haragudj de ha ennyire félted a csajt legalább annyi lehetne benned hogy a nevét nem írod ki :D Biztos boldog ettől ha olvassa, bár fogalmam sincs milyen lehet, az is lehet hogy nem hatja meg, mittudomén, de írhatsz még és szavazz nyugodtan van elég pontom nem hat meg 100 nullás se, viszont információ rólad hogy behisztizve leszavazgatsz :) gondolom azért írod a varázsszavakat gyorsan mindig elsőre hogy nehogy rád süssék mert a modoros külső fura belsőt takar és nehogy aztán kiderüljön hogy te vagy a hisztike :)
máj. 15. 17:04
 29/31 anonim ***** válasza:
44%
Egyébként az ilyen hülye nárcik ellen a legjobb a tükörtartás, köszönöm hogy megtanulhattam ma a kínos és a nívótlan soft skill szakkifejezéseket. Be fogom vetni azoknak akiknek kell, a nárcikat a legjobb egymás ellen bevetni, amiket megtanulok az egyiktől alkalmazom a másiknak és akkor likvidálva vannak egy időre, lehet tőlük boldogan élni.
máj. 15. 17:09
 30/31 anonim ***** válasza:
Amúgy elárulnád, hogy miért sértegetsz és személyeskedsz megállás nélkül? Ennyire fáj, hogy lepontoztak többen is?
máj. 16. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!