Aki agyonfilterezett profilképet tesz ki, az elégedetlen az arcával? Szinte csak egy homályos folt, csak a szeme és a haja kivehetőbb.
Figyelt kérdés
Szerintem röhejes, inkább olyan mintha önmaga paródiája lenne.. Amúgy tényleg nem egy szépség a nő, férfias vonásai vannak, előnytelenül hosszúkás arca, nagy orra... Viszont ez a nő úgy megy végig az utcán mintha ő lenne a világ legkeresettebb modellje, és látszik rajta hogy ilyenkor felettébb elégedett magával. Önelégült mosoly, a kirakat - üvegekben gyönyörködik magában.
Szóval nem nagyon értem a profilképét, így annyira ellentmondásos!
2023. dec. 20. 08:48
1/6 anonim válasza:
Manapság a világsztárokról is egyre inkább elszaporodnak az agyonretusált, már szinte AI-gyanús fotók. Teljesen kezd elkorcsosodni ez az egész. Amúgy nekem van, vagyis már csak volt egy ismerősöm, aki odáig jutott, hogy mindennap vagy 5 db. My Puzzle-ös AI-generált képet rakott ki magáról, amiken olyan tájakon és helyeken "pózol", ahol soha életében nem járt személyesen. Megkérdeztem végül tőle, hogy ez mégis mire jó, erre az volt az igazán értelmes válasza, hogy ha nem tetszik, nem kell nézni. Ja, és pluszba még le is törölt. Úgyhogy Messengeren kiosztottam, aztán rányomtam az üzenetblokkot. Kell a francnak egy ilyen "android".
2/6 anonim válasza:
Belőlem (nőként) az ilyen agyonfilterezett képek az uncanny valley effektust váltják ki... (ha valaki nem ismeri a jelenséget, nézzen utána, nagyon érdekes.) Pontosan azért, mert már nem is néz ki emberinek, inkább olyan, mint egy maszk, vagy egy baba. A kérdésre reagálva, valószínűleg elhiszi magáról, hogy úgy néz ki, ahogy filterrel, ezzel eteti magát. Sajnálom az ilyen embereket, mert a magabiztosságuk nem őszinte, amit maguknak sem ismernek be, és belül felemészti őket. Értem azt azokra, akik a kérdező által leírt, erősen eltúlzott mértékben használják, és a tényleges arcukat fel sem vállalják. Azzal nyilván semmi gond nincs,ha valaki normális szinten, mértékkel alkalmazza ezeket, és természetes szépséggel is képes őszinte magabiztossággal mutatkozni.
3/6 anonim válasza:
Egyfelől vicces, másfelől nagyon szomorú az egész jelenség. Egyrészt, az öregedés főbenjáró bűn lett így mindenki (akinek nincs pénze fiatalítani a fejét), szétfilterezi magát, másrészt a plasztikázott egyenarcok is szánalmasak - ugyanolyanra töltött száj, ugyanolyanra szabott arc, ugyanolyan haj stb. Rohadt unalmas.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. dec. 21. 07:49
6/6 anonim válasza:
Én is szoktam filterezettet, de poénból,és mellé is írom hogy közben röhögök magamon. Aztán egy hét múlva lecserélem egy élethűre. Hangulatfüggő.
Viszont van aki soha nem vállalja fel az igazi arcát, fiatal lány is lehet ilyen. Egy kiló smink plusz filter. Ezt én sem értem, durva önértékelési zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!