Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet évtizedekig jó egy...

Hogy lehet évtizedekig jó egy párkapcsolat? Hogy lehet fenntartani az érdeklődést, hogy nem fogynak el a témák?

Figyelt kérdés
Nyilván nincs ilyen kapcsolatom, ezért kérdezem.
máj. 11. 19:31
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Lehet, ti nem méritek, én egyre-másra arra jövök rá, hogy én meg igen.
máj. 12. 18:16
 22/27 anonim ***** válasza:
Na, ez is egy probléma. Felejtsd el!
máj. 12. 18:35
 23/27 A kérdező kommentje:
Hogy tudnám elfelejteni? Mások ösztönből máshogy csinálják, én meg ösztönből így. Hogy tudok ezen változtatni?
máj. 12. 19:39
 24/27 anonim ***** válasza:
Miért akarod számszerűsíteni a dolgokat? Mivel lesz ez neked jobb?
máj. 12. 20:23
 25/27 A kérdező kommentje:

Most kértem segítséget, hogy ne így tegyek.

Nem feltétlenül akarom, így jön belülről. Tenni eddig még nem tudtam ellene. Nem hiszem, hogy jobb lesz nekem bármivel, de ellenkező módon nem tudom, hogy tudok-e élni, pláne érezni, cselekedni.

Te talán ha akarnád, se tudnád számszerűsíteni a dolgokat. Tudsz másféleképpen élni? Hogy csinálod? Én hogy csináljam?

máj. 12. 20:26
 26/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, a szeretetet nem számszerűsítjük. Nem nézzük egy kapcsolatban, hogy most te kétszer mondtad a párodnaj, hogy szeretlek, míg ő csak egyszer.

Éld spontán az életedet. Ezért javasoltam a könyvek olvasását, foglalkozz önismerettel, hogy a hibás viselkedésedet felszámold. Meg fogod majd érzeni, hogy miért nincs értelme annak, amit teszel.

Plusz, mivel rossz családi mintát kaptál, javaslom, hogy a transzgenerációs traumáknak, sémáknak is nézz utána. Ebből is írtak jó pár könyvet.

Ajánlom ezt a könyvet is:

Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia.

És majd rájössz, remélem, hogy az érzelmeket miért nem számszerűsítjük.

máj. 12. 20:36
 27/27 A kérdező kommentje:
Sose voltam még spontán.
máj. 12. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!