Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet évtizedekig jó egy...

Hogy lehet évtizedekig jó egy párkapcsolat? Hogy lehet fenntartani az érdeklődést, hogy nem fogynak el a témák?

Figyelt kérdés
Nyilván nincs ilyen kapcsolatom, ezért kérdezem.
máj. 11. 19:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
A szeretetet különféleképp érzik az emberek. van közös halmaz szeretetnyelveknel. Az ösztöneid segítenek választani. Nem véletlenül van ösztönös vonzódás . Az jobban választ bárminél.
máj. 12. 00:55
 12/27 anonim ***** válasza:

11. nagyon jó. Valóban, hallgatni kell kicsit az ösztönökre is párválasztásnál, mélyen magunkba nézni, hogy mit sugall a belsőnk. Furcsa dolgok is jöhetnek elő, amin csodálkozol. De leginkább valami mély megkönnyebbülés, amikor érzed, hogy jól döntöttél.

Nagyon nehéz az együttéles egyébként, tenni érte, nem fennakadni minden apróságon. Bölcsnek is kell lenni, és türelmesnek. Amíg tart a szerelem, addig ez megy, mint a karikacsapás, utána azért jóval nehezebb.

máj. 12. 02:31
 13/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, mi párommal 11 éve vagyunk együtt, ebből már lassan 7 éve együtt is élünk.

Amit leírtam az a valóság, mi párommal így élünk.

Sajnálom, hogy a szüleid már nem szeretik egymást, csak elvannak egymás mellett.

máj. 12. 05:03
 14/27 A kérdező kommentje:

Az ösztönök választanak? Nem ez a sémakémia, amiről most azt mondják, ne ez után menj???? Akit vonzónak találsz, az a sérüléseid miatt van, és ha ilyen választasz, nem leszel boldog. Állítólag racionálisan kell választani.

Akik az utóbbi néhány választ adták, jó, akkor inkább az a kérdésem, hogy lehet az, hogy senkivel nem működött ez nekem évtizedekig? Hogy lehet az, hogy egy idő után már nem olyannak látott a másik, mint amikor még odavolt értem? Jó, nyilván, mivel idővel minden gyengeséget lát bennük a másik, nagy így a kiszeretés veszélye. A kérdés az, hogy tudtátok ti mégis megtartani a kapcsolatot. Ez az, ami nekem nem sikerült és a témák is elfogytak, félek tőle, hogy ez után is így lesz, már a B oldalon vagyok.

máj. 12. 06:03
 15/27 anonim ***** válasza:

Arra gondoltam csak, merülj el a gondolataidban, a gyerekkoriban, korai kamaszkorodban, hogy akkor milyen szerelmeid voltak, mit szerettél bennük. Amikor még nem voltak előítéleteid.

Hasonlót keress most is. Nem fogtok kifogyni a témából.

máj. 12. 06:41
 16/27 anonim ***** válasza:

B oldal szintén.

Egyre többet gondolok arra, hogy az emberi természet nem a több évtizedes kapcsolatokra van kitalálva, hanem ellenkezőleg. Pár éves, 5-6-7 éves periódusokra.

Ezt nehéz a családdal összeegyeztetni. :(

máj. 12. 06:53
 17/27 anonim ***** válasza:
14) Elozo ket hosszu parkapcsolatom racionalisan valasztottam,sose vonzodtam hozzajuk. Pedig nok kedvence tipusok voltak. Vegig volt tema,tudtunk beszelgetni. Dehat nagyon hianyzott,h vonzodjak is a paromhoz. Nem tudtam ugy letezni,h nem volt meg az a mindent elsopro osztonos vonzodas. Az soha nem mulik el egy parkspcsolatban ha megvan. Volt olyan kapcsolatom.
máj. 12. 07:08
 18/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, minden egyes nap tettetek a kapcsolatért? Fejlődtetek együtt? Tudtatok őszintén beszélgetni bármiről, tabuk nélkül? Odafigyeltek egymásra? Érzelmi intelligencia mennyire fejlett?

Foglalkozz önismerettel, dolgozz a hibáidon.

Olvass Csernus Imre könyveket.

máj. 12. 07:50
 19/27 A kérdező kommentje:

18, mindketten sérült emberek vagyunk (nem ismerek olyat persze, aki nem), szerintem sokat is bántottuk egymást, sokat is tettünk a kapcsolatért. Én többet, önfeladó vagyok, mindig is az voltam. Pszichológushoz mindketten jártunk mindig is, párterápiával is megpróbálkoztunk. Aztán ő már nem akart többet tenni értünk. Így lett vége. Szerintem én vele beszélgettem a legőszintébben, ő ismert engem legjobban és fordítva. Ebben évek voltak. Pont ettől valósult meg az, amit írtam már az elején is: amikor már nagyon ismerjük a másikat, nem is annyira vonzó. Odafigyeltünk, én jobban szerintem. Az elején annyira érdekeltem, akkor talán ő jobban. Aztán én maradtam a függőségemben, mármint hogy a kapcsolatunktól függtem, ő volt fontosabb nekem, mint magam, főleg körülötte forogtak a gondolataim, nem magam körül. Most is járok pszichológushoz.

Valamelyik előző válaszoló írta, hogy meghallgattja akkor is a másikat, ha nincs kedve vagy nem érdekli a téma. Pont ez a bajom, hogy nem volt olyan ember soha az életemben és az a félelmem, hogy nem is lesz, akinek olyan fontos vagyok, hogy ennyit megtegyen értem. A szeretetet nem azon mérhetjük le, hogy mi mindent tesz meg értünk a másik ember? Ti min méritek le?

máj. 12. 08:18
 20/27 anonim ***** válasza:

Kérdező. Minek a szeretetet mérni? Egy párkapcsolat nem verseny, hogy ki tesz többet a másikért és így bizonyítva be, hogy jaj de szeretem az illetőt.

Csernus Imre mellett ajánlom Dr. Máté Gábor: Normális vagy című könyvét, de az összes Máté Gábor könyvet olvasd el. Hasznos lesz számodra.

A párodat te választod. Ha nem olyan, amilyet szeretnél, az a te felelősséged, hisz őt te választottad, senki más.

A függőségből ki lehet jönni, ha teszel érte.

máj. 12. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!