Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereknek mi a valódi...

Az embereknek mi a valódi problémája a rovar fogyasztással? Mexikóban a 16. század óta esznek tücsköt, és még nem haltak ki, és mellesleg a pörkölt tücsök asszem 100 gram belőle 4000 Ft, soha az életbe nem lesz tömegcikk. Akkor mégis mitől félnek?

Figyelt kérdés
máj. 7. 21:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

Egyèl.

-Alapjába vève megalázó.

Ott esznek rovarokat ahol már az èhhalál múlik rajt.

máj. 8. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Mert a disznó körömpörkölt amúgy teljesen gusztusos.
máj. 8. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
70%
Annyira nem fontos az evés, hogy bogarat egyek. Százszor inkább vegetáriánus lennék, mint hogy ilyen gusztustalanságot egyek.
máj. 8. 03:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja nem tudom elképzelni, hogy bemászik az ablakon egy poloska vagy egy csótány, nekem meg összefutna a számban a nyál. De kinek mi.
máj. 8. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
Undorok tőle élve is, nemhogy a számba tegyem 😬
máj. 8. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Az ultraprogresszív libsik nem veszik észre, hogy fordítva ülnek a lovon, vagy direkt csinálják?


A LIBSIKNEK van problémája azzal, hogy a szittyamagyar leszarja, hogy Mehikóban mit ettek négyszáz évvel ezelőtt. A LIBSIKNEK van problémája azzal, hogy én disznót, marhát, baromfit akarok enni. MIÉRT van ezzel problémája? Mert annyira hülye, vagy mert ezért fizetik.


Következő "kérdés"?

máj. 8. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"A Karpat-medenceben nem szokás rovarokat enni"


Csak a hányadékukat :)

máj. 8. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
A valódi problémánk, hogy nálunk ennek nem alakult ki kultúrája és ezért ódzkodunk tőle. Ahol ezeket mindig is fogyasztották,ott az emberek máshogy állnak a dologhoz. De am nem értem hogy erre hogy nem jöttél rá magadtól
máj. 8. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Rovarmentes táplálkozás nem létezik. Mindannyian eszünk rovarokat, csak legfeljebb sokan nem tudnak róla. Nem létezik 100%-osan rovarmentes élelmiszerelőállítási technológia. Egyszerűen technikailag nem megoldható, hogy ne legyen rovar pl. a búzaszemek között, mert senki se fogja szemenként, egyesével átválogatni őket. Beleőrölik a lisztbe az előállítás során. De bogarak vannak a rizsben, a napraforgóban, a hüvelyesekben, babban, lencsében, a borsóban, a gyümölcsökben, aszalt gyümölcsökben, a cukorban, a péktermékekben, lisztesárukban, a krumpliban, a káposztában, karfiolban, a kakaóporban, a csokoládéban, a kávéban (különösen sok), a teában, a befőttekben, a gombában, a mogyoróban és még milliónyi termékben. Nem az a kérdés, hogy eszünk-e rovarokat, hanem az, hogy mennyit. Élelmiszerbiztonsági szempontból az élelmiszerekben előforduló rovarok, bogarak, kukacok és egyéb szennyeződések mértékének a leszorításán, csökkentésén van a hangsúly, nem pedig a teljes megszüntetésén, mert az technológiailag lehetetlen. Ezért különböző jogszabályokkal szabályozzák, hogy mennyi rovart és egyéb szennyeződést tartalmazhatnak az ételeink, italaink. Néhány példa, hogy mennyi a maximálisan megengedett mérték:

-100 g búzaliszt esetén 150 db rovarmaradvány vagy törmelék és 2 db rágcsálószőr a megengedett maximális érték.

-100 g búza (egész szemű) 32 db rovarral fertőzött szemet tartalmazhat, valamint maximum 0,9 mg rágcsálóürüléket.

-100 g savanyúkáposzta: max. 50 db tripszet tartalmazhat (rovar fajta).

-500 g konzerv paradicsom: 10 db muslica petét tartalmazhat, vagy 5 db petét és egy kukacot, vagy petét nem, csak 2 db kukacot.

-A cseresznyebefőtt emberi fogyasztásra alkalmas, ha 4% alatt van a kukacos szemek mennyisége.

-100 g mazsola szemben 5 db rovar megengedett.

-A majoranna és az oregánó 5%-ban tartalmazhat rovarmaradványokat, a szerecsendió 10%-ban, az őröltborsban pedig 100 g-ban 950 db rovarrész a megengedett.

-A kakaóban és a kakaóporban 100 g esetén 150 db rovarmaradvány a maximum.

-A kávé pedig maximum 10%-ban lehet rovarokkal fertőzött.

A bíbortetűt széles körben alkalmazzák élelmiszerszínezékként, a gyönyörűszép piros, élénkvörös színe miatt. (E120, kárminsav, pl. eper-, málna- és egyéb gyümölcsjoghurtokban, édességekben, lekvárokban, borokban, színes cukorbevonatokban stb.)

Itt van egy táblázat arról, hogy hány rovart vagy rovartörmeléket fogyasztunk évente (spoiler, kb. 140 ezer db-ot):

[link]

Szóval mindannyian eszünk rovarokat, ráadásul elég nagy mennyiségben. Csak amiről nem tudunk, az nem fáj.


[link]

máj. 8. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 A kérdező kommentje:
16-os! Te szittyamagyar! :DD Ti a Szíriuszról jöttetek? :DD
máj. 8. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!