Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyha írásban egynél több...

Hogyha írásban egynél több kérdést is felteszek, mindig csak egy kérdésemre válaszolnak, miért csinálja mindenki ezt??

Figyelt kérdés
2024. jan. 22. 08:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Próbáld ki, hogy nem egyszerre teszed fel őket, hanem egymás után. Ha mindig csak 1 kérdésre válaszolnak, akkor ne tedd fel a következőt míg nem kaptál rá választ.

Az is lehet, hogy ha egymáshoz kapcsolódó kérdéseket teszel fel, akkor azokra együttesen vonatkozó választ írnak, és nem tételesen kérdés-felelet formában.

2024. jan. 22. 08:53
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Az is haladás, nekem egyre se szoktak válaszolni. Inkább belekötnek egy rèszletbe, ès elkezdenek beszèlgetni egymással a kommentekben.
2024. jan. 22. 09:17
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Vagy lusták, vagy nem tudják értelmezni.

Én már sehol nem teszek fel egynél több kérdést, úgyse válaszolnak mindre.

2024. jan. 22. 09:25
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem erre az oldalra értettem, hanem ha valakivel privátban beszélgetek. De erre az oldalra is igaz, hiába teszünk fel több kérdést a leírásba mintha nem is olvasták volna el.

Nagyon idegesítő mindkettő

2024. jan. 22. 09:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja és nem itt privátban, hanem insta face stb
2024. jan. 22. 09:37
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Lusták, rövid a memóriájuk vagy kiragadnak egyet és reagálnak egy üzenetben. Esetleg nem tud hozzászólni a témához. Utóbbi nyilvánvalóan mindenkivel előfordulhat.

Engem is kifejezetten zavar amikor valakinek leírok több dolgot, vagy felteszek több kérdést, és csak egyre válaszol. Jó esetben válaszol, vannak akik mindenre csak reakciót nyomnak és 2 szóban válaszolnak, nekem az a halálom.

2024. jan. 22. 09:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a barátnőm is ezt csinálja
2024. jan. 22. 09:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Eddig terjed az emberek figyelme. Sajnos a probléma sokkal mélyebb annál, mint hogy nem válaszolnak a második kérdésedre, azt még egészen jól kezelem. Pl én jobban szenvedek attól, amikor a mondandómat nem tudom két tőmondatban megfogalmazni, és itt már meg is haltam sok embernél, mert egyszerűen nem tud ekkora komplexitású szöveget befogadni.

Azt is tapasztalom, hogy az első néhány kifejezésből eldöntik, mit mondasz, és bármi, amit ezután mondasz, már a kukába megy. Mondjuk, hogy írok egy hozzászólást, amiben lefikázom a konzervatívokat és a liberálisokat is. Hogy amikor az anyázást kapom inkább libsi leszek, vagy fidernyák, az jórészt azon múlik, hogy melyikkel kezdtem, mert az elsővel bekerültem a skatulyába, a többi már mindegy.

Nagy kedvecem még, amikor az illető nem tudja megkülönböztetni, amikor ellentétes állásponton vagyok, avagy szimplán egy részállítását cáfolom. Pl a feleségem tini unokahúga éppen kicsit idősebb "rosszfiúkkal" lóg és ez aggasztja a családot. A feleségem szerint a srácok hátsó szándékból, "beetetésből" jó fejek a kislánnyal. Mondtam, hogy én ezt azért erősen túlzó feltételezésnek gondolom, mire megkaptam a kérdést, hogy akkor én örülnék neki, ha a lányom idősebb füvesekkel lógna? Én meg ott álltam, hogy mi van? :D

2024. jan. 22. 10:21
 9/11 anonim ***** válasza:

A következők közül bármelyiket, vagy mindenféle kombinációt el tudok erre képzelni: lusták, trehányak, nemtörődömek, nem érdekli őket kellően a téma, nem akarnak rá válaszolni, vagy nem tudnak, figyelmetlenek, esetleg az agyi kapacitások eddig terjednek (mindenféle sértés nélkül).

Ez a "többet kérdezek, szerencsés vagyok, ha egyre válaszolnak" jelenség pedig gyakoribb, mint hittem volna, bár így csak még inkább elkeserítő.

Kicsit, őszintén szólva, azért megnyugodtam #6 válaszán. Kezdtem azt hinni, velem van a baj, mert 1-2 embertől eltekintve, rendre olyanokkal sikerül írásban kommunikálni, akinek az a válasz, hogy odapakol egy reakciót, emojit, vagy pár szóban letudja a dolgot. Ami azért nem a legeffektívebb kommunikáció alapja :D

Azt én is rosszul tudom viselni, amikor édesmindegy, mit szeretnék mondani, a másik fél mégis elvárja, hogy pár tőmondatban, nagyon zanzásítva tálaljam a mondandóm. Hiába igyekszem, aligha sikerül..

2024. jan. 22. 11:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Le leszek pontozva, de van amikor eleve számomra érdektelen vagy nem fontos emberektől kapok ömlesztve számomra jelentéktelen és érdektelen kérdéseket.

Eleve sok esetben elvárás az azonnali válasz, én meg attól, hogy gépen dolgozom nem tudok üzengetni egész nap. Vannak ismerőseim akik egész nap ráérnek, meg tudok tőlük őrülni, mert ha visszaírok akkor azonnal írnak, kérdeznek, beszélgetnének.

Én jobban értékelem az élő szót, inkább hívjon fel délután vagy menjünk el valahova, csak ne írkáljon.

2024. jan. 22. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!